Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 16

Griūtis po pertraukos atskleidė „Žalgirio“ bėdas: „Mačas trunka ne 20 minučių“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams kol kas niekaip nepavyksta atsispirti nuo Eurolygos dugno. Penktadienio vakarą Lietuvos čempionai patyrė jau ketvirtą pralaimėjimą iš eilės, 68:83 svečiuose kapituliavę prieš Pirėjo „Olympiakos“ ekipą. Kol kas solidžiausias šio sezono rungtynes Graikijoje sužaidė Artūras Milaknis. Snaiperis pelnė 14 taškų, bet po mačo pagrindo džiūgauti neturėjo daug.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Euroleague via Getty nuotr.

„Tai buvo dvi visiškai skirtingos pusės. Pradžia buvo visai gera, išėjome su tinkama energija, gynyboje laikėmės sistemos, laiku ir tinkamai prasižengdavome. Visgi po pertraukos visiškai sugriuvome, subyrėjome, niekas neveikė. Trečiajame kėlinyje jie pakeitė gynybos sistemą, pradėjo keistis ir mes pradėjome kaip reikiant strigti. Aktyvūs ir agresyvūs gynyboje irgi nebuvome“, – po mačo „Žalgiris TV“ pripažino A.Milaknis.

VIDEO: Artūro Milaknio komentaras po rungtynių

Snaiperio teigimu, nemaža dalis Jure Zdovco parengto plano Graikijoje buvo išpildyta, tačiau tokios pačios energijos privalo užtekti visam mačui.

„Nėra kuo džiaugtis, nes mačas trunka ne 20 minučių, o 40. Turime daug medžiagos ir privalome tobulėti“, – kategoriškas buvo gynėjas.

Pirmoje rungtynių pusėje žalgiriečiai turėjo net 14 taškų pranašumą.

„Tai buvo pozityvioji mūsų pusė. Šią atkarpą bus galima analizuoti vaizdo peržiūrose ir nuo jos atsispirti. Tokie patys agresyvūs privalome būti visada, kas gali, privalo draskytis. Kamuolys pradžioje vaikščiojo labai gerai“, – kalbėjo A.Milaknis.

Jis gyrė ir gana solidžiai pagaliau sužaidus Emmanuelį Mudiay. „Žalgirio“ atakų lyderiu laikytas amerikietis rungtynes baigė su 19 taškų.

„Jo žaidimas pernelyg afišuojamas. Mantas Kalnietis jam patarė atsipalaiduoti, nekreipti į nieką dėmesio ir žaisti drąsiai. Jis tikrai turi gerą perdavimą, gali sukurti progas komandos draugams“, – neabejojo A.Milaknis.

VIDEO: Aukso minutės: geriausios Mareko Blaževičiaus Eurolygos karjeros rungtynės
VIDEO: Lyg ant spiruoklių: fizikos dėsnius laužantys žalgiriečio šuoliai
VIDEO: Artėja link NBA formos? Emmanuelio Mudiay proveržis Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas