Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 14

Plėtros planais pasidalijęs Eurolygos vadovas – apie Dubajų, Paryžių ir Londoną

Eurolygos generalinis direktorius Marshallas Glickmanas portalui „Walla!“ iš Izraelio pasidalijo mintimis apie galimą Dubajaus, Paryžiaus ir Londono komandų prijungimą prie stipriausio Senojo žemyno turnyro.
Marshallas Glickmanas
Marshallas Glickmanas / Euro Hoops
Temos: 2 Krepšinis Eurolyga

Eurolyga jau kurį laiką veda derybas su Dubajumi dėl galimos lygos plėtros į didžiausią Jungtinių Arabų Emyratų miestą, bet artimiausiu metu tai tikrai neįvyks.

„Kitą sezoną Eurolygoje komandos iš Dubajaus neturėsime. Vedame kalbas jau dvejus metus. Tai mus domina. Tai galėtume įgyvendinti tik kalbėdami ir planuodami, kadangi tai yra išskirtinė situacija“, – „Walla!“ portalui sakė Eurolygos vadovas Marshallas Glickmanas.

Didžiausios kliūtys prijungiant Dubajaus komandą prie Eurolygos – logistika bei krepšinio kultūros trūkumas šioje Pietvakarių Azijos valstybėje.

„Jeigu į ar iš Tel Avivo skrendama keturias valandas, tai iš Dubajaus tektų skristi septynias. Tai nėra lengva, bet rinka ten yra auganti. Jie turi pinigų ir didžiulę salę, bet nėra jokios krepšinio istorijos ir tradicijų, nėra lygos, nėra net komandos. Norėtume Dubajuje matyti bent kažkokį krepšinio progresą“, – sakė M.Glickmanas.

M.Glickmanas padėjo tašką kalboms, jog ekipa iš Dubajaus į Eurolygą galėtų prasibrauti pro Europos taurės turnyrą.

„Europos taurėje žaidžia maži klubai su mažais biudžetais, tad būtų sudėtinga jų prašyti skraidyti į Dubajų, – sakė M.Glickmanas. – Labai smagu būtų priimti Dubajų į Eurolygos šeimą. Tai būtų ir politinis pareiškimas. Mėgaujuosi žiūrėdamas, kaip viena aikštele dalijasi graikai ir turkai. Nuostabu būtų matyti ir rungtynes tarp žydų ir Dubajaus arabų.“

twitter nuotr./Eurolygos vadovų susitikimas Dubajuje
twitter nuotr./Eurolygos vadovų susitikimas Dubajuje

Eurolygos vadovas pasidalijo mintimis ir apie turnyro plėtrą į Paryžių ir Londoną.

„Neabejoju, kad ateityje Eurolygoje turėsime komandas iš Londono ir Paryžiaus. Prieš penkerius metus su Deloitte kompanija atlikome tyrimus ir pamatėme, kad galime padidinti rinkas Vokietijoje, Prancūzijoje ir Anglijoje“, – sakė M.Glickmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas