Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 17

Po pergalės prieš „Žalgirį“ – UNIKS žvaigždės nusivylimas: „Nežinau, kokį sportą žaidėme“

Tris kėlinius Eurolygos išsišokėlį Kazanės UNIKS už ūsų tampęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai pralaimėjo 53:66. Nors aikštelės šeimininkai iškovojo pergalę, bet pagrindinė Tatarstano ekipos žvaigždė Mario Hezonja gėdijosi žaidimo bei trenerio Velimiro Perasovičiaus vietoje būtų auklėtiniams surengęs papildomą treniruotę.

Tatarstano sostinėje 53:66 kritęs Kauno „Žalgiris“ išvykose lieka be pergalių. Tai buvo jau aštuntoji Lietuvos čempionų nesėkmė per tiek pat šį sezoną žaistų mačų svečių teritorijose.

Nors Eurolygos sensacijai tapusiai Kazanės UNIKS ekipai dėl pergalės penktadienio vakarą teko stipriai paprakaituoti.

Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai iki mačo su „Žalgiriu“ demonstravo bene geriausią krepšinį Europoje – per pastarąsias dešimt rungtynių iškovojo aštuonias pergales, o prieš dvi dienas įsegė 15 tritaškių į Maskvos CSKA krepšį ir triumfavo 88:67.

Bet mačas su „Žalgiriu“ virto tikra pelke. Šeimininkai per pirmuosius du kėlinius suklydo net 10 kartų, Jure Zdovco auklėtiniai pataikė vos 27 proc. metimų – UNIKS pirmavo 26:23.

Žalgiriečiai šį sezoną tiek mažai taškų iki ilgosios pertraukos dar nebuvo fiksavę.

Trečiajame kėlinyje kroatas Mario Hezonja pasižymėjo trimis tritaškiais ir 11 pelnytų taškų, bet Janio Strelnieko truktelėtas „Žalgiris“ prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje išlaikė lygybę – 42:42.

Lemiamą smūgį Kazanės krepšininkai sudavė sulig paskutinio kėlinio startu, kai spurtą 10:0 vainikavo dar vienas M.Hezonjos tritaškis. Įsismarkavusi UNIKS ekipa paskutinių 10 minučių ruožą laimėjo net 24:11, o galutinis rezultatas skelbė 66:53.

VIDEO: Ieškant „Žalgirio“ sezono pozityvų: Marekas Blaževičius toliau naudojasi savo šansais

„Mes bandėme, bet puolime vėl nekontroliavome žaidimo. Mario Hezonjai leidome įmesti panašius tris tolimus metimus. Tai buvo esmė. Vėliau mes neradome būdų, kaip įveikti besikeičiančią varžovų gynybą. Turėjome problemų. Tokia buvo šios istorijos pabaiga“, – sakė J.Zdovcas.

Euroleague.net/Velimiras Perasovičius
Euroleague.net/Velimiras Perasovičius

UNIKS strategas Velimiras Perasovičius pabrėžė dvi kardinaliai skirtingas rungtynių puses.

„Per pirmąją mačo pusę praleidome vos 23 taškus, bet gynyboje žaidėme labai silpnai. Bet dar prasčiau atrodėme puolime – nežaidėme kietai ir retai ėjome prie baudų metimų linijos. Po ilgosios pertraukos buvome agresyvesni. Nors trečiajame kėlinyje rezultatas buvo lygus, mes žaidėme daug geriau. Rungtynes nulaužėme ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai gerai apsigynėme poroje atakų ir pelnėme keletą greitų taškų. Kai įgijome persvarą, žaisti buvo lengviau, – sakė V.Perasovičius. – Gynyba šiandien nebuvo bloga, turėjome bėdų puldami, bet nėra lengva žaisti dvejas rungtynes per savaitę bei turėti gerą pataikymą iš toli. Kartais reikia laimėti tokias rungtynes, kaip šiandien.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mario Hezonja
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mario Hezonja

Varganas „Žalgirio“ puolimas atsispindi rezultatyviausių krepšininkų sąraše, kuriame išsiskyrė po 9 taškus surinkę Marekas Blaževičius ir Janis Strelniekas.

Kazanės ekipoje daugiausiai taškų (20) surinko Mario Hezonja. UNIKS vedlys gėdijosi žaidimo pirmoje mačo pusėje.

„Puiku iškovoti pergalę. Žinojome, kad laukia sunkios rungtynės. Nežinau, kokį sportą žaidėme pirmoje susitikimo dalyje. Jei būčiau treneris, po šio mačo iškart daryčiau treniruotę. Tai buvo gėdinga, – sakė M.Hezonja. – Gerai, kad po ilgosios pertraukos atsigavome. Gerai žaidė Tonye Jekiri, Lorenzo Brownas, Isaiah Canaanas. Metimų pataikiau ir aš. Kaip esu minėjęs ne viename interviu, kai žaidžiame savo žaidimą, esame gera komanda. Kai pabudome, pajutome ritmą, žaidėme gerai gynyboje ir iškovojome pergalę. Mūsų skiriamuoju bruožu tapo gynyba. Į kiekvieną varžovą turime žiūrėti rimtai ir viskas bus gerai.“

Kroatui puikiai talkino vidurio puolėjas Tonye Jekiri, kurio sąskaitoje – 11 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 20 efektyvumo balų. Tai antros pagal naudingumą centro rungtynės šio sezono Eurolygoje.

Lemiamame ketvirtyje jis pasižymėjo puikiais gynybiniais epizodais.

„Po pirmosios mačo dalies sakėme, kad turime žaisti susikoncentravę. Mes esame žinomi dėl geros gynybos. Tai mums suteikia gerą balansą puolime. Visi turi palaikyti gerą ritmą ir apsiginti kovoje vienas prieš vieną. Antroje pusėje atlikome gerą darbą stabdydami varžovus ir apsunkindami jų metimus“, – sakė T.Jekiri.

Trečiadienį Kauno „Žalgiris“ namuose priims Milano „Olimpia“ vyrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas