Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 04

Po 8-ojo pralaimėjimo iš eilės atviras Edgaras Ulanovas: „Taip, esame lūzeriai“

Kauno „Žalgiriui“ pralaimėjus namie 67:76 prieš Kazanės UNIKS, Edgaras Ulanovas surengė tikrą išpažintį po aštuntosios nesėkmės Eurolygoje iš eilės.

Sakoma, kad jei turi žalingų įpročių, pirmasis kelias aukštyn – tai pripažinti.

Vargu, ar Edgaras Ulanovas jų turi, bet penktadienio vakarą Kauno arenoje jis pradėjo nuo atviro pripažinimo.

„Prie to, kad esame paskutiniai Eurolygoje, o UNIKS atvažiavo su nepagarba mums ir žaidė puse kojos, buvo visi šansai pasidaryti pranašumą, bet to nepadarėme, – sakė E.Ulanovas. – Maža rotacija, mažai žiūrovų, viską pralaimėjime. Taip, lūzeriai. Nesmagu būti lūzeriu, bet taip jau yra.

Gal kažkas sakys rasti pozityvių dalykų, bet nesutinku. Matau, kur galime padaryti daug geriau. Pozityvas vienintelis – kad gauna žaisti Marekas ir Karolis.“

Pozityvas buvo ir pats E.Ulanovas.

Kauno „Žalgirio“ puolėjas abiejose aikštės pusėse atrodė labai kovingas.

Mario Hezonja prametė pirmuosius metimus, kai jį dengė E.Ulanovas, bet šiam atsisėdus, UNIKS atakų lyderis tarsi nebepastebėjo jį dengiančių žalgiriečių ir mitriai surinko 10 taškų iki pertraukos.

E.Ulanovas ir pats atakavo panašiu rimtu.

Šį sezoną po 6,3 taško pelnantis E.Ulanovas teturi 41 proc. dvitaškių ir 26,5 proc. tritaškių pataikymą, bet penktadienio vakarą jis atrodė kaip tikras šaulys.

„Žalgiris“ pataikė pirmuosius 7 metimus, o E.Ulanovas sumetė pirmuosius šešis, tarp jų penkis dvitaškius ir vieną tritaškį.

Rezultatyviausiai tarp šeimininkų žaidęs E.Ulanovas pelnė 16 taškų (5 iš 7 dvitaškių, 1 iš 2 tritaškių), atkovojo 7 kamuolius.

VIDEO: Kaunasi iš paskutiniųjų: Edgaro Ulanovo lyderystė Kaune

„Trečią kėlinį buvo žiežirbėlė. Keli geri veiksmai gynyboje, greitas perėjimas į ataką. Kažkas panašiau į Eurolygos ritmą. Kalbame rūbinėje, bet atrodo, kad švaistome laiką ir nepasinaudojame progomis. Treneriai daro vaizdo analizes, bandome, nėra taip, kad laukiame, kad kažkas pasikeis“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

„Žalgiriui“ itin trūko trijų vyrų juodais drabužiais – Mantas Kalnietis, Janis Strelniekas dėl traumų, o Joshas Nebo atsigaunantis dėl COVID-19 liko ant suolo ir iš šalies stebėjo, kaip stringa ir atakų organizacija, ir šeimininkų vidurio puolėjų žaidimas.

Ir Marekas Blaževičius, ir Joffrey Lauvergne'as atrodė lyg išgėrę raminamųjų ir vis vėlavo po sekundės dalį kovoje dėl kamuolio. Marekas suklydo net 4 kartus.

Visa Kauno komanda suklydo net 16 kartų, o atliko tik 12 rezultatyvių perdavimų, kai UNIKS padarė tik 8 klaidas, o vien Lorenzo Brownas atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Koks krūvis dabar tenka Lukui (Lekavičiui) – jis nusipelnė gerų žodžių, nes visą žaidimą laiko savo rankose, – kalbėjo E.Ulanovas. – Tai (Websteris) nėra įžaidėjas, nežaidęs toje pozicijoje, jam sunku. Galime bandyti žaisti per ūselį, bet vienam Lukui per sunku regzti visą žaidimą.

Šiandien ir atkovoti kamuoliai – tarsi kažko laukėme, o varžovas miegojo pirmą kėlinį, matėsi, su kokia (maža) energija atėjo. Bet paskui atkovojo kamuolių ir įėjo į rungtynes. O mes taškų lenktynėse atrodome sunkiai.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: „Žalgiris“ prieš „Unics“ – rungtynių apžvalga

5,3 tūkst. žiūrovų skaičiavusios „Žalgirio“ arenos tribūnos, šįkart labiau pustuštės nei puspilnės, garsiai sutiko savo komandą, tačiau rungtynių eigoje pastebimai tilo.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui mažai gelbėjo net salės informatoriaus prašymas bei ištikimųjų „Green White Boys“ balsai.

„Ačiū fanams, kad jie ateina – sunku tikėti, kad nusipelnėme palaikymo, nes nerodome žaidimo. Šiandien buvo 5 tūkst. – visai mažai lyginant su ankstesniais metais, bet ačiū, kad ateina, įneša ugnelės, pozityvumo. Tokie „Žalgirio“ fanai yra visada“, – pažymėjo E.Ulanovas.

VIDEO: Ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai: skanduotės aidėjo net ir pralaimėjus

Arenoje jis persimetė keliais žodžiais su Lorenzo Brownu. 19 taškų pelnęs ir 10 rezultatyvių perdavimų atlikęs UNIKS atakų dirigentas praėjusį sezoną žaidė su E.Ulanovu Stambulo „Fenerbahče“ klube.

Dabar L.Brownas yra Eurolygos lyderis pagal rezultatyvius perdavimus, o jo užtikrintas krepšinis padeda Tatarstano klubui laikytis šeštoje vietoje tarp 18-os klubų.

„Su Lorenzo Brownu visada gerai sutariau. Palinkėjau gero sezono, patekti į atkrintamąsias, nes turi smagią komandą. Palinkėjau sveikatos. Prisiminė, kad žaidėme drauge, kad čia arena yra gera.

Sakau: žmogau, čia nieko nėra. Ne taip būdavo anksčiau.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas prieš Luką Lekavičių
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas prieš Luką Lekavičių

Ne taip „Žalgiris“ žaisdavo Eurolygoje, o žiūrint į priekį tvarkaraštis ir varžovai neatrodo paprastesni.

Ko reikia, kad paskutinė Eurolygos komanda išsaugotų bent kiek tikėjimo?

„Ieškome situacijų, kartais daug kalbame, bet nieko nepadarome. Bandome kažką daryti, bet jei lauksi, ateis pavasaris ir viskas baigsis. Noriu prisidėti ir aš, ir komandos draugai. Visa gyvenimą taip neisi, reikia, kad jauni žaidėjai pamatytų daugiau, gautų patirties, – sakė E.Ulanovas. – Reikia gerinti žaidimą, kažką rodyti. Eurolygoje stebuklų nebebus, bet laukia LKL varžybos, jauni žaidėjai negali švaistyti laiką. Aš ir pats noriu kažką daugiau atsiimti iš šių metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas