Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 05

Po karjeros mačo L.Birutis ant laurų neužmigo: „Galėčiau dar geriau“

Kauno „Žalgiris“ jau antroje rungtynių atakoje neteko Keenano Evanso. Ketvirtą mačo minutę dėl dviejų pražangų ant suolo buvo priverstas keliauti Kevarriusas Hayesas. Bet negandos sutelkė Kauno komandą, kurioje į priekines eiles veržėsi įprastai lyderių šešėlyje liekantys žalgiriečiai. Vienas tokių – geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs Laurynas Birutis.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

25-erių vidurio puolėjas prieš savaitę Monake gerino savo karjeros Eurolygoje taškų ir naudingumo balų rekordus, bet sulaukė priekaištų dėl neišnaudotų progų baudos aikštelėje, žioplų klaidų ir spragų gynyboje.

Šį kartą jokių pretenzijų žalgiriečių nebuvo ir būti negalėjo.

L.Birutis drąsiai stojo į K.Hayeso vietą jau nuo pirmojo kėlinio vidurio ir užbaiginėjo atakas vos gavęs šansus, riaumodamas po dėjimų ir per pirmąją mačo dalį surinkdamas 6 taškus bei 9 naudingumo balus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

Po ilgosios pertraukos vidurio puolėjas sužvėrėjo dar labiau.

Trečiajame kėlinyje jis ėmė dominuoti prieš vieną geriausių šio sezono Eurolygos centrų Johnathaną Motley, per trumpą atkarpą sumetė 7 taškus ir leido „Žalgiriui“ pradėti triuškinti vienus Eurolygos lyderių – trečio ketvirčio pabaigoje Nemuno salos arena ošė kauniečiams pirmaujant net 65:37.

Savo nuostabų darbą L.Birutis pratęsė ir ketvirtajame kėlinyje. Centras ne tik griebė kamuolį ir kartojo komandos draugo metimą puolime, bet ir buvo naudingas ir gynyboje, savo aktyviais veiksmais provokuodamas bent tris „Fenerbahče“ klaidas.

Galiausiai likus mažiau nei penkioms minutėms ant suolo sėdantį vidurio puolėją „Žalgirio“ sirgaliai palydėjo kildami iš savo vietų ir plodami – lietuvis to visiškai nusipelnė savo įspūdingu pasirodymu.

15 taškų (7/10 dvit., 1/1 baud.), 6 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 3 išprovokuotos pražangos ir net 27 naudingumo balai – daugiau nei dvigubai pagerintas ankstesnis jo rekordas Eurolygoje (12).

O prie viso to – dar ir pergalė 86:66 prieš vieną Eurolygos favoričių Stambulo „Fenerbahče“.

„Neblogai, – 15min paklaustas, kaip įvertintų savo asmeninį pasirodymą, sakė L.Birutis. – Aišku, dar būtų galima geriau, bet nėra ko norėti. Komanda laimėjo, turėjome tikrai geras rungtynes. Aišku, gaila dėl Keenano, bet svarbu, kad nesugriuvome visa komanda, vienas dar labiau už kitą kovojome ir stengėmės bei pasiekėme pergalę.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

Šios rungtynės buvo rekordinės ir pagal sužaistą laiką – ant parketo vidurio puolėjas praleido daugiau nei 23 minutes.

„Kai daugiau žaidi, daugiau ateina pasitikėjimo, tie sprendimai užtikrintesni tampa“, – pabrėžė L.Birutis.

Jau antrose rungtynėse iš eilės jis gerina savo rekordus, nes ankstesniame mače prieš „Monaco“ centras pasižymėjo 10 taškų ir 12 naudingumo balų rodikliais.

Ar tokie du jo pastarieji pasirodymai rodo, kad L.Birutis pagaliau įprato prie Eurolygos lygio?

„Sunku pasakyti. Kiekvienos Eurolygos rungtynės – nauja istorija, tai tikrai stipri lyga, tad negali žinoti atėjęs į kiekvienas rungtynes, kaip jose bus“, – atsargiai kalbėjo žalgirietis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

L.Biručiui sezono startas nebuvo lengvas – nemažai kritikos sulaukiantis aukštaūgis iki rungtynių Monake tik sykį buvo surinkęs dviženklį naudingumo balų skaičių. Kiek tokie jo žybtelėjimai įkvepia pasitikėjimo „Žalgirio“ atsarginiam centrui?

„Sunku, aišku, stipriausia Europos lyga, labai geri žaidėjai kiekvienoje pozicijoje, kiekvienoje komandoje. Kiekvienose rungtynėse reikia eiti, stengtis, daryti. Kaip išeina, taip“.

Nepaisant įspūdingos pergalės, ją kiek užgožė K.Evanso trauma jau antroje rungtynių atakoje. Lygioje vietoje suklupęs „Žalgirio“ lyderis galimai patyrė Achilo sausgyslės traumą.

Kaip į ją reagavo naudingiausiai „Žalgiryje“ ketvirtadienio vakarą grūmęsis vidurio puolėjas?

„Tikrai sunku, – patvirtino L.Birutis. – Žiūrėsime, ką sakys gydytojai, bet tikėkimės geriausio. Sunku, bet matome, kad komanda nesugriuvo, dar labiau vienas už kitą ėjome kovoti ir viskas buvo gerai.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Didžiausiu skirtumu šiame sezone nupūsta „Fenerbahče“ ir 9 pergalės bei 8 pralaimėjimai po pirmojo rato – kiek tokie rezultatai įpūs pasitikėjimo komandai prieš antro rato pradžią?

„Tikrai svarbi pergalė, kiekviena pergalė svarbi. Aišku, prieš „Fenerbahče“ – vieną geriausių, vieną fiziškiausių Eurolygos komandų, tai tikrai labai gera pergalė“, – sakė L.Birutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas