Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 12 /01 13 01:04

Po „Barcelona“ kirčių – griežtas A.Trinchieri: „Tai nepriimtina“

Kauno „Žalgirio“ (7-14) viešnagė Ispanijoje baigėsi sutriuškinimu Barselonoje.

Dvigubą Eurolygos savaitę saldžia pergale Valensijoje (84:79) pradėję Andrea Trinchieri auklėtiniai penktadienį buvo sutriuškinti Barselonoje (73:91).

VIDEO: FC Barcelona - Žalgiris | Game Highlights | 2024.01.12

„Nedaviau savo žaidėjams daug taisyklių, tačiau viena iš jų buvo niekada nepasiduoti. Bet mes pasidavėme. Ir tai – nepriimtina“, – iš karto po rungtynių trumpai rėžė naujasis „Žalgirio“ treneris.

Platesnį komentarą jis davė „Žalgiris TV“ kameroms.

„Mane erzina ne galutinis rezultatas, nes daug laiko praleidome Valensijoje, o „Barcelona“ žaidė geras rungtynes. Mane erzina tai, kad ketvirtajame kėlinyje mes pasidavėme. Man tai nepatinka. Mes esame „Žalgiris“. Galima žaisti gerai, blogai, bet negalime pasiduoti.

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

Net ir blogiausią vakarą, kai niekas nesiseka, mes privalome likti drauge ir užbaigti darbą. Dėl savęs, dėl klubo ir dėl sirgalių, kuriuos turime. Tai – svarbiausias dalykas, kurį pasaukiau rūbinėje po rungtynių“, – pabrėžė Kazį Maksvytį pakeitęs A.Trinchieri.

VIDEO: A.Trinchieri iš Barselonos: „Net ir prastą vakarą negalime pasiduoti“

„Niekada neišskirsiu vieno žaidėjo. Jokių pavardžių. Mes pasidavėme kaip komanda. Turiu padaryti daugiau, priversti juos labiau pasitikėti savimi ir nepasiduoti, kai nesiseka.

Turėjome siaubingą pirmą ir nuostabų antrą kėlinį. Pradėjome lėtai ir tai mums kainavo rungtynes. Trečiajame kėlinyje vėl buvome lėti ir minkšti. Fiziškai ir psichologiškai. Nežibėjome, galėjome žaisti geriau, bet aikštėje visada yra dvi komandos. J.Parkeris, J.Vesely, D.Brizuela žaidė puikiai, o mes neparodėme pakankamai noro kovoti ir tai man nepatinka“, – pasikartojo A.Trinchieri.

„Kodėl pradėjome rungtynes 0:13? Pasižiūrėsiu į krištolinį rutulį. Taip nutinka. Neturėtų nutikti, bet nutinka. „Barcelona“ pradėjo labai agresyviai. Nebuvome tam pasiruošę. Panaudojau dvi minutės pertraukėles, ko įprastai nedarau. Mačiau, kad mano komandai reikia pagalbos ir, manau, tai padėjo. Antrajame kėlinyje žaidėme puikiai. Pasakysiu tiesą – esu labiau nusivylęs mūsų trečiuoju kėliniu nei pirmuoju“, – tęsė naujasis „Žalgirio“ strategas.

– Pirmasis kėlinys buvo blogas, bet mes sugebėjome panaikinti deficitą. Tuo metu trečiajame padarėme nuodėmę.“

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

„Daug kur stringame, tačiau kaip mums tai ištaisyti, kai neturime treniruočių?“ – retoriškai klausė italas, apeliuodamas į įtemptą grafiką.

„Kur labiausiai patobulėjome šią savaitę? Neįsivaizduoju. Jaučiu, kad žaidėjai stengiasi suprasti, ko noriu aš. Dalis iš jų stengiasi susitvarkyti su spaudimu, kurį aš sukuriu žaidėjams. Aš tikiu, kad turėdamas svarbų vaidmenį (komandoje), tu negali slėptis nuo atsakomybės. Galiu priimti, kad žaidėjas turi prastą dieną, bet noriu matyti (pastangas). Jei metimai nekrenta, kautis gynyboje, kovok dėl kamuolių, padaryk pražangą. Būk naudingas komandai“, – akmenis į žaidėjų daržą toliau mėtė A.Trinchieri, sulaukęs klausimo ir apie Austiną Hollinsą, kurio trumpalaikis kontraktas su „Žalgiriu“ baigiasi.

„Turime apie tai pakalbėti (su vadovais). Noriu pabrėžti, kad jis yra puikus žmogus. Geriausias komandos draugas, kokį gali rasti. Jis padeda treneriui, padeda komandos draugams. Kad ir kas nutiktų, aš būsiu labai, labai dėkingas jam už profesionalumą“, – tarsi atsisveikindamas kalbėjo A.Trinchieri.

zalgiris.lt nuotr./Austinas Hollinsas
zalgiris.lt nuotr./Austinas Hollinsas

Varžovų gretose gyvenimo rungtynes sužaidė Dario Brizuela. 29-erių įžaidėjas pelnė net 24 taškus (3/6 trit.), nors iki šiol jo rezultatyvumo rekordas Eurolygoje siekė vos 9 taškus.

„Atlikome gerą darbą. Antroje pusėje jau žaidėme taip, kaip pirmajame kėlinyje. Dėl to susikrovėme pranašumą. Visi laimingi. Puiku“, – džiaugėsi netikėtas rungtynių herojus, turintis „baskų mambos“ pravardę.

„Tai – labai senas mano brolio pokštas, – juokėsi D.Brizuela. – Labai džiaugiuosi, kad pagaliau sužaidžiau tokias rungtynes. Svarbiausia, kad laimėjome ir visi pasimėgavome žaidimu.“

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas ir Dario Brizuela
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas ir Dario Brizuela

„Manau, kad tikrai gerai gynėmės pirmajame ir paskutiniajame kėliniuose. Praleidome 12 ir 16 taškų. Puolime žaidėme gana neblogai, bet sustojome antrajame kėlinyje“, – „Žalgirio“ spurtą 20:2 priminė „Barcelona“ strategas Rogeris Grimau.

Rungtynių pabaigoje nugalėtojas jau buvo aiškus, o R.Grimau nuo suolo tuomet pakėlė ir 17-metį lietuvį Kasparą Jakučionį, kurį prieš perimdamas pagrindinės komandos vairą iš Šarūno Jasikevičiaus ugdė „Barcelona“ jaunimo komandoje.

K.Jakučionis treneriui atsidėkojo pelnydamas pirmuosius savo taškus Eurolygoje – pataikydamas vienintelį mestą dvitaškį.

„Barcelona“ sveikina K.Jakučionį:

„Jie sunkiai dirba, – apie jaunuosius „Barcelona“ talentus ir K.Jakučionį kalbėjo R.Grimau. – Jie svajoja pakilti į pagrindinę komandą. Džiaugiuosi galėdamas jiems suteikti bent kelias minutes žaidimo.“

„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparas Jakučionis
„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparas Jakučionis

Ketvirtą sykį iš eilės Eurolygoje laimėjusi „Barcelona“ įsitvirtino antroje vietoje, tuo metu „Žalgiris“ grįžo į 16 poziciją.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas