Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 29

Po muštynių Madride – „Barcelona“ ir „Žalgirio“ lietuvių reakcija: „Tai įeis į istoriją“

Nors Lietuvos krepšinio aistruoliams šią savaitę labiausiai rūpėjo įvykiai Barselonoje, tiek jų, tiek kitų Senajame žemyne dėmesį trumpam prikaustė įvykiai kitame Ispanijos mieste. Madride ketvirtadienį vykusios „Real“ ir Belgrado „Partizan“ žaidėjų muštynės nepraslydo pro akis ir „Barcelona“ bei Kauno „Žalgirio“ ketvirtfinalio dalyviams. „Šokas visiems“, – 15min sakė Šarūnas Jasikevičius.
Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės.
Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės. / „Scanpix“ nuotr.

Pastarąsias dvi paras Europos krepšinio šeima gyvena į turnyro istoriją įėjusių muštynių tarp Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ atgarsiais.

Link bedugnės krašto serijoje stumtelėtas karališkasis klubas lengvai su pralaimėjimu nesusitaikė, o dvi grubios Vincento Poirier ir Sergio Llullo pražangos prieš Keviną Punterį išprovokavo masinį abiejų ekipų konfliktą.

Į masinį konfliktą greitai įsijungė Dante Exumas, kurį Guerschonas Yabusele imtynių stiliumi permetė sau per petį, subėgo Gabrielis Deckas ir kiti žaidėjai, o rungtynės po 21 diskvalifikacinės pražangos buvo nutrauktos.

„Šokas visiems. Sėdi ramiai viešbutyje ir žiūri rungtynes, o tuomet užsiimi už galvos, pakyli ir pavaikštai. Tai nėra vienadieniai dalykai. Tai įeis į istoriją. Tokiems dalykams vietos krepšinyje nėra, bet taip jau kartais būna, – po antros pergalės per tris dienas prieš Kauno „Žalgirį“ kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Eurolygoje, manau, jie pasiboksavo geriausiai per visą istoriją.“

„Neįtikėtina. Tokie dalykai neturėtų vykti. Kitą dieną žmonės suprato jau, kurie prisidirbo, bet buvo jau per vėlu“, – apie įvykius aršiausių varžovų stovykloje portalui 15min kalbėjo Rokas Jokubaitis.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po antrosios pergalės: „Labai gerai, kad žaidėjai manimi patikėjo“

Kiek ramiau į situaciją reagavo „Žalgirio“ atstovai, išskyrę tik neadekvatų Guerschono Yabusele veiksmą.

„Krepšinis yra emocijos, – sakė Kazys Maksvytis. – Jeigu ne perteklinis Guerschono Yabusele veiksmas, tai būtų normali atkrintamųjų situacija, apsistumdymas. Gal vienas veiksmas buvo agresyvesnis. Viena komanda laimėjo, kita pralaimėjo ir nenorėjo su tuo susitaikyti. Toks jau yra sportas. Įtampą patiria du stiprūs klubai. Spaudimą gauna tiek „Real“ žaidėjai, tiek treneriai. Jie nėra patenkinti situacija, tik bloga forma tai išreiškė.“

„Tikrai nepuošia sporto tokie dalykai. Galėjo būti ramiai užbaigtos rungtynės. Nėra gražu“, – mintimis dalijosi Laurynas Birutis.

„Konkurencingi žmonės varžosi, – sakė Ignas Brazdeikis. – Tai yra žaidimo dalis, muštynių būna. Mačiau, kad daugelis iš jų atsiprašinėjo. Tiesiog reikia judėti į priekį ir pamiršti tai.“

Net Guerschono Yabusele veiksmai yra žaidimo dalis?

„Net ir tai. Kai visi pradeda muštis, aikštelė virsta kovos lauku. Negaliu nieko kaltinti dėl to, kas nutiko Madride“, – sakė Iggy.

Eurolygos sprendimai:

  • „Real“ ir „Partizan“ gavo baudas – po 50 tūkst. abiem klubams už nesportišką elgesį ir sukeltą situaciją, dėl kurios neužbaigtos rungtynės;
  • Guershonas Yabusele suspenduotas penkerioms rungtynėms;
  • Kevinas Punteris suspenduotas dvejoms rungtynėms;
  • Gabrielis Deckas suspenduotas vienerioms rungtynėms;
  • Matthiasas Lessortas suspenduotas vienerioms rungtynėms.

„Nenoriu apie tai kalbėti, – komentuoti Eurolygos skirtų baudų Šaras nenorėjo. – Supraskite, kokia yra situacija su Madridu. Tiesiog nenoriu būti spaudoje.“

„Ne man spręsti. Gal šiek tiek švelnios, o gal atsižvelgė, kad atkrintamosios. Sakyčiau, kad daugiau nukentėjo „Partizan“, kuris labiau atsakė į situaciją“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Buvome verti pergalės“

Būtent šios poros nugalėtoja Eurolygos pusfinalyje varžysis su Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ poros nugalėtoja.

Ar tokie įvykiai varžovų stovyklose „Barcelona“ klubui yra į naudą?

„Jei tokias kvailystes pradėsi skaičiuoti... Jeigu nori būti čempionu, turi įveikti visus. Mentalitetas turi būti tik toks“, – sakė Šaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas