Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 06

Po nesėkmės Tel Avive – K.Maksvyčio apmaudas: „Mums pritrūko vienos geros atakos“

Tel Avivo „Maccabi“ dar niekada Eurolygos sezono namuose nebuvo pradėjusi nesėkme. Šią tradiciją galėjo sulaužyti Kauno „Žalgiris“, kuris Izraelyje kovėsi iki paskutinių akimirkų, bet galiausiai krito 83:84 (27:30, 21:16, 17:25, 18:13).

„Laukinis krepšinis“, – taip pirmąsias 10 minučių tarp Tel Avivo „Maccabi“ ir Kauno „Žalgirio“ įvardino komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Per pirmąjį ketvirtį Kauno „Žalgiris“ įmetė net 27 taškus, tačiau vis tiek atliko besivejančiųjų vaidmenį, leidęs šeimininkams surinkti 30 taškų.

Didelio intensyvumo rungtynių pradžioje Lietuvos ekipoje išsiskyrė Kevarriusas Hayesas, antraisiais šansais ir komandos draugų perdavimais virš lanko surinkęs 11 taškų per 5 minutes.

Padėtį savoje aikštės pusėje Kazio Maksvyčio auklėtiniai stabilizavo antrajame ketvirtyje. Demonstravę pavyzdinį kovingumą, kritę ant kiekvieno kamuolio bei radę išeičių puolime, žalgiriečiai spurtavo 15:5.

Į ilgąją pertrauką „Žalgiris“ išėjo pirmaudamas 48:46, o pabėgti neleido lietuvių košmaru tampantis Lorenzo Brownas, vien per pirmuosius du kėlinius užfiksavęs 9 taškus ir 7 rezultatyvius perdavimus.

„Neblogai puolėme, bet jei norime laimėti rungtynes, turime kur kas geriau gintis“, – prieš trečiąjį kėlinį sakė Kazys Maksvytis.

„Maccabi“ bėgti į priekį ėmė po ilgosios pertraukos, staigiai spurtavęs 11:0. Šeimininkams įgijus jau 14 taškų persvarą, Tomas Dimša ir Arnas Butkevičius atsakė 8 taškais iš eilės.

Atkaklus mačas nusikėlė iki paskutinių dvikovos akimirkų.

Likus pusantros minutės, Tomas Dimša išvedė „Žalgirį“ į priekį 83:82. Kitoje atakoje Alexas Poythressas realizavo baudų metimus, o tas pats T.Dimša prametė laisvas iš toli. Kauniečiai turėjo savo rankose ir paskutinę ataką, bet Arno Butkevičiaus kurioziškas tikslus dvitaškis buvo po laiko.

„Iki pergalės pritrūko vienos geros atakos. Labai gaila dėl šio pralaimėjimo. Gerai, kad išlikome rungtynėse tokioje atšiaurioje atmosferoje ir turėjome šansą laimėti, – po dvikovos sakė K.Maksvytis. – Manau, kad mums pergalę kainavo blogas startas trečiajame kėlinyje. Mus pristabdė paprastas varžovų spaudimas. Mes ėmėme žaisti lėčiau, o „Maccabi“ ėmė bėgti ir pakeitė visą žaidimą. Sugrįžome, turėjome šansą laimėti, bet pralaimėjome. Tarp pozityvių dalykų – kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių, ypač po varžovų krepšiu, bet ėmėme daug klysti, labiausiai antroje mačo pusėje.“

Kovą dėl kamuolių „Žalgiris“ laimėjo 43:26. Net 17 kamuolių žalgiriečiai susirinko po varžovų krepšiu.

„Laimėjome kovą dėl kamuolių, nors kartais dėl to kentėdavome. Keturi žmonės eidavo kovoti kamuolio ir niekas nepasilikdavo gintis prieš greitus varžovų išpuolius. „Maccabi“ pelnė daug lengvų taškų. Tai buvo mūsų pranašumas, bet dėl to turėjome mokėti ir savo kainą“, – komentavo K.Maksvytis.

FIBA nuotr./Odedas Kattashas
FIBA nuotr./Odedas Kattashas

Tuo metu „Maccabi“ strategas Odedas Kattashas atidavė pagarbą „Žalgiriui“.

„Labai svarbu sezoną pradėti pergale, ypač namuose prie savų žiūrovų. Mes susiėmėme antroje mačo pusėje ir pademonstravome kur kas geresnę gynybą bei buvome stabilesni. Žaidėme prieš komandą, kuri niekada nepasiduoda. „Žalgiris“ visada toks buvo. Jie atkovojo 17 kamuolių puolime, o tai juos laikė arti mūsų. Mes esame dar tik pradiniame darbinio proceso taške bei turime dar daug taisytinų dalykų. Bet visada geriau pradėti darbus pergale“, – sakė Tel Avivo komandos strategas.

FIBA nuotr./Lorenzo Brownas
FIBA nuotr./Lorenzo Brownas

Vėl daug nemalonumų lietuviams pridarė natūralizuotas ispanas Lorenzo Brownas. Šįkart jis surinko dvigubą dublį 13 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų.

„Kovėmės ir labai norėjome laimėti. Nenorėjome sezono pradėti nesėkme namuose. Nenorėjo to ir sirgaliai, o mes jiems davėme tai, dėl ko jie čia susirinko“, – sakė „Maccabi“ įžaidėjas.

Po rungtynių duodant interviu, L.Browno veidą puošė kraujavusi žaizda.

„Nieko tokio, išgyvensiu. Tai dalis žaidimo. Aikštelėje vyko mūšis, o aš tai priėmiau“, – komentavo krepšininkas.

Naudingiausiai „Maccabi“ gretose žaidė Eurolygos naujokas Bonzie Colsonas, kuris pelnė 16 taškų atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 4 metimus ir surinko 29 naudingumo balus.

„Kovėmės iki mačo pabaigos. Tai parodo mūsų charakterį – nesvarbu, kas nutiktų, kaunamės ir žaidžiame kietai iki pabaigos. Tai mes parodėme šiandien. „Žalgiris“ žaidė puikiai ir buvo geras testas mums, – kalbėjo B.Colsonas. – „Maccabi“ sirgaliai yra geriausi Europoje. Jie užkrovė mus savo energija.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: kas karaliaus šį sezoną, kas liks paskutinis ir kelintas bus „Žalgiris“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas