Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 23

Pirma O.Kostičiaus pergalė: „Bayern“ parklupdė traumų išretintą „Maccabi“

Miuncheno „Bayern“ (7-14) pagaliau nutraukė ilgiau nei mėnesį trukusį nesėkmingą ruožą. Bavarai namuose 80:68 (23:12, 12:21, 22:20, 23:15) nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ (14-7) ir pasiekė pirmąją pergalę po šešių pralaimėjimų iš eilės.
Oliveris Kostičius
Oliveris Kostičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Paskutinį kartą „Bayern“ laimėjo dar gruodžio 18-ąją, kai Berlyne vykusiame Vokietijos derbyje po pratęsimo 77:76 nugalėjo ALBA.

Per nesėkmėmis paženklintą ruožą bavarai spėjo nusiristi į patį Eurolygos dugną, o darbo neteko ir vyriausiasis ekipos treneris Dejanas Radonjičius.

Jį pakeitė Oliveris Kostičius, kuriam laimėjimas prieš „Maccabi“ tapo pirmąja pergale Eurolygoje kaip vyr. treneriui.

Savo ruožtu „Maccabi“ į Miuncheną išvyko gerokai nukraujavusi – žaisti negalėjo šį sezoną greičiausiai neberungtyniausiantys Omri Casspi ir Nate'as Woltersas, o taip pat ir Johnas DiBartolomeo, Yovelis Zoosmanas bei Tarikas Blackas.

Geltonų Tel Avivo komandos marškinėlių dar nevilkėjo ir naujausias žydų pirkinys Amare Stoudemire'as.

Nepaisant šių sunkumų, dviženkliu skirtumu jau pirmajame kėlinyje atsilikęs „Maccabi“ rungtynių pabaigoje buvo atkūręs intrigą.

Svečiai likus žaisti daugiau nei tris minutes atsiliko tik 66:68, bet du taškus su pražanga pelnė Gregas Monroe, po tritaškį pridėjo Nihadas Džedovičius bei Paulis Zipseris ir pabėgęs „Bayern“ triumfavo.

Ši bavarų pergalė Eurolygos dugne vėl paliko vienišą Kauno „Žalgirį“ – Lietuvos čempionai yra vieninteliai, dar nepasiekę 7 pergalių.

„Bayern“: Nihadas Džedovičius 19 (3/5 trit.), Paulis Zipseris 17 (3/3 trit., 9 atk. kam.), Petteri Koponenas, Gregas Monroe (10 atk. kam.) ir Maodo Lo po 9.

„Maccabi“: Elijah Bryantas 14, Aaronas Jacksonas 11 (6 rez. perd.), Othello Hunteris 10 (7 atk. kam.), Scottie Wilbekinas 9 (3/13 trit., 8 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant