Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 22

Po keitimo nusivylimo neslėpęs L.Westermannas Šarui priekaištų neturėjo

Leo Westermannas tiksint paskutinėms atakos laiko sekundėms sugriebė perdavimą iš ant parketo sukniubusio Mariaus Grigonio. Prancūzas nedvejodamas leido tritaškę strėlę. Metimas skrodė tinklelį ir įžaidėjas net suriko iš pasitenkinimo. Žalgirietis sėkmingais epizodais ramino savo sielą principinio sugrįžimo į Maskvą rungtynėse. Bet pritrūko svarbiausio – pergalės 97:99.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / nuotr. Alfredo Pliadžio

Prieš rungtynes su CSKA L.Westermannas interviu 24sek Maskvoje išsipasakojo, kaip jį įsiutino Maskvos klubo gydytojų prognozės.

Jie negalvojo, kad 26-erių įžaidėjas gali sugrįžti į aukščiausio lygio formą. Bet L.Westermannas trečiadienį Maskvoje rungtyniavo taip, kad CSKA galėjo pradėti ruošti jam naują kontraktą.

Jau Leo išėjimas ant parketo buvo stiprus. Žalgirietis pirmajame kėlinyje paskutinėmis atakos sekundėmis nuo CSKA logotipo paleido taiklų tritaškį.

Vėliau – dar vieną, kai chaotiško išpuolio pabaigoje „Žalgirio“ atakų organizatorius tritaškiu smogė CSKA į dantis. Prancūzas riaumojo iš pasitenkinimo, nes šis šūvis didino skirtumą 77:71.

„Žinote, tai buvo svarbus tritaškis, bet nieko daugiau. Rungtynių metu nebuvau apimtas minčių apie kerštą“, – 24sek Maskvoje pasakojo L.Westermannas.

Krepšininkas paliko įspūdį ne tik dėl sudėtingų metimų, bet ir solidaus vadovavimo komandai.

Šarūnas Jasikevičius vėliau net spurtavo suolo gale sėdėjusio L.Westermanno link, kad šį kuo greičiau pakeltų ant parketo diriguoti žaidimui.

Greitai atsisakęs idėjos naudoti Derricką Waltoną, „Žalgirio“ strategas labiausiai pasikliovė L.Westermannu ir Nate'u Woltersu, kurie po pertraukos suvaldė komandą vos iki 2 klaidų.

VIDEO: Pamatykite: kvapą gniaužianti „Žalgirio“ drama su CSKA ir lemiamas metimas

Tiesa, po to svarbaus tritaškio su L.Westermanno šūktelėjimu, ketvirtojo kėlinio viduryje Š.Jasikevičius pakeitė prancūzą.

Leo tai nelabai patiko. Jis buvo karštas – tuomet dar kaip tik išprovokavo Cory Higginso pražangą. Atrodė, norėjo pribaigti CSKA iki galo.

Keičiant prancūzą, Šarui, ko gero, teko argumentuoti savo sprendimą.

Pats L.Westermannas kiek nusivylęs kurį laiką sėdėjo atsarginių suolo gale, stebėdamas, kaip kritiniu metu žaidimui vadovauja Nate'as Woltersas (75:70).

Bet matydamas puikiai žaidžiančius komandos draugus, L.Westermannas greičiau pamiršo asmenines ambicijas.

Atakų organizatorius negalėjo pykti ant Š.Jasikevičiaus, kuris po visų tų abejotinų CSKA medikų išvadų juo patikėjo ir pasikvietė į „Žalgirį“.

Apie savo skolą Šarui žalgirietis pasakojo mačo su CSKA išvakarėse.

„Oi, ne – viskas gerai, – tikino L.Westermannas. – Aš čia tam, kad padėčiau komandai. Ir nesvarbu, žaidžiu 5 ar 20 minučių. Jeigu Šaras pajuto, kad tuo metu gal taip komandai žaisti geriau, neturiu dėl to jokių problemų.“

VIDEO: L.Westermannas pyksta ant savęs: nieko nenusipelnėme – turime patys viską pasiimti

Pagrindinio laiko pabaigoje Šaras ėmė keisti žaidėjus kaip ledo ritulyje.

Leo vėl teko išgirsti savo vardą ir kilti nuo suolo. Numetęs rankšluostį į šalį, įžaidėjas žinojo, ką daryti ir grįžo ant parketo „Žalgiriui“ pirmaujant 80:76.

L.Westermannas kaip tik pradėjo tą skandalingą „Žalgirio“ išpuolį, kai CSKA laikrodininkai staigiai prasuko 5 sekundes ir sutrumpino vieną kertinių svečių atakų.

Bet tada nei Leo, nei niekas kitas „Žalgirio“ komandoje to nepastebėjo. O tada jau Sergio Rodriguezas savo tritaškiais surengė herojišką pasirodymą.

„Rungtynėms bėgant į priekį, ėmėme vis dažniau klysti jį gindami. Prieš tokį oponentą žaisti be klaidų sudėtinga, tačiau leidome jiems išnaudoti savo stipriąsias puses, – nusivylęs sėdėjo L.Westermannas. – Rodriguezas yra puikus žaidėjas. Jis pataiko iš sudėtingų situacijų. Bet manau, kad galėjome išvengti tų metimų.“

VIDEO: Šaras po nesėkmės Maskvoje sunkiai rinko žodžius

Antrą kartą iš eilės „Žalgiris“ krito po pratęsimo. Apmaudas didžiulis, nes istorinė pergalė buvo ranka pasiekiama.

„Žaidėme neblogą krepšinį, kontroliavome rungtynes, bet nepribaigėme varžovo. Mums trūko žudiko instinkto. Nežinau... – sunkiai žodžius rinko 11 taškų per 18 minučių pelnęs L.Westermannas. – Žinote, nusipelnymas laimėti mūsų sporte nieko nereiškia. Mes nieko nenusipelnėme – turime tą patys pasiimti.

Gal žaidėme geresnį krepšinį, bet CSKA laimėjo ir tai vienintelis dalykas, kurį žmonės po to prisimins.

Negalime verkti, nes už 48 valandų turime Eurolygos namų mačą. Jau turime galvoti apie „Chimki“ komandą.“

VIDEO: Maskvoje susikrimtęs A.Milaknis: ne tas žodis, kaip gaila

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai