Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 07

Po pergalės prieš „Žalgirį“ turkai paklydo versdami Šarą ir džiūgavo dėl naujo piliečio

Turkijos žiniasklaida džiūgavo, kad Stambulo „Anadolu Efes“ pratęsė pergalių seriją Eurolygoje, kai palaužė Kauno „Žalgirį“. Šią naujieną gožė kita Turkijos krepšiniui gera žinia – „Žalgirį“ antrojoje mačo dalyje pražudęs amerikietis Shane'as Larkinas gavo oficialų patvirtinimą dėl Turkijos pilietybės.

Sh.Larkinas nuo šiol atakuos ne tik Stambulo „Anadolu Efes“, bet ir Turkijos rinktinės varžovų krepšį.

Antrą sezoną Stambule žaidžiančiam snaiperiui penktadienį suteikta Turkijos pilietybė ir jis galės atstovauti naujai savo tėvynei svarbiausiose tarptautinėse varžybose, tarp jų ir olimpinės atrankos turnyre vasarą.

Sh.Larkinas turėjo pasiūlymą ir iš Kroatijos krepšinio federacijos, tačiau pasirinko Turkiją, kur sėkmingai pritapo po karjeros stotelių NBA ir Vitorijoje ir iškilo į Eurolygos žvaigždyną.

„Getty Images/Euroleague.net“ nuotr./Shane'as Larkinas
„Getty Images/Euroleague.net“ nuotr./Shane'as Larkinas

Sh.Larkinas: „Žalgiris“ pataikė neįtikėtinai“

Ketvirtadienį Sh.Larkinas pelnė 25 taškus – visus per antrą rungtynių dalį, kai „Anadolu Efes“ perlaužė rungtynių eigą ir galiausiai 96:91 palaužė Kauno „Žalgirį“.

„Šiandien rėmėmės charakteriu, – po Turkijos klubo pergalės prieš „Žalgirį“ Sporx.com citavo Sh.Larkiną. – Mums teko kautis visas rungtynes. „Žalgiris“ šiandien pataikė neįtikėtinai. Kartais taip nutinka. Tačiau mes likome komanda ir laimėjome.“

Po blankios mačo pradžios, kai „Anadolu Efes“ lyderį sukaustė gynyboje daug pastangų įdėję „Žalgirio“ žaidėjai, 183 cm ūgio amerikietis nenustojo tikėti savimi ir įsibėgėjo po pertraukos.

„Stengiausi toliau likti agresyvus. Galbūt nežaidžiau gerai pirmojoje mačo dalyje, bet mano komandos draugai ir treneris manimi tikėjo. Esu laimingas, kad laimėjome“, – sakė Sh.Larkinas.

Treneris gyrė savo taktiką

Patenkintas buvo Erginas Atamanas.

„Anadolu Efes“ treneris pareiškė, kad jo komanda dabar žaidžia geriausią krepšinį Europoje per pastaruosius kelerius metus, nors ketvirtadienio mačo pradžia buvo sudėtinga.

„Mes žaidėme 4 rungtynes per pastarąsias 7 dienas. Tai buvo atkaklūs mačai. Sužaidėme tobulą dvikovą Maskvoje, parodėme daug pastangų, mūsų energija po rungtynių buvo nuslopusi. O „Žalgiris“ žaidė su neįtikėtinu pasitikėjimu. Jie pataikė beprotiškų metimų. Žaidė agresyviai gynyboje. Pataikė net 19 tritaškių – mums buvo labai sunku.“

„Anadolu Efes“ treneris atskleidė, ką pakeitė antrojoje rungtynių pusėje, kai įvyko persilaužimas.

„Mes pakeitėme strategiją, – sabah.com.tr citavo E.Atamaną. – Larkinas ir Pleissas buvo įtraukti į atakas. Laimėjome dėl geriau sužaistos rungtynių pabaigos.

Mes žaidžiame geriausią krepšinį per pastaruosius metus Europoje. Todėl ir laimėjome.“

E.Atamanas spaudos konferencijoje išreiškė užuojautą dėl šią savaitę Stambulo oro uoste nusileidimo metu perlūžusio lėktuvo aukų artimiesiems.

Turkijos pigių skrydžių oro bendrovės „Pegasus Airlines“ lėktuvas „Boeing 737“ sudužo tūpdamas po skrydžio iš Izmyro, esant nepalankioms oro sąlygoms. Žuvo trys žmonės, o dar 179 keleiviai buvo sužeisti.

Pasiklydo vertime cituojant Š.Jasikevičių

Turkijos žiniasklaida citavo ir Šarūną Jasikevičių, kuris spaudos konferencijoje kalbėjo panašiai, kaip ir Lietuvos žurnalistams Stambulo arenoje.

„Sveikinu šeimininkų komandą su pergale, – spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ treneris. – „Anadolu Efes“ susitvarkė geriau nei mes. Pelnėme 91 tašką, bet jie buvo geresni. Padarėme pernelyg daug klaidų gynyboje. „Anadolu Efes“ mus nubaudė.“

"Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
"Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Turkai citavo ir Š.Jasikevičiaus priekaištus dėl teisėjų skirtos pražangos Nigelui Hayesui, kai šis stovėjo iškėlęs rankas gynyboje, kai į jį įsirėžė varžovas.

„Prieš Hayesą buvo pražanga puolime“, – sakė „Žalgirio“ strategas, kurio žodžius turkai išvertė savaip, ir pažymėjo, jog, Š.Jasikevičiaus žodžiais, komanda nenusipelnė pagarbos dėl pasirodymo antrojoje rungtynių dalyje. Iš tiesų Šaras kalbėjo apie pagarbos trūkumą „Žalgiriui“ iš teisėjų pusės.

VIDEO: Šaras pratrūko: man nesvarbu, bus bauda ar ne, bet turiu kovoti už savo vyrus

Rekordų skaičiavimas

Populiariausias Turkijos portalas hurriyet.com.tr skaičiavo „Anadolu Efes“ rekordus – tuos, kurie jau yra, ir tuos, kurie artėja.

Tai buvo devintoji Stambulo pergalė iš eilės Eurolygoje, tad šią, savaitę, prieš tai nugalėjus CSKA, „Anadolu Efes“ pagerino savo geriausius pasiekimus, kai 2004-2005 m. ir 2012-2013 m. sezoną buvo laimėtos 7 rungtynės paeiliui.

Pastarąjį kartą „Anadolu Efes“ pralaimėjo gruodžio 20 dieną mače Stambule su CSKA.

Dabar Turkijos klubas taikosi į Eurolygos rekordą, kuris šio formato Eurolygoje priklauso Madrido „Real“ – Ispanijos klubas yra laimėjęs 13 mačų iš eilės 2016-2017 m. sezone.

VIDEO: Pamatykite: „Žalgirio“ rekordas ir galinga kova su lydere „Anadolu Efes“

Ankstyvas patekimas į Eurolygos atkrintamąsias kovas irgi yra pasiekiamas ranka. Iki šiol Stambulo „Fenerbahče“ anksčiausiai – likus 8 savaitėms iki reguliariojo sezono pabaigos buvo užsitikrinusi bilietą į ketvirtfinalį, o tai įvyko praėjusį sezoną. Dabar kitas Turkijos klubas pajėgus tai padaryti likus 9 savaitėms iki reguliariojo sezono finišo.

Be to, „Anadolu Efes“ gali pagerinti daugiausiai per reguliariąsias pirmenybes laimėtų rungtynių skaičių. Kai praėjusį sezoną Eurolygoje žaidė 16 komandų, „Fenerbahče“ iškovojo 25 pergales. „Anadolu Efes“ liko dar dešimt rungtynių, o tarp 18 komandų pirmaujantis klubas jau yra pasiekęs 21 pergalę.

VIDEO: KC Riverso nepaguodė rekordas Stambule
VIDEO: Th.Walkupo žvilgsnis į karštą žalgiriečių mūšį Stambule
VIDEO: E.Ulanovo apmaudas Stambule: paleidome šansą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant