Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 20

Paskutinio metimo rungtynėse „Žalgiris“ krito prieš Š.Jasikevičiaus „Fenerbahče“

Kauno „Žalgiris“ buvo nusiteikęs išrašyti pirmą pralaimėjimą naujajam Stambulo „Fenerbahče“ treneriui Šarūnui Jasikevičiui, tačiau to padaryti nepavyko. Pagirtinai kovoję Lietuvos čempionai užstrigo lemiamu metu ir „Ulker Sports“ arenoje krito 78:80 (26:22, 22:15, 14:19, 16:24).

Jau nuo pirmųjų rungtynių minučių jautėsi, kad „Žalgiris“ yra pasirengęs ir gali mesti kovą „Fenerbahče“ komandai. Antrojo kėlinio pradžioje puikiai kamuolį skirstę K.Maksvyčio auklėtiniai susikrovė net 14 taškų pranašumą (40:26).

Per pirmąją mačo pusę net 15 rezultatyvių perdavimų išdalinę žalgiriečiai į pertrauką išėjo pirmaudami 48:37. Ne veltui Š.Jasikevičius akcentavo prieš trečiąjį kėlinį, jog „Žalgiris“ viską „gauna per lengvai“, o jo komanda rungtyniauja pernelyg minkštai.

Kaip ir buvo galima tikėtis, Šaro komanda po pertraukos grįžo kietesnė ir ėmė karpyti „Žalgirio“ pranašumą. Dominuoti ėmė Johnathanas Motley, turkai griebė vieną kamuolį po kito po „Žalgirio“ krepšiu, bet kauniečiai vis rasdavo atsakymų.

Bet tuomet atėjo ketvirtojo kėlinio pradžia... Šaro paprašytas iššūkis lėmė Austino Hollinso nesportinę pražangą, kurią „Fenerbahče“ vertė penkiais taškais, Marko Guduričius smeigė tritaškį, Stambulo komandos spurtas išsitęsė iki 11:0, o ir svarstyklės švieslentėje sviro šeimininkų pusėn 64:62.

nuotr. zalgiris.lt/Austinas Hollinsas
nuotr. zalgiris.lt/Austinas Hollinsas

Atrodė, kad tai gali būti lemtingas rungtynių lūžis, mat „Fenerbahče“ susikrovė septynių taškų pranašumą. Laikas bėgo, situacija negerėjo, tačiau, likus žaisti pusantros minutės, Edmondas Sumneris ir Keenanas Evansas smeigė po tritaškį ir „Žalgiris“ priartėjo iki taško (76:77).

Vis dėlto itin brangiai kainavo gynyboje neatkovotas kamuolys, Tyleris Dorsey išnaudojo situaciją ir pataikė neįtikėtiną dvitaškį su Tomo Dimšos pražanga.

K.Evansas sumetė baudos metimus, apsiginti pavyko, bet tas pats K.Evansas prametė pratęsimą galėjusį išplėšti dvitaškį.

Amerikietis rungtynes baigė su 19 taškų (1/5 dvit., 4/6 trit., 5/5 baud. met.), 5 atkovotais kamuoliais, 5 rezultatyviais perdavimais, 9 išprovokuotomis pražangomis ir net 30 naudingumo balų.

Rolandas Šmitas pridėjo 16 taškų, sugriebė 9 kamuolius, perėmė 3 kamuolius. Latvio taupyklėje – 20 naudingumo balų.

nuotr. zalgiris.lt/Rolandas Šmitas
nuotr. zalgiris.lt/Rolandas Šmitas

T.Dorsey su 19 taškų buvo rezultatyviausias nugalėtojų komandoje, Scottie Wilbekinas pridėjo 17 taškų, Johnathanas Motley – 16.

„Žalgiris“ pataikė 56 proc. dvitaškių (18/32) ir 43 proc. tritaškių (9/21), atliko 20 rezultatyvių perdavimų, abi komandos suklydo po 14 kartų.

VIDEO: Dirbti neketinęs Šaras: „Pusantro milijono iš „Žalgirio“ būtų sunku atsisakyti“

„Žalgiriui“ tai ketvirtas pralaimėjimas iš eilės Eurolygoje ir devintas per pastarąsias 11 rungtynių. K.Maksvyčio komanda su 5 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų yra 16-oje vietoje.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais jau penktadienį Kaune prieš „Barcelona“ ekipą.

„Fenerbahče“ yra laimėjusi 8 kartus per 15 susitikimų ir yra septinta.

„Žalgiris“: K.Evansas 19 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 9 išpr. praž., 30 naud. bal.), R.Šmitas 16 (9 atk. kam.), L.Birutis 14, K.Hayesas ir A.Hollinsas po 7, E.Sumneris 6, T.Dimša 3, D.Lavrinovičius, E.Ulanovas ir D.Giedraitis po 2.

„Fenerbahče“: T.Dorsey 19, S.Wilbekinas 17, J.Motley 16, D.Pierre'as ir M.Guduričius po 7.

VIDEO: „Žalgirio“ žaidimu Stambule pasidžiaugęs K.Maksvytis: „Komanda susivienijo“
VIDEO: Keenanas Evansas: „Išmečiau metimą, kokį ir norėjau išmesti“

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ (26:22, 22:15, 14:19, 16:24)

Ketvirtas kėlinys.

Pabaiga.

Likus 4 sek. „Žalgiris“ apsigynė, bet K.Evansas nepataikė dvitaškio.

Likus 42 sek. K.Evansas pataikė abi baudas – 78:80.

Likus 58 sek. Įskaitomi taškai?! T.Dorsey pataikė beprotišką metimą, bet ar tikrai pražanga metimo metu? Deja, taip. Turime, veikiausiai, ir gražiausią turo epizodą. Pralaimime keturiais – 76:80.

39 min. Dar ir K.Evansas įkrėtė tritaškį! Atsiliekame jau tik tašku – 76:77.

38 min. Kookia apmaudi Ulios pražanga, likus 0,3 sek. iki varžovų atakos pabaigos. Galiausiai apsiginti pavyko, E.Sumneris smeigė iš toli – 73:77.

37 min. K.Evansas surado koridorių ir mažino atsilikimą – 70:75.

36 min. S.Wilbekino dar vienas tritaškis, A.Hollinso klaida, J.Motley dvitaškis paskutinę atakos laiko sekundę, sunkus T.Dorsey dvitaškis iš vidutinio nuotolio. Atsilikimas auga – 68:75.

34 min. Jau keturioliktasis L.Biručio taškas, o K.Evansas provokuoja penktąją S.Šanli pražangą – 66:68.

33 min. L.Birutis buvo palyginęs rezultatą, tačiau „Fenerbahče“ jaučiasi vis užtikrinčiau ir jau pirmauja keturiais taškais – 68:64.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

„Ulker Sports“ arena kraustosi iš proto – Tylerio Dorsey ir Marko Guduričiaus tritaškiai po labai ilgo laiko išveda „Fenerbahče“ į priekį, o „Žalgiris“ antroje rungtynių pusėje absoliučiai pametė savo žaidimą – yra pataikęs tik 4 metimus iš 15 ir suklydęs jau 7 kartus.

32 min. M.Guduričiaus tolimas dūris labai skaudus. „Žalgiris“ kraujuoja – 62:64.

31 min. Šaras prašo iššūkio dėl pražangos A.Hollinsui. Ir išprašė. Dvi taiklios baudos, T.Dorsey tritaškis ir viskas, mielieji, prasideda kone iš naujo. Komandas teskiria taškas – 62:61.

Trečias kėlinys. ŽAL – FEN 62:56

30 min. Keenanas! Trys su pražanga – 61:53.

28 min. T.Dorsey tritaškis „Žalgirio“ pranašumą kiek apkarpė – 57:53.

27 min. Du taškus su pražanga pelnė K.Hayesas – 57:50.

26 min. Kosmosas. „Fenerbahče“ sirgaliai skanduoja „Eurolygos mafija!“

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

Po blankios pirmosios rungtynių pusės J.Motley sužvėrėjo. Aukštaūgis renka pirmuosius 7 savo komandos taškus po pertraukos ir palaiko „Fenerbahče“ gyvybę, kurią įpučia ir pamažu vis garsėjantys sirgaliai.

25 min. Trys iš eilės puolime atkovoti „Fenerbahče“ kamuoliai, E.Sumneris jau turi keturias asmenines pražangas. Situacija sudėtingėja – 53:49.

24 min. Gražiai greitoje atakoje kamuolį skirstė „Žalgiris“, bet galiausiai bloką gavo R.Šmitas – 53:43.

23 min. Daugiau nei dvi minutes laukėme „Žalgirio“ taškų, galiausiai pramušė K.Evansas, smeigęs tritaškį greitoje atakoje – 51:43.

21 min. „Fenerbahče“ didina kontakto lygį ir rengia atkarpą 4:0 per pirmąją kėlinio minutę.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

Beveik prieš dvejus metus dar Jure Zdovco treniruotas „Žalgiris“ „Ulker Sports“ arenoje turėjo net 17 taškų persvarą, bet ją iššvaistė ir pralaimėjo 67:73. Dabar kauniečiai mėgavosi 14 taškų pranašumu, o į ilgąją pertrauką išeina kišenėje turėdami 11 taškų skirtumą. Ar pavyks jį išlaikyti ir po pertraukos?

Antras kėlinys. ŽAL – FEN 48:37

20 min. Oi... D.Pierre'as provokuoja T.Dimšos pražangą, o kamuolį po laiko numuša L.Birutis. Taškai įskaitomi, Laurynas labai piktas pats ant savęs.

Netrukus „Žalgiris“ klydo išsimetant kamuolį iš užribio. Laimei, nuo tragiškos kėlinio pabaigos gelbėjo neužpuolę varžovai ir R.Šmito taškai.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

Sausį Laurynas Birutis prieš „Fenerbahče“ ir Johnathaną Motley gerino karjeros rekordus su 15 taškų ir 27 naudingumo balais. Šiandien – dar vienas lietuvio šou prieš pagrindinį varžovų centrą – jau 9 taškai ir 12 naudingumo balų antrajame kėlinyje. Spėkite, kas sapnuosis J.Motley košmaruose ateinančią naktį?

19 min. Atrodė, kad „Fenerbahče“ ima rakinti „Žalgirio“ atakas, bet keli sėkmingesni išpuoliai vėl atkuria dviženklį pranašumą – 45:32.

18 min. Sausesnę atkarpą nutraukė vieną baudą pataikęs L.Birutis – 41:32.

16 min. Mažiau sėkminga atkarpa, dvi „Fenerbahče“ atakos be atsako ir Kazys šaukia pasitarimą – 40:30.

15 min. K.Evansas pridėjo tritaškį – 40:26.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

„Žalgirio“ žaidėjai tarsi chirurgai po gabalėlį pjausto „Fenerbahče“ gynybą. Įvairiais būdais kauniečiai nestabdomi renka taškus, o per mažiau nei pusantro kėlinio jau yra atlikę 12 rezultatyvių perdavimų, kai jų vidurkis per visas rungtynes šiame sezone – 15,2.

14 min. Jūrmalos žvėris Rolandas Šmitas pelnė dvitaškį su pražanga – 37:24.

13 min. S.Šanli išima save iš rungtynių bent kuriam laikui – jis gavo trečią asmeninę pražangą. Vis dar +10 – 34:24.

12 min. D.Giedraičio ir D.Lavrinovičiaus taškų atkarpa leidžia įgyti jau dviženklį pranašumą – 32:22.

11 min. „Fenerbahče“ pradėjo kėlinį klaida, o K.Hayesas sumetė baudas – 28:22.

Pirmas kėlinys. ŽAL – FEN 26:22

10 min. Tooomas Dimša! Tritaškių vakarėlis tęsiasi – 26:20.

9 min. E.Sumneris pataikė tritaškį paskutinę atakos laiko sekundę, bet trijų taškų vertės atsakymą rado S.Šanli – pirmaujame 23:20.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

Įspūdinga Rolando Šmito atkarpa – latvis renka taškus ir greitose atakose, ir tritaškiu, ir prasiveržimu veidu į krepšį bei 9 iš eilės taškais išlaiko „Žalgirį“ priekyje.

8 min. R.Šmitas pasinaudojo pranašumu prieš N.Hayesą-Davisą, bet S.Wilbekinas šveitė antrą savo tritaškį. „Žalgirio“ latvis kitoje atakoje žaidė veidu į krepšį prieš S.Šanli ir suvalgė turką – 20:17.

7 min. Kamuolį perėmė K.Evansas, o R.Šmitas greitai įkrėtė tritaškį – 16:12.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

26 mln. sirgalių visame pasaulyje turintis „Fenerbahče“ futbolo klubas baigė rungtynes prieš kelias valandas, elitinė „Fenerbahče“ moterų krepšinio komanda – ką tik, tad į „Ulker Sports“ areną sirgaliai renkasi vangiai – 13 tūkst. vietų statinys pirmojo kėlinio viduryje pripildytas tik maždaug dviem trečdaliais aistruolių. Vangokai rungtynes pradėjo ir „Fenerbahče“ žaidėjai – Šarūnas Jasikevičius kelioms akimirkoms net prisėdo įniršęs dėl auklėtinių negebėjimo sugrįžti per greitą „Žalgirio“ išpuolį.

5 min. Greitoje atakoje R.Šmitas pelnė du taškus, septintąjį savo tašką rinko A.Hollinsas – 13:10.

4 min. Gerai įkirtęs N.Hayesas-Davisas sulaukė perdavimo ir pelnė taškus. „Žalgiris“ atsilieka – 9:10.

3 min. L.Birutis pataikė dvitaškį, numušė lanką nuo kamuolio, o A.Hollinsas užsidirbinėja kontraktą – jis pataikė tritaškį ir „Žalgiris“ buvo priekyje 7:5. Tiesa, palikti laisvą S.Wilbekiną yra nuodėmė – gynėjas baudžia.

1 min. Rungtynės prasidėjo! A.Hollinsas pelnė pirmuosius taškus, tačiau N.Calathesas smeigė tritaškį.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Stambule

Sveikinimai iš chaotiško ir milžiniško Stambulo! Iš tolo prabangiame Atašehiro rajone švytinčioje „Ulker Sports“ arenoje šiandien švytės ir akinančio baltumo Šarūno Jasikevičiaus šypsena. Kaunietis nesigailėjo savo pirmosios meilės Kauno „Žalgirio“ treniruodamas „Barcelona“, kai „Palau Blaugrana“ arenoje žalgiriečius nugalėjo visus penkis kartus, bet galbūt azijinėje Stambulo dalyje Kazio Maksvyčio auklėtiniams sėkmė pagaliau atsuks veidą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas