Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 19

Po „Maccabi“ sprigto – ne įniršis, bet padėka žaidėjams iš Šaro lūpų: „Kai kurie nebegali paeiti“

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ vėlyvą penktadienio vakarą turėjo sugerti nemalonų smūgį – savo namų tvirtovėje katalonus vieno taškelio persvara 68:67 nuskausmino Tel Avivo „Maccabi“. Visgi įprastai kritikos savo auklėtiniams net ir po pergalingų mačų negailintis Šaras šį kartą buvo visai kitoks.

Treneris po ketvirtosios nesėkmės Eurolygoje išskyrė pagrindines pralaimėjimo priežastis, tačiau liko patenkintas savo auklėtinių atsidavimu aikštėje.

„Tokiose įtemptose rungtynėse viską lemia detalės – atkovotas kamuolys, pražanga bonuso situacijoje. Antroje rungtynių dalyje perėmėme kontrolę, tačiau tuomet prametėm krūvą metimų, kad uždarytume rungtynes. Per paskutines dvi mačo minutes pro šalį skriejo metimai, kuriuos įprastai pataikome. Daug atidavėme varžovams – paskutiniame ketvirtyje jie nusiėmė 8 kamuolius puolime. Tai brutalus skaičius.

Visgi vyrų pastangos aikštėje buvo puikios. Rūbinėje aš jiems pasakiau, kad jei turime pralaimėti rungtynes – pralaimėkime taip, kaip šįvakar, atiduodami visas jėgas. Kai kurie iš jų po mačo net nebegalėjo paeiti, nes rotacija šiandien buvo sutrumpėjusi“, – po mačo savo mintis dėstė Šaras.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty images / Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Š.Jasikevičius rungtynėse panaudojo dešimties krepšininkų rotaciją, tačiau Leandro Bolmaro nerungtyniavo nė minutės, o atitinkamai 10 ir 12 min. žaidę Pierre'as Oriola ir Adamas Hanga buvo blankūs.

Nickas Calathesas žaidė beveik 28, Cory Higginsas 33, o Nikola Mirotičius – 34 min.

„Barcai“ skaudžiai atsiliepė Brandono Davieso netektis – buvęs žalgirietis nerungtyniavo dėl blauzdos traumos. Tai po dvikovos akcentavo ir Šaras.

„Brandonas yra labai svarbus mūsų krepšininkas, ypatingai prieš tokią varžovų gynybą, kai yra keičiamasi ginamaisiais. Šiandien Rolandas Šmitas kovėsi puikiai, bandė pasinaudoti savais pranašumais, tačiau prieš tokio tipo gynybą Brandonas mums būtų naudingesnis. Bet kokiu atveju, tai nėra pasiteisinimas.“

Pralaimėjimą patyrusi „Barca“ Eurolygos lyderės poziciją užleido Maskvos CSKA klubui ir šiuo metu rikiuojasi antroje vietoje.

Kitą savaitę – gruodžio 22-ąją – katalonai svečiuose kausis su Stambulo „Anadolu Efes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas