Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 14

Po antausio Kaune – serbų spaudos pasibaisėjimas: „Koks krachas!“

Serbijos spauda po Kauno „Žalgirio“ pergalės prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ namie rezultatu 79:74 nepagailėjo aštrios kritikos saviškiams, kurie, žurnalistų nuomone, sugebėjo paleisti iš rankų jau iškovotą pergalę.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kakav krah!“ – tokia vertimo nereikalaujančia antrašte skaitytojus pasitiko „Novosti“.

„Pats rezultatas puikiai rodo, kokiame krepšinio trileryje dalyvavo į „Žalgirio areną“ Kaune susirinkę žiūrovai. Ten „Zvezda“ paskutiniame kėlinyje pirmavo 9 taškais, bet patyrė tikrą krepšinio nokautą“, – pliekė teksto autorius.

„Jau kvepėjo skalpu vienoje karčiausių Eurolygos teritorijų. Deja...“, – savo tinklalapyje skelbė „Arena Sport“.

Vienas paskui kitą žurnalistai priminė faktą, kad labai panašus likimas serbus Kaune ištiko ir praėjusį sezoną.

„Kaip ir praėjusį sezoną, per sudėtingą išvyką į Kauną Belgrado komanda viską turėjo savo rankose, bet paskutiniame kėlinyje buvo nubausta“, – priminė „Blic“.

„Nauja „Zvezdos“ komanda pralaimi senuoju būdu, – tęsė „Novosti“. – Sindromas „Jau matyta“ ir pralaimėjimas „Žalgiriui“ nuleido raudonus-baltus iš septintojo dangaus ir parodė atnaujintos komandos potencialą bei paveldėtus skaudulius.“

Kaune „Crvena Zvezda“ negali laimėti jau 4 sezonus, todėl žiniasklaidoje mirgėjo ir teiginiai apie neįveikiamą kauniečių tvirtovę.

„Kaunas yra neužimamas“, – nusivylė „Sportski žurnal“.

„Rungtynės „Žalgirio arenoje“ davė viską, ko tikėjomės – puikią kovą, puikią atmosferą ir aukščiausio lygio krepšinį. Deja, laimėti gali tik vienas, o šeimininkai patvirtino, kad yra neįveikimi prie savo žiūrovų“, – dėstė „Blic“ apžvalgininkas.

Serbai žavėjosi puikias rungtynes sužaidusiu 36 metų Milošu Teodosičiumi (15 taškų), tačiau žėrė priekaištus lyderiu turinčiam būti Shabazzui Napierui, kuris pataikė vos 1 metimą iš 10 ir paliko aikštę su 9 taškais savo sąskaitoje (6 pelnyti baudos metimais).

„M.Teodosičius įrodė, kad amžius yra tik skaičius, – rašė „Blic“. – Tačiau Sh.Napiero pasirodymą per šias rungtynes geriausia pamiršti. Atakų organizatorius, kuris baigė rungtynes su 1 rezultatyviu perdavimu, neatliko savo užduoties. Jo metimai iš vidutinio nuotolio buvo katastrofiški. Nėra jokio žaidimo aspekto, kurį jam būtų galima įskaityti už šias rungtynes kaip teigiamą. Prieiname prie logiško klausimo – ar gali „Zvezda“ verstis be Sh.Napiero?“

Dalis kritikos teko ir Belgrado klubo lietuviui Rokui Giedraičiui, kuris baigė rungtynes su vos 4 pelnytais taškais per 32 minutes.

„Dėl atmosferos ar dėl kitų priežasčių R.Giedraitis buvo sutrikęs ir sužaidė blogiausias rungtynes. Jo laukė sunkus vakaras, tačiau negalima pateisinti 4 pelnytų taškų ir 4 padarytų klaidų“, – tokią išvadą padarė „Blic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas