Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 28

Po fantastiškos dramos per Maskvos CSKA perlipęs Turkijos klubas žengė į Eurolygos finalą

Vasilije Micičius parodė, kodėl buvo išrinktas Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju. Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas paskui save nutempė Stambulo „Anadolu Efes“ į Eurolygos finalą, kai pusfinalyje Turkijos klubas 89:86 (25:15, 24:22, 22:18, 31:18) įveikė Maskvos CSKA.
Vasilije Micičius rezultatyvus Eurolygos pusfinalyje.
Vasilije Micičius rezultatyvus Eurolygos pusfinalyje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo V.Micičiaus vakaras, bet serbas iš šalies stebėjo dramatišką Maskvos CSKA šturmą rungtynių pabaigoje.

27 metų serbas, 2017-2018 m. sezoną atsiskleidęs Eurolygoje su „Žalgiriu“, ilgai darė, ką norėjo Kelne prasidėjusiame finalo ketverto turnyre.

Pirmajame pusfinalyje V.Micičius metė atšokdamas tritaškius, veržėsi lyg tankas, dalino nuostabius perdavimus, net pataikė griūdamas tritaškį su pražanga.

„Anadolu Efes“ lyderis jau buvo pelnęs 18 taškų, kai trečiojo kėlinio pradžioje trečiąją vietą Eurolygos reguliariajame čempionate užėmęs Turkijos klubas įgijo 21 taško persvarą.

V.Micičius iš viso pelnė 25 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o „Anadolu Efes“ atkeršijo CSKA už 2019 metų finalą, kuriame Rusijos klubas kėlė aukštyn čempionų taurę.

Pernai Ergino Atamano treniruojama Stambulo komanda pirmavo Eurolygos reguliariajame čempionate, kai jis buvo nutrauktas dėl pandemijos, o dabar „Anadolu Efes“ tėra per žingsnį nuo pirmojo titulo per klubo istoriją.

Čempionišką žingsnį Stambulo komanda galės padėti sekmadienį, kai Eurolygos finale susitiks su „Barcelona“ ir Milano „Olimpia“ komandų nugalėtoju – Šarūno Jasikevičiaus ir Ettore Messinos treniruojamos komandos susitinka penktadienį nuo 22 val.

Pirmajame pusfinalyje, kurio vienu teisėju buvo Gytis Vilius, „Anadolu Efes“ atitrūko, kai Rodrigue Beaubois trimis tritaškiais padėjo atitrūkti (19:11).

Kai įsijungė V.Micičius, Stambulo komanda dar labiau nutolo, per pirmąją mačo dalį pataikiusi 7 tritaškius, kai CSKA – tik 3.

Ir trečiajame kėlinyje „Anadolu Efes“ dominavo, buvo pasiekusi 21 taško persvarą, bet CSKA lyderiai Willas Clyburnas ir Iffe Lundbergas atsisakė pasiduoti.

Jų pastangomis CSKA sumažino skirtumą iki 3 taškų, bet „Anadolu Efes“ atsilaikė, nors paskutines minutes žaidė be penkias pražangas surinkusio V.Micičiaus.

26 taškus CSKA pelnęs Willas Clyburnas galėjo tritaškiu išplėšti pergalę, kai atakavo likus vienai sekundei.

VIDEO: Iki stebuklo trūko nedaug: CSKA į finalą žengti sutrukdė netaiklus lemiamas tritaškis

Tuo metu iš Turkijos klubo persvaros tebuvo likę 2 taškai ir tritaškis būtų viską apvertęs.

Tačiau kamuolys atsimušė į lanką, Stambulo krepšininkai keliauja į finalą, o CSKA žais dėl trečios vietos.

„Anadolu Efes“: Vasilije Micičius 25 (6 rez. perd.), Sertacas Sanli 19, Rodrigue Beaubois 15, Shane'as Larkinas 11, Krunoslavas Simonas 10;

CSKA: Willas Clyburnas 26, Danielis Hackettas 17, Iffe Lundbergas 15, Tornike Šengelija 10.

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys

Likus 1 sek. W.Clyburnas prametė tritaškį! Sh.Larkinas atkovojo kamuolį – Turkijos klubas finale. 89:86.

40 min. CSKA prametė du tritaškius, kurių bent vienas galėjo atverti duris į finalą. Sh.Larkinas baudų metimu likus 7,8 sek. padino skirtumą – 88:86.

39 min. N.Kurbanovas sumažino skirtumą. Turkijos klubas priekyje, bet tik 87:86!

38 min. W.Clyburnas jau pelnė 24 taškus. Po CSKA lyderio baudų metimų Turkijos klubas pirmauja jau tik per vieną metimą (83:80).

37 min. Kas vyksta? V.Micičius gavo penktąją pražangą, kai puldamas vėl pažeidė taisykles. „Anadolu Efes“ persvara liko 83:78, o mačą reikia baigti be lyderio prieš užsidegusią CSKA.

35 min. Intriga dar kybo ore: 81:73, kai CSKA po ilgos pertraukos pirmą sykį taip arti varžovų. Regis, Stambulo krepšininkai pametė galvas. Net V.Micičius klysta.

32 min. CSKA nepasiduoda. I.Lundbergas tęsia taškų seriją, kuri suerzina E.Atamaną. Jis prašo minutės pertraukėlės, nes „Anadolu Efes“ persvara sumažėjo iki 10 taškų – 71:61.

Trečiasis kėlinys

30 min. W.Clyburnas prasiveržęs dėjimu sukūrė gražiausią rungtynių ataką. Bet tai maža paguoda CSKA, nes „Anadolu Efes“ po trijų kėlinių priekyje 71:55.

28 min. I.Lundbergas bando tempti CSKA ir vien per trečią kėlinį pelnė 10 taškų. Tačiau Turkijos klubas kontroliuoja padėtį: 69:51.

23 min. Stambulo klubas dideliais žingsniais artėja link finalo. 60:39. CSKA gynyba braška per visas munduro siūles.

21 min. Koks V.Micičiaus tritaškis! Griūnant, su J.Voigtmanno pražanga. Serbas per vieną ataką pelnė 4 taškus, o „Anadolu Efes“ priekyje 53:37.

Antrasis kėlinys

20 min. „Anadolu Efes“ atliko 8 rezultatyvius perdavimus (CSKA – 4) ir pataikė (7) dukart daugiau tritaškių (CSKA – 3). Dėsninga, kad Stambulo komanda pirmauja 49:37.

Per pirmuosius du kėlinius „Anadolu Efes“ daugiausiai taškų pelnė: V.Micičius – 14, R.Beaubois 9, S.Sanli 8, Sh.Larkinas 7.

CSKA: W.Clyburnas 15, T.Šengelija 8, J.Voigtmannas 6.

17 min. CSKA lyderis W.Clyburnas irgi įsibėgėjo. 2019 metų Eurolygos finalo ketverto MVP jau pelnė 11 taškų, bet „Anadolu Efes“ vis dar toli (41:31).

15 min. V.Micičius jau surinko 14 taškų! Pirmais taškais pasižymėjo ir dar vienas buvęs žalgirietis Jamesas Andersonas. Jau 39:24.

12 min. Gytis Vilius ekranuose. Lietuvis kol kas teisėjauja be klaidų. Panašiai tobulai puola „Anadolu Efes“, pirmaujanti 29:18.

Pirmasis kėlinys

10 min. „Anadolu Efes“ puolimas yra nuostabus. Ji pataikė 5 iš 6 tritaškių, o CSKA – tik vieną iš 6. Turkijos klubas priekyje 25:15.

8 min. R.Beaubois įskraidino trečią tritaškį iš trijų. Stambulo prancūzas primena, kad yra NBA čempionas (su „Dallas Mavericks“). 33 metų gynėjo kiauri metimai leido Turkijos klubui pirmą kartą pasiekti dviženklę persvarą (23:13).

7 min. Ritasi atakų bangos, o tokiame krepšinyje puikiai jaučiasi Stambulo komanda. Ji jau pataikė 4 tritaškius ir pirmauja 19:11.

5 min. J.Voigtmannas atidarė CSKA tritaškių kraitį, bet „Anadolu Efes“ tebepirmauja 10:7.

2 min. Laukinėmis atakomis prasidėjo rungtynės, o turkai tuščioje arenoje labiausiai nudžiugo, kai K.Simonas dviem taškais su pražanga ir R.Beaubois tritaškiu padėjo Stambuko klubui atitrūkti 8:2.

VIDEO: Buvęs „Žalgirio“ lyderis vis dar jaučia meilę iš Lietuvos – žinučių gauna kasdien
VIDEO: NBA ir Eurolygos legenda dėkoja Šarui – į „Barcą“ grįžo ir dėl lietuvio
VIDEO: Šaro varžovo pokštas: juokavo prašysiąs patarimo ir sulaukė Jasikevičiaus atsako

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas