Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 29

Po dusinančios pergalės prieš „Žalgirį“ – svarbiausias Duško akcentas

Vitorijos „Baskonia“ nutraukė pralaimėjimų seriją prieš Kauno „Žalgirį“. Duško Ivanovičiaus kariai uždusino žalgiriečius savo gynybos gniaužtuose ir atsirevanšavo už pralaimėjimą Kaune 81:68.
Duško Ivanovičius
Duško Ivanovičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Manau, kad nusipelnėme šios pergalės. Mano žaidėjai to nusipelnė. Jie gerai gynėsi visas 40 minučių. Tai buvo pergalės akcentas“, – po pergalės nedaugžodžiavo D.Ivanovičius.

„Žalgirio“ taiklumas nebuvo toks blogas. Tikslą pasiekė 50 proc. dvitaškių (19/38) ir 43,8 proc. tritaškių (7/16). Tačiau žaliai balti prarado kamuolį net 20 kartų. Po tų klaidų „Baskonia“ susirinko 23 taškus – net 12 daugiau nei „Žalgiris“.

VIDEO: Išliejo visą pyktį: rūstus M.Grigonio dėjimas

Viena efektyviausiai puolančių Eurolygos komandų – „Žalgiris“, po pertraukos sukrapštė tik 32 taškus.

„Manau, tas tikėjimas, kad galime laimėti, šiandien yra svarbiausias. Pralaimėjome daug pastarųjų rungtynių ir kai kuriuo metu mes netikėjome, žaidėme be agresijos ir pasitikėjimo. Šiandien gal ir klydome, buvo blogų atkarpų, bet visada tikėjome, kad laimėsime“, – pabrėžė D.Ivanovičius.

Vitorijos krepšininkai šventė pergalę po keturių nesėkmių Eurolygoje iš eilės.

„Mano komanda kovojo. Tikėjome vienas kitu. Dėl nieko neišgyvenome, susitelkėme į kiekvieną ataką ir viskas susitvarkė savaime. Kaip sakiau prieš sezoną, ši komanda kaunasi prieš iššūkius. Mes daug ką išgyvenome. Žinome, ko reikia, kad pasiektume savo tikslą. Turime dirbti, susitelkti ir tikėti“, – po pergalės sakė 19 taškų surinkęs gynėjas Pierria Henry.

„Ši pergalė buvo labai reikalinga. Žaidėme kietai, atgavome pasitikėjimą savo žaidimu ir turime eiti į priekį. Turime tobulinti savo žaidimą, ypač gynyboje. Bet reikia eiti į priekį pakeltomis galvomis“, – antrino 14 taškų pelnęs ir 5 kamuolius perėmęs Luca Vildoza.

„Baskonia“ šventė 10 pergalę per 23 rungtynes. Tuo tarpu žalgiriečiams po tiek pat mačų tai buvo 10-as pralaimėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas