Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 21

Po mirtino „Real“ dūrio – „Olympiakos“ vedlių ašaros ir nežinomybė dėl ateities

Pirėjo „Olympiakos“ antrą finalo ketvertą iš eilės nužudė paskutinės akimirkos metimas. Jei pernai pusfinalyje Belgrade vinį į Graikijos klubo karstą įkalė Vasilije Micičius, šįmet Kaune tą padarė visas rungtynes iki tol tylėjęs Sergio Llullas. „Viską lėmė vienas metimas“, – po mačo konstatavo „Olympiakos“ vedliai Saša Vezenkovas ir Isaiah Canaanas.
Saša Vezenkovas ir Isaiah Canaanas
Rungtynių akimirka / 15min / BNS nuotr.

Įspūdingos minios sirgalių Kaune palaikytas Pirėjo „Olympiakos“ turėjo kelias galimybes pabėgti ir uždaryti rungtynes, bet Madrido „Real“ ir vėl pateisino „neužmušamos“ komandos etiketę.

Eurolygos finalo Kaune nugalėtojas paaiškėjo po pergalingo Sergio Llullo metimo, likus 3,7 sekundės iki mačo pabaigos, nors iki tol Ispanijos krepšinio legenda nebuvo pelniusi nė taško.

Po finalinės rungtynių sirenos – fantastiškai žaidusio S.Vezenkovo ašaros ant atsarginio „Olympiakos“ žaidėjų suolelio.

„Paskutinėse trijose rungtynių minutėse mes nekontroliavome žaidimo. Puolime perskubėjome, nepelnėme taškų, o gynyboje varžovams leidome mesti lengvus metimus. Kai rungtynės yra lygios, mačo pabaigoje gali laimėti bet kas. „Real“ turi aukšto meistriškumo žaidėjų, kurie gali pataikyti tokius metimus. Mes esame nuliūdę dėl vieno metimo, o jie džiaugiasi dėl vieno metimo. Toks yra krepšinis“, – konstatavo „Olympiakos“ lyderis Saša Vezenkovas.

„Jie pelnė vienu tašku daugiau nei mes. Paskutinėse keliose atakose mes strigome. Turime atiduoti pagarbą „Real“, kuri įmetė vienu metimu daugiau už mus“, – antrino Isaiah Canaanas, finale pelnęs 21 tašką (5/6 trit.) ir sužaidęs vienas ryškiausių karjeros rungtynių.

Tai antras sezonas iš eilės, kai „Olympiakos“ finišo tiesiojoje krenta pačiu skausmingiausiu būdu. Pernai pusfinalyje Pirėjo klubą nukenksmino tritaškį pataikęs Stambulo „Anadolu Efes“ vedlys Vasilije Micičius.

„Gyvenimas tęsiasi. Žinau, kad nelengva nuryti tokį pralaimėjimą. Didžiuojuosi šia komanda ir tuo, ką nuveikėme šį sezoną. Mes nukeliavome iki pat paskutinės finalo minutės. Noriu padėkoti ir sirgaliams, kurių iš Graikijos susirinko čia labai daug“, – sakė S.Vezenkovas.

Reguliariojo sezono MVP prieš keturias dienas išrinktas bulgaras paskutiniame Eurolygos sezono mače pelnė 29 taškus, atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 efektyvumo balus.

„Niekas neprisimins tavo žaidimo, jei pralaimėjai. Gyvenimas tęsiasi, kad ir kaip sunkiai viskas atrodo dabar, bet kito pasirinkimo nėra“, – nedaugžodžiavo „Olympiakos“ žvaigždė.

„Sudėtinga pralaimėti tokiu būdu. Abi komandos puikiai kovėsi iki pat mačo pabaigos. „Real“ tiesiog įmetė vienu metimu daugiau nei mes ir turime juos už tai pasveikinti“, – sakė I.Canaanas.

Puikiai praėjusį sezoną Kazanės UNIKS komandoje žaidęs gynėjas iš JAV sunkiai pritapo „Olympiakos“ klube, kuriame turėjo pakeisti į NBA tuomet išvykusį Tylerį Dorsey.

Krepšininkas vos keturiskart reguliaraus sezono metu pasiekė dviženklę taškų ribą, o apie save priminė ketvirtfinalio serijoje su Stambulo „Fenerbahče“ komanda.

Vis dėlto geriausią asmeninį sezono pasirodymą I.Canaanas surengė svarbiausiu metu, prapliupęs tritaškiais nuo pirmos mačo akimirkos.

„Šis sezonas man lyg amerikietiški kalneliai, – sakė I.Canaanas. – Atvykau į naują komandą, naują areną ir naują sistemą. Turėjau ir naujus komandos draugus. Sezonui einant į priekį, reikalai man vis gerėjo. Turėjau progą su šia grupe vaikinų patirti daug dalykų. Matysime, ką atneš ateitis. Jaučiuosi palaimintas ir pamalonintas turėjęs galimybę būti šios organizacijos dalimi bei žaisti šalia tokių žaidėjų ir trenerių, kurie manimi tikėjo. Aikštelėje bandžiau palikti viską, ką galėjau.“

Kas laukia I.Canaano tarpsezonyje?

„Žinoma, kad norėčiau likti. Aš jaučiuosi atradęs namus Atėnuose, bet matysime, ką atneš ateitis“, – sakė I.Caananas.

Dėl savo ateities Graikijos klube nėra tikras ir S.Vezenkovas, kuris jau artėjančią vasarą gali keltis į NBA organizaciją „Sacramento Kings“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas