Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

Po nesėkmės Kaune – A.Trinchieri sprigtai žurnalistams ir pagarba P.Jankūnui

Kaprizingajam Miuncheno „Bayern“ treneriui nepatiko Lietuvos žurnalistų užduodami klausimai po pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“. Kiek suirzęs italas Andrea Trinchieri nukėlė kepurę prieš sudėtingą metimą pataikiusį Marių Grigonį bei paaiškino konflikto su Pauliumi Jankūnu priežastį.

„Bravo, vyrai, puiki gynyba!“ – teisėjams už sustabdytą ataką trečiajame kėlinyje priekaištavo Andrea Trinchieri.

Arbitrai stabdė mačą, nes sustojo atakos laiką skaičiavęs laikrodis. Bet Miuncheno „Bayern“ žaidėjai jau buvo atsidengę ir susikūrę progą metimui. Ją nutraukė teisėjo švilpukas, užfiksavęs, kad laikrodis netiksi, tad A.Trinchieri nepraleido progos paleisti dar vieną sparnuotą frazę.

Charizmatiškasis 52-ejų italas yra pagrindinė priežastis, kodėl „Bayern“ laikoma didžiausia pirmosios Eurolygos sezono pusės staigmena.

Praėjusį sezoną Bavarijos ekipa buvo absoliuti Eurolygos autsaiderė, o šįmet daugelio prieš sezoną nurašyti vokiečiai į Kauną atvyko savo sąskaitoje turėdami 10 pergalių ir 5 pralaimėjimus, leidžiančius užimti net ketvirtąją turnyro poziciją.

Ryškus A.Trinchieri buvo ir Kaune. Pirmajame kėlinyje jis sulaukė jau aštuntosios šį sezoną techninės pražangos, o po dviejų kėlinių kibo į atlapus „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui.

VIDEO: Arti muštynių Kaune: P.Jankūno konfliktas su J.Reynoldsu ir apsižodžiavimas su A.Trinchieri

Kauno „Žalgiris“ rungtynes pradėjo puikiai, prancūzas Joffrey Lauvergne'as dukart galingais dėjimais užbaigė kombinacijas „žemė-oras“, o aikštelės šeimininkai iškart įgijo dviženklį pranašumą.

Akivaizdu, jog A.Trinchieri buvo paruošęs planą prieš toliašaudę „Žalgirio“ artileriją, kuri pastaruoju metu varpė kiekvieną kelyje pasitaikiusį varžovą.

Vokietijos klubas bandė numušti rungtynių tempą, taip atimant iš Martino Schillerio kariaunos pagrindinį greitųjų atakų arkliuką.

Savoje aikštelės pusėje „Bayern“ telkėsi ties tritaškio linija, po krepšiu tvarkytis paliekant galingąjį centrą Jaleną Reynoldsą.

Jei žaliai balti per pastaruosius tris susitikimus Atėnų, Vitorijos ir Stambulo krepšininkams atseikėjo vidutiniškai po 15,7 taiklaus tritaškio, tai prieš „Bayern“ jie išmetė 15, pataikė – 6.

Ketvirtosios pergalės paeiliui siekę žalgiriečiai žaidė solidžiai, bet kovingai nusiteikęs „Bayern“ į priekį „Žalgirio“ nepaleido.

Šešis taškus be atsako ketvirtojo kėlinio starte surinkę „Bayern“ krepšininkai išsiveržė į priekį 57:56, o bekompromisė varžovų kova tęsėsi iki pat susitikimo pabaigos.

Mariaus Grigonio dvitaškis timptelėjo „Žalgirį“ per penkių taškų atotrūkį, tačiau kitoje atakoje buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas DJ Seeley realizavo tritaškį.

Rungtynių laikrodis rodė likusias paskutines 8 sekundes, švieslentė – 2 taškų „Žalgirio“ persvarą, o minutės pertraukėlę paėmęs A.Trinchieri nubraižė lemiamą ataką.

Puikia komandos draugo J.Reynoldso užtvara pasinaudojęs Nickas Weileris-Babbas pelnė dvitaškį su pražanga, palikdamas žaliai baltus su minimaliu deficitu ir 4 sekundėmis kišenėje.

Vis dėlto lemiamą žodį tarė „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis, pataikęs sudėtingą pergalingą metimą per aukštai iškeltas DJ Seeley rankas.

„Sveikinimai „Žalgiriui“, – spaudos konferenciją pradėjo A.Trinchieri. – Tai buvo klampios ir sudėtingos rungtynės. Turėjome šansą laimėti, bet Grigonis pataikė svarbų metimą. Manau, kad gynėmės gerai, bet jis paskutinėje atakoje buvo dar geresnis. Skausminga pralaimėti tokiu būdu, bet tikiu, kad „Žalgiris“ to nusipelnė, nes mes prastai žaidėme pirmoje pusėje. Tai neįtikėtina, mes tiesiog neatvykome į rungtynes. Mes radome būdą žaisti po ilgosios pertraukos. Turėjome šansą laimėti, bet dvikovos nugalėtoją nulėmė viena ataka. Grigonis pataikė sunkų metimą, yra kaip yra. Turime žiūrėti į priekį.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Andrea Trinchieri

– Ko tikėjotės iš „Žalgirio“ puolimo paskutinėje atakoje?

– Manau, kad galite užduoti geresnį klausimą. Nepaisant visko, Grigonis pataikė labai sunkų metimą prieš tikrai gerą gynybą. Tikėjomės judesio iš Milaknio, tikėjomės užtvaros. Jei pastebėjote, tai neturėjome missmatch situacijos gynyboje. Metimas nėra susijęs su taktika, tai susiję su fantastišku metimu.

– Kaip reikėtų stabdyti tokį žaidėją, kaip Marius Grigonis, kuris yra „Žalgirio“ lyderis?

– Mes jo nesustabdėme, tad klauskite kito trenerio. Galbūt norite kažko paklausti apie mano komandą?

– Jalenas Reynoldsas turėjo dar vieną galingą mačą, kas jau tampa tradicija...

– Aš nesutinku! Jis turi gerus skaičius, bet skaičiai kartais meluoja. Tikiu, kad mūsų centras privalo būti pastovesnis gynyboje. Jis buvo geras puolime, bet ne gynyboje.

– Kas nutiko antrojo kėlinio pabaigoje, kai susikibote su Pauliumi Jankūnu?

– Pamačiau du žaidėjus, kurie buvo pasirengę muštis, o tik man vienam yra leidžiama tai sustabdyti. Jaučiu didelę pagarbą Pauliui Jankūnui, bet jis susikibo su Reynoldsu. Jis labai patyręs, nenorėjau turėti problemų. Aš tiesiog išskyriau juos ir paaiškinau, kas nutiko. Nenorėjau, kad prasidėtų fizinis kontaktas tarp žaidėjų. Turiu gerą gyvybės draudimą, tad viskas gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas