Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 28 /2019 03 01

Po dežavu pralaimėjimo – atvira Šaro žinutė apie didžiausią „Žalgirio“ problemą

Šarūnas Jasikevičius net neberodo žalgiriečiams pastarųjų pralaimėjimų vaizdo analizių. Nes jose žalgiriečiai matytų tuos pačius dalykus. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė dar vieną dežavu pralaimėjimą, tik šįkart nusilenkė Vitorijos „Baskonia“ ekipai 73:80. Žalgiriečių treneris po rungtynių buvo itin atviras ir pabrėžė didžiausią „Žalgirio“ problemą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šarūnui Jasikevičiui buvo sunku užgniaužti emocijas „Fernando Buesa“ arenoje.

Vos tik „Žalgiris“ atsikėlė iš sunkaus nokdauno ir priartėjo prie šeimininkų 6 taškų skirtumu, įvykdavo koks nors nesusipratimas, kuris vėl nutolindavo varžovus saugiu skirtumu.

Pavyzdžiui, Leo Westermannas slystelėjo prie tritaškio linijos, baskai užsuko kamuolį prie perimetro, žalgiriečiai nebespėjo lakstyti paskui ir gavo tritaškį į dantis.

Šiuo metu esame komanda, kuri psichologiškai lengvai pažeidžiama. Mums tikrai trūksta lyderių ir lyderystės.

Šaras užsimojo kaip Zlatanas Ibrahimovičius ir paleido smūgį koja taip, kad užkliuvusi LED reklama būtų lėkusi į tribūnas. Netrukus strategas bėgo prie vidurio linijos, kad sustatytų „Žalgirio“ puolimą.

Šaras ir jo vyrai buvo arti lūžio, tačiau „Baskonia“ kritiniu metu bausdavo žaliai baltus už kiekvieną klaidą.

Žalgiriečiai kovojo iki galo, bet pralaimėjo dar vieną mažąjį Eurolygos finalą.

Bet reikia žiūrėti į save. O mes nesame tokie alkani, kokie buvome pernai.

Sukaupęs visas emocijas, Š.Jasikevičius nepertraukiamas dvi minutes išliejo viską, ką galvoja apie šių metų „Žalgirį“: „Žinojome, kad rungtynės mums bus sunkios. Manau, visą mačą kovojome su jais lygiai. Aišku, visada bus problemų ir neišpildytų dalykų. Bet antrojo kėlinio pabaiga mus absoliučiai nužudė.

Šiuo metu esame komanda, kuri psichologiškai lengvai pažeidžiama. Mums tikrai trūksta lyderių ir lyderystės. Su šitomis problemomis mes grįžome į rungtynes, bet kelios detalės mus pražudė.

Kažkiek esu laimingas, nes antrą pusę žaidėme tikrai solidžiai. Ir pirmą žaidėme visai neblogai iki tos atkarpos. Buvome ir perlaužę rungtynes po to gana slogaus laikotarpio.

Šiandien reikia pripažinti, kad nesame tokie alkani, kokie buvome pernai. Galvoju, absoliučiai dėl to varžovų komandoms prieš mus sekasi.

Vėlgi, į tą sėkmės faktorių neapeliuosi, bet kiekvienose rungtynėse varžovai mums primeta metimų nuo lentos, greitame puolime pameta kamuolį, bet jis nuo lentos atšoka Vildozai į rankas ir gauname tritaškį.

Bet reikia žiūrėti į save. O mes nesame tokie alkani, kokie buvome pernai.

Truputį galvojame daugiau apie save nei apie komandą. Tai šiemet yra didžiausia mūsų problema. Kartu su traumomis, kai negalime žaisti prieš tokias komandas pilnos sudėties, kas mums tikrai yra svarbu.“

Reikia pripažinti, kad šių metų „Žalgirio“ skirtumas, išskyrus tai, kad negalime su tais pačiais žaidėjais rungtyniauti dvejus metus iš eilės, yra tas, kad praradome sąvoką, jog svarbiausia yra komanda.

– Kas lėmė tą varžovų spurtą 20:1 prieš pertrauką ir kas leido sugrįžti į rungtynes?

– Galvoju, disciplina. Galbūt klaidų sumažinimas ir lengvų taškų nedalinimas už dyką. To baskų spurto pagrindas buvo atkovoti kamuoliai puolime ir greitas puolimas.

Tas pats Voigtmannas gana neblogai bėga į greitą puolimą, bet, manau, turime greitesnių žaidėjų. Kaip Voigtmannas mums deda iš viršaus, o paskui pasiveja mūsų aukštaūgius, man yra mistika.

Bet reikia pripažinti, kad šių metų „Žalgirio“ skirtumas, išskyrus tai, kad negalime su tais pačiais žaidėjais rungtyniauti dvejus metus iš eilės, yra tas, kad praradome sąvoką, jog svarbiausia yra komanda.

Gal visi nori kažkiek pasirodyti... Nežinau.

VIDEO: Atviras Šaras Vitorijoje: trūksta lyderio, alkis nebe tas

– Kokios lyderystės jums trūko šį vakarą?

– Lyderystės iš kažkokio komandos draugo. Kad sudrausmintų kitą komandos draugą, kuris gal daro tą pačią klaidą. Sunku „Žalgiriui“ turėti žaidėjus, kurie gali tempti kiekvienas rungtynes. Galvoju, tai komanda turi būti stiprybė. Tai buvo „Žalgirio“ stiprybė.

Bet dabar mes... Be kalbos mus išmuša traumos, bet... Alkio trūksta.

– Ar alkis yra dar išsprendžiama problema šį sezoną?

– Galvoju, labai svarbu, jei turėtume visus žaidėjus ir nusistovėtų rotacija. Nekalbu apie lyderystę taškų ar kažko, bet svarbiausia, jog tai yra tų pačių klaidų nedarymas.

Mes beveik po kiekvienų rungtynių žiūrime video, bet jau dvejas rungtynes nieko neberodau, nes klaidos yra absoliučiai tos pačios.

Sunku kažką diskutuoti, kai klaidos tos pačios, bet skiriasi tik varžovas.

– Marius Grigonis iki pertraukos neišmetė nė vieno metimo. Kokios galėjo būti to priežastys?

– Galvoju, varžovai irgi ne kvaili. Bet man pasirodė, kad jis pradėjo rungtynes gan sunkokas. Tačiau jo pastangos, kūno kalba ant suolo buvo tikrai nebloga.

Vis dėlto žaidžia dvi komandos, o rungtynės vyksta 40 minučių, todėl jis iššovė, kaip mes ir tikimės.

– Deonas Thompsonas sužaidė geriausią sezono mačą?

– Žmogus atėjo į sistemą sezono viduryje ir jam labai sunku ją perprasti. Bandome ją supaprastinti ir kažkiek prisitaikyti prie jo. Galbūt šiandien varžovas kažkiek jam tiko. O ir puolime jautėsi jo agresija.

Bet, žinote, čia nėra lyderystės dalykai. Tikrai nesitikiu, kad sezono viduryje atvažiavęs žmogus temptų komandą. Jis turi būti solidus rotacijos žaidėjas, kuris kažkuriais momentais gali duoti dalykus. O šiandien, manau, jis mums tą davė.

Bandome jam supaprastinti gynybą, žaisdamas per dvi pozicijas jis buvo naudingas.

Bet tas alkis nebe tas...

VIDEO: M.Grigonis: laimėjome prieš „Budučnost“, bet ne prieš „Budučnost“ turime žaisti

– Brandonas Daviesas, atrodo, buvo tas „Žalgirio“ lyderis ne tik aikštėje. Ar jis prarado tas lyderio savybes, apie kurias kalbate?

– Žinote, Brandonas visada duoda didžiules pastangas ir tikrai stengiasi būti tas lyderis.

Bet per pusantrų metų daromos tos pačios gynybos klaidos. Kažkuriuo metu net reikėjo jį išimti, nuraminti, kad suprastų.

Jei vėl rodyčiau video, vėl būtų tie patys klipai, tik varžovų marškinėliai kitokie.

Sunku, iš tikrųjų.

VIDEO: B.Daviesas graužėsi dėl savo klaidų Vitorijoje

– Kiek varžovai naudojasi, kad „Žalgiris“ žaidžia be pagrindinio įžaidėjo?

– Momentais jautėsi, nes pirmoje pusėje iš 10 klaidų 6 padarė įžaidėjai. Dar yra Leo, ir Rokas... Kažkiek kalbėjome, kad gal Jokubaičiui visai tinkama „Baskonia“ gynyba. Bet išvykoje tokiose svarbiose rungtynėse, galvoju...

Walkupas po pertraukos žaidė tikrai žymiai solidžiau. Bet su 10 klaidų išvykoje pirmoje pusėje, iš kurių 2-3 buvo visai nepagrįstos... Įžaidėjo mums trūksta, čia kalbos nėra.

VIDEO: L.Westermannas: tos 5 baisios minutės yra gynėjų kaltė

– Kad „Žalgiris“ dar patektų į atkrintamąsias, turi laimėti visas likusias 6 rungtynes. Kas leidžia tikėtis, kad tai dar įmanoma?

– Man visai nesvarbu, kokia mūsų situacija. Nuo to niekas nepasikeis.

Pernai jau buvome likus 2-3 turams užsitikrinę vietą, bet žaidėme taip pat.

Eisime, žaisime sekančias rungtynes. Negalime kontroliuoti nei lentelės, nei mūsų varžovų pajėgumo. Galime kontroliuoti save, o mes tą darome blogai. Nes mes nepadarome maksimumo.

VIDEO: „Ginčas“ dėl Šaro generolo aikštėje: kas turi diriguoti „Žalgirio“ atakoms?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas