2021 12 31

Po „gėdingo“ pralaimėjimo tūžęs Šaras: „Kai kurie žaidėjai liko Barselonoje“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ ekipai nepavyko pratęsti pergalių serijos iki 10 – prieš pat Naujuosius metus katalonai svečiuose 75:94 krito prieš Vitorijos „Baskonia“ ir pralaimėjo vos trečią sykį šiame sezone. Specialistas iš Lietuvos po mačo buvo nepatenkintas ir pavadino auklėtinių pasirodymą „gėdingu“.

Cory Higginsą, nors ir žaidusį tik 9 minutes, jau turėjusi, bet vis dar be Nicko Calatheso, Alexo Abrineso, Kyle'o Kuričiaus ir Pierre'o Oriolos besivertusi „Barcelona“ Vitorijoje laikėsi tik kėlinį, bet jau antrajame ketvirtyje atsiliko dviženkliu skirtumu (26:36), o po ilgosios pertraukos baskų persvara pasiekė net 25 taškus (82:57 ir 87:62).

Šaras nusivylimo tokių žaidėjų pasirodymu neslėpė jau iš karto po rungtynių, duodamas karštą interviu televizijos eteryje.

„Tai buvo šiek tiek gėdinga, – sakė lietuvis, sulaukęs reporterio klausimo „kodėl?“ – Kodėl gėdinga? Ar pats matei, kas vyko aikštėje?“

Kiek nusiraminęs Š.Jasikevičius kalbėjo išsamiau spaudos konferencijoje.

„Sveikinimai „Baskonia“, šiandien aikštėje buvo tik viena komanda. Manau, kad svarbiausias faktorius buvo motyvacija. Nežinau, kodėl taip yra. Neturiu tam atsakymo, bet šiuo metu jaučiuosi labai blogai. Buvo gėdinga stovėti prie šoninės linijos ir stebėti kai kuriuos dalykus, kaip viena komanda šoka per galvas ir bėga į greitas atakas, viską daro lengvai, o mes stovime ir jiems tą leidžiame.

Kaip jau sakiau, tai vienas iš tokių vakarų. Tai nebuvo mūsų diena. Taip gali nutikti dėl prasto pataikymo, sėkmės trūkumo ar prastų sprendimų priėmimo, bet jie norėjo laimėti labiau nei mes, o tai labai blogai. Jie jau įveikė mus Barselonoje Ispanijos lygos rungtynėse panašiu būdu: bėgdami į greitas atakas, pelnydami lengvus taškus.

Panašu, kad tai, apie ką kalbėjome per pertrauką, nepadėjo. Jie trečiajame kėlinyje pelnė 34 taškus, o mes prasižengėme tik tris kartus. Nepasirodėme rungtynėse. Galima sakyti, kad kai kurie žaidėjai liko Barselonoje švęsdami šventes“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Vienas iš skaudžiausiai „Barcą“ baudusių žaidėjų buvo Rokas Giedraitis, pataikęs net penkis tritaškius ir pelnęs 20 taškų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

Po ligos atsigavęs lietuvis pasveikino ir laikinai komandos vairą perėmusį Davidą Gilą, kuris pavaduoja koronavirusu užsikrėtusį vyriausiąjį trenerį Neveną Spahiją.

„Jaučiuosi nuostabiai, ypač po paskutinių Ispanijos lygos pralaimėtų rungtynių prieš Saragosą. Gerai sureagavome ir žengėme į priekį. Visi pademonstravo kitokią energiją ir esu laimingas dėl visos komandos. Ypač gerai žaidėme puolime. Sveikinimai Davidui Gilui su jo pirmąja pergale Eurolygoje“, – sakė R.Giedraitis.

Eurolygos lyderiams antausį tėškusi „Baskonia“ pagerino ir savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Su 7 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų baskai pasivijo Tel Avivo „Maccabi“, „Monaco“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ komandas – jos keturios dabar dalinasi 12–15 pozicijas.

VIDEO: Po pralaimėjimo įtūžęs Šarūnas Jasikevičius: „Ar matei rungtynes?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas