Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 24

Po praleisto šanso – žalgiriečių išpažintis ir atodūsiai dėl klaikaus mačo

Čempioniška gynyba surakino Kauno „Žalgrį“. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nesukrapštė nė 60 taškų ir 57:66 nusilenkė Stambulo „Fenerbahče“. Eurolygos ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių žalgiriečiai atsilieka 1-2 ir nebeturi teisės klysti. Žaliai balti graužiasi dėl klaikaus mačo, bet netiki, kad „Fenerbahče“ neįveikiami.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Artūras Milaknis jau griebė nuo lanko atšokusį kamuolį po krepšiu, kai Nicolo Melli stvėrė jį nuo lietuvio galvos ir jėga išplėšė iš rankų. Tai buvo vienas iš 16 puolime atkovotų kamuolių po „Žalgirio“ krepšiu.

„Fenerbahče“ Kaune žalgiriečių baudos aikštelėje atkovojo dvigubai tiek kamuolių, kiek per dvejas pirmąsias serijos rungtynes kartu sudėjus (14). Be to, 16 kamuolių yra „Fenerbahče“ sezono rekordas.

Šis skaičius puikiai atspindėjo „Fenerbahče“ troškimą išplėšti bilietą į Eurolygos finalo ketvertą iš „Žalgirio“ arenos kasos.

VIDEO: Pamatykite: žalia arena, emocijos ir dramatiška „Žalgirio“ akistata su „Fenerbahče“ ketvirtfinalyje Kaune

Antraisiais šansais „Fenerbahče“ iš viso susirinko 16 taškų, kai „Žalgiris“ – 12.

Žaliai balti žinojo apie laukiančias grėsmes, bet negalėjo pasipriešinti.

„Tikėjomės tokių rungtynių. Jie grįžo pasiruošę, žaidė fiziškai ir dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių puolime. Mes to laukėme, bet jie buvo kieti“, – po pralaimėjimo 24sek pasakojo L.Westermannas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Prancūzas susikrimtęs vyniojosi didžiulį ledo gabalą aplink savo kelį.

Jis žinojo, kad tie skaičiai buvo ne tik „Fenerbahče“ fiziškumo, bet ir „Žalgirio“ klaidų rezultatas.

L.Westermannui skaudžiausia, kad „Žalgiris“ jau turėjo nugvelbęs namų aikštės pranašumą po pergalės Stambule, bet jau pirmąjį vakarą pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje jį išleido iš rankų. Nepadėjo net ir rekordinis 15 517 sirgalių palaikymas.

Ir dėl to atsakomybę prisiėmė pats atakų organizatorius, vėl likęs toli nuo jam įprastų skaičių.

Per 16 žaidimo minučių L.Westermannas pasižymėjo 3 taškais (1/5 met.), neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, suklydo 3 kartus ir surinko -7 naudingumo balus.

Šaras jau trečią rungtynių minutę sodino pagrindinį atakų kūrėją ant suolo. Prie šoninės linijos treneris su juo turėjo ne vieną ilgą diskusiją, bet išsiaiškinti žaidimo detalių vyrams taip ir nepavyko.

Statistiškai tai buvo blogiausios jo karjeros rungtynės Eurolygoje.

„Buvome arti, tikėjomės klaikių rungtynių ir tai buvo klaikus mačas, – atviravo L.Westermannas. – Daug žaidėjų nesužaidė taip, kaip jie turėtų žaisti ketvirtfinalyje. Tarp jų ir aš.

Esu labai nusivylęs. Bet kaip ir po pirmųjų bei antrųjų serijos rungtynių, jau galvojame apie kitas. Turime mokytis iš klaidų ir grįžti pergalingai.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Sunku buvo ir kitam „Žalgirio“atakų organizatoriui.

Thomasas Walkupas per 21 minutę įmetė 7 taškus – visus iki didžiosios pertraukos, bet pataikė tik 3 metimus iš 11, o klydo dažniau (3), nei atliko rezultatyvių perdavimų (3). Jo pasirodymą iliustravo 1 naudingumo balas.

„Mums, įžaidėjams, tikrai nelengva prieš juos žaisti, – pasakojo L.Westermannas. – Ypač, kai jie viską keičia, turi aukštus žaidėjus. Nelengva, bet turime rasti būdų, kaip padėti komandai.

Walkupas žaidė žymiai geriau nei aš. Bet nežaidėme kaip komanda. Ne veltui „Fenerbahče“ yra geriausiai besiginanti Eurolygos komanda.

Nelengva, bet niekas ir nesitikėjo lengvos serijos. Yra tik sunkūs keliai ir mes turime rasti pergalingą kryptį.“

VIDEO: Šaras apie teisėjų darbą žurnalistui: „Jeigu tu duosi pinigų, aš pasiruošęs šnekėti“

Marius Grigonis irgi krimtosi dėl „Žalgirio“ puolimo. „Fenerbahče“ antrą kartą šioje serijoje paliko žaliai baltus mažiau nei su 60 pelnytų taškų.

Net ir beveik tobulas pataikymas antrajame serijos mače Stambule pernelyg nepataisė bendro vaizdo. Šioje serijoje „Žalgiris“ įmeta vid. tik 60,66 taško.

„Jie visada taip įdomiai ginasi, – analizavo Marius Grigonis. – Mažas dažniausiai padeda, nežaidžia du prieš du, o ten stato didesnį, keičiasi. Aikštėje vyksta daug visko ir kartais neišnaudojame atsiradusių pranašumų, todėl prasideda kamuolio stumdymas.

Kai susikrovėme 9 taškų persvarą, užbėgome, naudojomės jų gynyba ir veikė komandinis žaidimas. Bet po to jie mus išmušė iš to komandinio krepšinio, tad daugiau teko imtis ant savęs. Bet mes įklimpome į pelkę.

Stumdėme kamuolį iš krašto į kraštą, nėjo nei įvesti į vidų, nei patiems įeiti.“

Jau antrose rungtynėse „Fenerbahče“ paliko „Žalgirį“ su daugiau klaidų (15) nei rezultatyvių perdavimų (11).

Šioje serijoje šis santykis yra neigiamas – 34 rezultatyvūs perdavimai ir 52 klaidos.

„Skaudus pralaimėjimas. Puiki atmosfera, buvo daug energijos, bet puolime taip ir neįėjome į savo ritmą, – 24sek teigė rezultatyviausiai sužaidęs Nate'as Woltersas, kurio sąskaitoje buvo 15 taškų. – Po pertraukos pelnėme tik 23 taškus. Turime geriau vykdyti puolimo planą, greičiau užpulti ir būti tokie pat agresyvūs, kokie buvome antrosiose rungtynėse Stambule. Šio vakaro mūšis labiau priminė pirmąsias.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas

„Žalgiris“ pataikė tik 38 proc. visų metimų (20/52). Palyginimui, antrosiose rungtynėse tikslą pasiekė net 58,8 proc. bandymų (30/51).

Vėl trūko efektyvios jungties tarp įžaidėjų ir aukštaūgių. Į pirmųjų rungtynių rėmus grįžo ir priekinės linijos žaidėjų skaičiai. Brandonas Daviesas, Deonas Thompsonas ir Antanas Kavaliauskas kartu sudėjus pelnė 11 taškų.

9 iš jų B.Daviesas pelnė tik po didžiosios pertraukos.

„Manau, bus ilga video peržiūra. Analizuosime – kažkaip reikia užpulti, – pasakojo M.Grigonis. – Su tiek taškų laimėti sunku. Reikia užpulti.

Tos rungtynės buvo tokios lėtos, slogios. Rezultatas nėra aukštas, bet su penkiasdešimt keliais taškais nelaimėsi.“

Tiesa, nepaisant kelių pragaištingų statistinių rodiklių, „Žalgiris“ antrajame kėlinyje pirmavo 9 taškų skirtumu, ketvirtojo kėlinio viduryje alsavo varžovams į nugarą 51:52 ir tik paskutinėmis minutėmis užleido „Fenerbahče“ į priekį. Žalgiriečiai visas 40 minučių išliko kovoje dėl pergalės.

Tad žaliai balti tikrai nesijaučia taip, kad ketvirtadienį jų lauktų paskutinės Eurolygos sezono rungtynės.

„Tai labai gera komanda. Visko neišpildysi, bet manau, kad tikrai galime su jais žaisti, – tikino 4 taškus įmetęs ir 1 metimą iš 7 pataikęs M.Grigonis. – Turime dar bent vienerias rungtynes tą parodyti. Fanai nori, visi nori – eisime ir darysime.“

„Turime susitelkti kovai dėl atšokusių kamuolių savoje baudos aikštelėje, nes jie pelnė per daug taškų antraisiais šansais. Taip pat kartais mes nevykdome derinių, kuriuos planuojame. Tokiu sezono metu prieš tokią komandą negalime leisti sau taip klysti. Tas visas mažas detales mes privalome išpildyti ir sureaguoti“, – kovingai nusiteikęs L.Westermannas.

„Turime geriau kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių, o tai mums leistų inicijuoti greitą puolimą ir sklandžiau užpulti“, – samprotavo N.Woltersas.

Žmonės į „Žalgirio“ areną rinkosi su tokia nuotaika, lyg didžiausia šventė Kauno dar lauktų ketvirtadienį.

Po kojomis buvo savas „Žalgirio“ arenos parketas, tribūnose vėl bangavo žalia sirgalių jūra, bet nei palaikymas, nei žaidimas nepasiekė to beprotiško lygio, kaip pernykštėje atkrintamųjų serijoje su Pirėjo „Olympiakos“.

Belieka tikėtis laukti fejerverkų ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento