Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 02

Po žalio sprigto Turkija stebėjosi „Fenerbahče“ košmaru, Ž.Obradovičius gyrė „Žalgirį“

Kauno „Žalgirio“ stebuklingas finišas per Eurolygos rungtynes į dar gilesnę duobę įstūmė Stambulo „Fenerbahče“ klubą.
Turkijos spaudoje – „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ rungtynės.
Turkijos spaudoje – „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ rungtynės.

„Jie negalėjo pakilti namie“, – skelbė vienas populiariausių Turkijos portalų sabah.com.tr, kai „Fenerbahče“ patyrė pirmą nesėkmę savo arenoje šį sezoną, penktadienį 76:79 nusileidęs Kauno „Žalgiriui“.

„Nando de Colo neužteko – „Žalgiris“ laimi paskutiniu įkvėpimu“, – atsiduso turkiškasis „Sportando“, pažymėjęs, kad 29 taškus pelniusio „Fenerbahče“ prancūzo pastangų buvo per mažai.

„Fenerbahče“ košmaras tęsiasi!“ – signalizavo sazcu.com.tr

VIDEO: Pamatykite: fantastiška „Žalgirio“ pergalė Stambule prieš „Fenerbahče“

Visi pagrindiniai Turkijos portalai pranešė apie dar vieną „Fenerbahče“ smūgį, kurį šįkart sudavė Kauno „Žalgiris“.

Tiesa, visuose populiariausiuose Turkijos naujienų portaluose – Sabah, Hurriyet, Sozcu, Haberturk ir Miliyet šeštadienio rytą Eurolygos košmarą jau dengė eilinės NBA naujienos.

„Žalgirio“ pergalė prieš „Fenerbahče“ visose svarbiausiose Turkijos naujienų interneto svetainėse papasakota tuo pačiu sausu tekstu, skyrėsi tik pavadinimai, nuotraukų galerijos. Tokie patys buvo ir trenerių trumpi komentarai.

„Sveikinu „Žalgirį“, kaip ir kasmet „Žalgiris“ yra ta komanda, kuri kovoja iki pabaigos“, – dėl paskutinę minutę išsprūdusios pergalės graužėsi, bet tuo pačiu Kauno komandą gyrė „Fenerbahče“ strategas Željko Obradovičius.

VIDEO: „Karštom pėdom“: „Žalgirio“ dantimis ir nagais išplėšta fantastinė pergalė

Serbas pagyrė savo žaidėjus už kovą per 39 minutes, bet dabar turi galvoti, kaip pakilti po košmariško starto Eurolygoje – pastaruosius penkerius metus į Eurolygos finalo ketverto turnyrą kasmet patekęs, o praėjusį sezoną daugiausiai pergalių reguliariajame čempionate pasiekęs Stambulo klubas dabar tūno Eurolygos 17-oje vietoje tarp 18 klubų.

„Rungtynės nukrypo į sudėtingą tašką, kur galima buvo pralaimėti ir mes pralaimėjome, – sakė Ž.Obradovičius. – Žaidėjai yra sunkioje padėtyje. Tačiau gyvenimas tęsiasi.“

Turkai citavo ir Šarūną Jasikevičių spaudos konferencijoje. „Laimėjome prieš labai gerą komandą. Nežinau kaip, bet pabaigoje rungtynės pasisuko mums naudinga kryptimi. Tai puiki motyvacija mums“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: Š.Jasikevičius: fantastiška pergalė

Turkijos portalai skelbė, kad klubo prezidentas – Ali Kocas, kilęs iš „Koc Holding“ valdančios giminės, buvo arenoje ir matė savo akimis penktąją „Fenerbahče“ nesėkmę.

Plačiau „Fenerbahče“ krizę bandė analizuoti trendbasket.com, pabrėžęs, kad nepaisant nedidelių pasikeitimų sudėtyje vasarą, Stambulo klubas nesuderina veiksmų puolime.

„Nežiūrint į įspūdingą Kauno „Žalgirio“ pasirodymą paskutinėje mačo dalyje, kodėl „Fenerbahče“ taip prastai panaudoja Derricko Williamso įgūdžius žaisti vienas prie vieną? Nemanau, kad jis imtas vien tam, kad išplėstų aikštę ir mestų iš toli“, – stebėjosi trendbasket.com

Turkijos krepšinio portalui užkliuvo ir Kosto Slouko žaidimas.

Nors graikas sužaidė geriausias rungtynes šį sezoną, jam žaidžiant be vaidmenų lieka puolėjai Luigi Datome ir Nikola Kaliničius.

Turkiškasis Sportando pažymėjo, kad 29 taškus pelnęs N.de Colo Eurolygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše pakilo į septintą vietą, aplenkęs kitą buvusį Maskvos CSKA žaidėją serbą Milošą Teodošičių. Prancūzas dabar įmetęs 2821 tašką Eurolygos varžybose.

Bet rungtynių didvyriu portalas skelbė kitą žaidėją: „Marius Grigonis, antrajame kėlinyje nuosekliai atakavęs ir žaidęs šaltakraujiškai per paskutines akimirkas, laimėjo komandines rungtynes.“

VIDEO: Pirmoje pusėje blizgėjęs A.Perezas dėkingas už duotą galimybę
VIDEO: Thomasas Walkupas su šypsena žvelgė į stebuklingą žalgiriečių pergalę
VIDEO: Z.LeDay išskyrė svarbiausià Žalgirio stebuklo akcentą
VIDEO: Karštas M.Grigonio komentaras apie pergalingą metimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito