Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 18

Po įspūdingos pergalės – Z.LeDay padėka ir N.Hayeso nuotaikos pliūpsniai

Nėra lengva grumtis su dvidešimčia centimetrų aukštesniu slibinu Walteriu Tavaresu, tačiau tai, ką išdarinėjo Zachas LeDay ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje, tik dar kartą patvirtino, kaip svarbu laikytis Šaro sistemos. „Žalgiris“ rezultatu 86:73 ant menčių paguldė Ispanijos čempioną Madrido „Real“, o Z.LeDay suvertė 26 taškus, surinko 35 naudingumo balus.
Zach Leday
Zach Leday / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Žaisti ketvirtą kėlinį taškas į tašką prieš Madrido „Real“ yra tikra kankynė.

Patyrusių ir susižaidusių vilkų gauja žino, kaip reikia laimėti rungtynes lemiamais momentais, o neapsišlifavęs „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje jau nebeatrodė stipresnė komanda aikštėje.

Fabienas Causeuras po pertraukos susirinko savo visus 6 taškus tuo būdu, kurio Šaras nemėgsta labiausiai – prancūzas buvo paleistas veržtis į savo stipriąją kairiąją ranką.

Kai jau atrodė, kad žaidybinis planas griūna, „Žalgiris“ atsigavo. „Real“ vairininkas Pablo Laso ketvirtajame kėlinyje sugrąžino į aikštę W.Tavaresą.

Nuo to momento „Real“ nei sėkmingai sugebėdavo užpulti, nei apsigindavo su tokiu lėtu „centru“ aikštėje.

VIDEO: Pamatykite: pergalingi emocijų sprogimai ir „Žalgirio“ dėjimai į „Real“ krepšį

„Real“ tiesiogine to žodžio prasme kapituliavo – Zachas LeDay baudė taip, jog sugebėjo surinkti daugiau taškų (16) nei visa „Real“ komanda.

Itin svarbus buvo Z.LeDay tritaškis per atsitraukusį „Real“ vidurio puolėją.

Esant lygiam rezultatui, Anthony Randolphas smeigė tritaškį ir vaizdžiai mosikuodamas rankomis numetė repliką į „Žalgirio“ fanų tribūną. Šis tritaškis galėjo palaužti kauniečius, tačiau jau kitoje atakoje Z.LeDay smeigė tolimą metimą ir atstatė lygybę iš kurios „Real“ jau nebepakilo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./NuotrKauno „Žalgiris“ švenčia pergalę prieš Madrido „Real“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./NuotrKauno „Žalgiris“ švenčia pergalę prieš Madrido „Real“

„Jausmas tikrai geras. Dirbome labai daug, treneriai stengėsi iš mūsų išspausti viską, tad jaučiuosi tikrai puikiai“, – pirmą pergalę apibūdino „Žalgirio“ aukštaūgis.

Apie savo dvikovą su W.Tavaresu žalgirietis atsiliepė paprastai – kito dalyko tikėtis ir nereikėjo, o pranašumų kauniečiai turėjo ir daugiau.

„Paruošėme gerą žaidybinį planą. Sugebėjome rasti situacijas, kuriose turime pranašumą. Tai yra didelis mūsų trenerių štabo indėlis. Jie randa varžovų silpnybes, kuriomis mes galime pasinaudoti“, – kepurę prieš Šaro trenerių štabą nukėlė Z.LeDay.

Savo įspūdingo pasirodymo aukštaūgis taip pat nesureikšmino. Dar anksti kalbėti apie gerą susižaidimą, tačiau Z.LeDay padėkojo komandos draugams.

„Žalgiris“ atliko 22 rezultatyvius perdavimus, o pusę jų atliko įžaidėjai: Thomasas Walkupas, Lukas Lekavičius ir Alexas Perezas.

„Komandos draugai padėjo man, treneris pastatė į geras pozicijas. Viskas, ką man reikėjo padaryti, tai išpildyti jų sukurtas progas. Dėkoju savo komandai, nes tai puikus komandinis pasirodymas“, – sakė Z.LeDay.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alexas Perezas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alexas Perezas

Tuo tarpu kitoje rūbinės pusėje Nigelas Hayesas, kaip visada, krėtė pokštus.

Amerikietis puikiai nusiteikęs pasitiko žurnalistus ir bėrė juokelius vieną po kito. Užsiminus apie dešimt pelnytų taškų atkarpą rungtynių pradžioje N.Hayesas atšovė.

„Turėjo būti 15“, – juokavo tris tritaškius įskraidinęs amerikietis.

Juokams pasibaigus, N.Hayesas reziumavo „Žalgirio“ žaidybinį planą: „Norėjome atimti visus jų lengvus taškus. Žinome, kad tie vyrukai puikiai meta iš toli, negalėjome paleisti žaidėjų į jų stipriąsias rankas. Puolime tiesiog norėjome atakuoti ten, kur turėjome pranašumus.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nigelas Hayes'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nigelas Hayes'as

Amerikietis atidavė pagarbą ir sirgaliams. Anot puolėjo, labai smagu, jog komanda palaikoma ir po pralaimėjimų, ir po pergalių.

„Palaikymas buvo fantastiškas. Jau sakiau, jog sirgaliams reikia palaikyti, kai pralaimi, laimi ir bet kada tarp šių dviejų. Aistruoliai buvo labai garsūs ir itin padėjo mums. Jie išmušė varžovus iš ritmo.

Turint omenyje, kiek pinigų ir energijos jie išleidžia, malonu atnešti jiems pergalę“, – susimąstė N.Hayesas.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie pirmą pergalę: „Graži ir saldi“

Sekmadienį LKL pirmenybėse Kauno „Žalgirio“ laukia principinė dvikova – kauniečiai keliauja į Vilnių susitikti su vietos „Rytu“.

„Ryto“ Europos taurės varžybose apsilankęs N.Hayesas juokaudamas vėl priminė, jog jis čia, Kaune, dar šviežias: „Mačiau tą komandą žaidžiančią prieš porą savaičių. Dar viena gera komanda... ar tai derbis? Atsiprašau, aš čia dar naujas. Jie turi gerų žaidėjų ir įvairių ginklų, tad pailsėję kibsime į darbus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas