Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 17 /22:26

Pergalės aidas: NBA palyginimai M.Schilleriui ir M.Grigonio pastabos Marekui dėl vakarienės

Melihas Mahmutoglu „Žalgirio“ arenos viduryje spyrė kamuolį į dausas ir tas epizodas tapo geriausia rungtynių iliustracija. Kauno „Žalgiris“ nepasigailėjo Stambulo „Fenerbahče“ klubo ir pasiekė įspūdingą pergalę 99:62. Varžovai desperatiškai liejo įtūžį žalgiriečių linksmybių fone.

Dyshawnas Pierre'as veržėsi į „Žalgirio“ baudos aikštelę, kai staiga atsimušė į kliūtį kelyje. Tai buvo Johnny Hamiltonas, jo paties komandos draugas Stambulo „Fenerbahče“ klube.

Dar vienas puikus beviltiško „Fenerbahče“ pasirodymo „Žalgirio“ arenoje pavyzdys, kai pasigrožėjimą šeimininkų žaidimu nustelbė nuoširdus gailestis dėl tokio liūdno priešininkų pasirodymo.

„Fenerbahče“ ketvirtadienio vakarą nė karto nebuvo priekyje ir jau nuo pirmųjų minučių paleido žalgiriečius į priekį dviženkliu taškų skirtumu. Tai buvo dviejų nelygių priešininkų kova.

„Manau, gynyba lėmė pergalę. Pirmame kėlinyje jie surinko kiek? 7 taškus? Tos pastangos, gynyba, susitelkimas kovoti dėl kiekvienos atakos leido mums laimėti“, – po pergalės prieš Eurolygos TV kameras džiaugėsi Augustine'as Rubitas, vos per 15 minučių surinkęs 18 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 27 naudingumo balus.

VIDEO: Geriausios Rubito sezono rungtynės: tritaškis ir pasiaukojanti kova

„Žalgiris“ nesulaukė jokio pasipriešinimo.

Dar pirmąjį kėlinį laimėję 24:7, Lietuvos čempionai lėkė į priekį neatsigręždami.

„Energija. Manau, atsinešti ją buvo svarbiausia. Mes tryškome energija nuo pat pradžių, parodėme dėmesingumą po pertraukos. Ir tai leido užsitikrinti pergalę“, – po pergalės sakė M.Schilleris.

„Žalgiris“ vėl buvo nesustabdomas iš trijų taškų zonos. Šeimininkai pataikė net 16 tritaškių iš 30 (53 proc.) ir išskirstė net 31 rezultatyvų perdavimą.

„Man tai labai patinka. Esame treti pagal rezultatyvius perdavimus, kurie siejasi su taikliais metimais, bet taip pat ir geru kamuolio judėjimu. Tą mes darome gerai“, – pasidžiaugė M.Schilleris.

VIDEO: „Žalgiris“ ir tritaškių rekordas: naujovės, varžovų klaidos bei X faktorius

„Labiausiai džiaugiuosi dėl dviejų pergalių. Dvigubą savaitę tai tobulas rezultatas, – kalbėjo M.Grigonis, pelnęs 12 taškų ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. – Nenoriu kalbėti, kokie mes geri. Svarbiausia – pergalė. Aš esu laimingas ir labai mėgaujuosi šiuo momentu.“

VIDEO: Skrajojantis „Žalgiris“: nuostabūs perdavimai ir užvedanti energija

„Žalgiris“ mačo pabaigoje labiau rūpinosi ne tuo, kaip pasiekti pergalę, o kaip pelnyti 100-ąjį tašką. Nes pergalė jau buvo kišenėje, o iš Mareko Blaževičiaus kišenės žalgiriečiai tikėjosi pasimėgauti gera vakariene. Tačiau 19-metis lietuvis prametė vieną iš dviejų baudų metimų, kurie būtų įžiebę švieslentėje tą sušių vertės taškelį.

„Manau, jis turės nupirkti bent pusę vakarienės. Jis dar jaunas, bet bando būti per gudrus“, – šypsojosi M.Grigonis, po pergalės pajuokavęs, kad M.Blaževičiaus elgesį svarstys „Žalgirio“ taryboje.

Bet dar skaniau už tuos sušius atrodo 8 pergalės per 15 Eurolygos turų.

VIDEO: 100-ojo taško linksmybės: ar Marekas tyčia prametė baudos metimą?

„Pirmas kėlinys gynyboje buvo labai geras. Jis davė toną visoms rungtynėms. 2-3 paskutinės trečiojo kėlinio minutės ginantis labai agresyviai buvo labai svarbios. Sveikinimai žaidėjams. Jie labai agresyviai gynėsi ir puikiai dalijosi kamuoliu“, – spaudos konferencijoje sakė M.Schilleris, sugriovęs savo bičiulio Igorio Kokoškovo 49-ąjį gimtadienį.

– Su kokia NBA komanda šią savaitę palygintumėte „Žalgirį“?

– Turiu pasakyti „Utah Jazz“. Bet net nežinau... Mano atsakymui nėra paaiškinimo. Bet su meile mano NBA komandai, sakau „Utah Jazz“ (šypsosi.).

– Marius Grigonis palygino „Žalgirį“ su „San Antonio Spurs“ – dėl puikaus kamuolio judėjimo. Ką jūs akcentuojate bandydamas ištreniruoti tokį gerą kamuolio judėjimą, kuris šiandien atnešė 31 rezultatyvų perdavimą?

– Mums svarbiausia, kad būtų geras žaidėjų išsidėstymas ir susikurtume pranašumą. Kad tai pavyktų, turi susikurti pranašumą.

Mes turime kelis vyrukus, kurie gali kurti tuos pranašumus. O tada svarbiausia gerai išsidėstyti ir atrasti laisvus žmones. Bet lengviau pasakyti nei padaryti.

– „Žalgiris“ atakuoja krepšį istoriniu pataikymu iš trijų taškų zonos – jau 44 proc. Kas lemia tokius skaičius?

– Manau, tai kelių dalykų kombinacija. Mes labai gerai pataikome, nors nesišvaistome metimais. Nors aš būčiau nieko prieš, jei mestume daugiau. Tačiau tai neturėtų kenkti metimų kokybei. Žaidėjai labai smarkiai dirba individualiai ir trenerių štabas tam yra sutelkęs didžiulį dėmesį. Vyrukai užtikrintai jaučiasi dėl savo metimų. Aš pabrėžčiau žaidėjų darbą.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Jokubaičio antrininkas ir „Žalgirio“ akcentai D.Adomaičio videoanalizėje

– O kur dar bandote ieškoti daugiau metimų?

– Nenoriu kalbėti apie Augustine'o Rubito potencialą, nes jam taip patinka vidutinis nuotolis – jis iš ten meta visą savo karjerą. Nereikalauju iš jo dabar eiti mesti tritaškių, nes ten jam geriausia.

Kur atrasti tuos tritaškius? Labai geras klausimas. Galvoju, juos būtų galima gauti greitose atakose. Ir tikiu mūsų komanda. Mūsų jėga Jankūnu ir Nigelu, kurių prašome mesti tada, kai jie laisvi. Tai tos vietos, kur galime pakelti metimų skaičių.

– Šioje pergalių serijoje nepraleidote daugiau 70 taškų. Ką pasakytumėte apie komandos progresą gynyboje?

– Tas darbas ir susitelkimas yra svarbiausi dalykai. Jeigu norite eiti giliau, pasakyčiau, kad Nigelo žaidimas trečioje pozicijoje padeda, nes iš jo išgauname dydį. Bet svarbiausia tai susitelkimas, darbas, žaidėjų pastangos. Išskirčiau šiuos dalykus.

VIDEO: „Žalgirio“ arenoje – desperatiškas buvusio žalgiriečio įtūžis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas