Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 07

Po triumfo Kaune ispanų spauda aukštino savo lyderių duetą ir akcentavo sėkmę mačo pabaigoje

Nors Madrido „Real“ krepšininkams Eurolygos sezono startas neįprastai sunkus, o pergalė svečiuose prieš Kauno „Žalgirį“ buvo išvargta tik paskutinėmis rungtynių minutėmis, ispanų spauda po dramatiško triumfo rezultatu 93:90 negailėjo pagyrų monstriškus pasirodymus surengusiems savo lyderiams bei pasidžiaugė pagaliau nutraukę rungtynių svečiuose prakeiksmą.

„Madrido ekipa pagaliau laimėjo rungtynes svečiuose“, – rungtynių analizę pradėjo portalo AS apžvalgininkas Ricardo Gonzalezas, netrukus perėjęs prie šių rungtynių herojų.

Facundo Campazzo (19 tšk., 10 rez. perd., 27 naud. bal.) ir Walterio Tavareso (22 tšk., 12 atk. kam., 34 naud. bal.) duetas tapo neįmenama mįsle „Žalgiriui“ – kartu šie krepšininkai pelnė 41 tašką ir surinko net 61 naudingumo balą, abu surinkdami dvigubus dublius.

„Rungtynės Vitorijoje, Milane ir Barselonoje buvo pralaimėtos, tačiau žvejyba Kaune prieš 239 susirinkusius aistruolius šįsyk atnešė laimikių. „Real“ laimėjo įprastu sau būdu – su dideliais pakylimais ir nuopuoliais.

Labiausiai prie pergalės prisidėjo Walteris Tavaresas, per paskutines 2,5 minutės pelnęs 8 taškus. Šis gigantas iš Žaliojo Kyšulio pelnė 22 taškus nepramesdamas iš žaidimo (9/9 dvit.) ir sugriebė 12 kamuolių nepaisant to, kad anksti užsidirbo trečią asmeninę pražangą. Tačiau toks pats svarbus faktorius, koks W.Tavaresas buvo puolime, F.Campazzo buvo gynyboje, kurioje spindėjo antroje mačo dalyje“, – lyderių duetui nusilenkė apžvalgininkas.

Visgi AS žurnalistas pripažino, kad be herojiškų „Real“ tandemo pasirodymų ispanams rungtynių pabaigoje šypsojosi sėkmė, kuomet jų varžovai prametė keletą paprastų metimų iš po krepšio.

„Nėra jokios abejonės, kad pabaigoje mus lydėjo ir sėkmė, kai „Žalgiris“ neišnaudojo lengvų galimybių pelnyti taškus, – kalbėjo apžvalgininkas, netrukus sugrįžęs prie šlovinančių žodžių W.Tavaresui. – Eddy šešėlis toks didelis, kad jis net ir nenupūtęs nė vieno varžovo metimo Eurolygoje vis tiek sugeba surinkti 34 naudingumo balus. Gigantas.“

VIDEO: Lenktynės iki pat pabaigos: „Žalgirio“ puolimo epizodai

Savo didvyrius netrukus apdainavo ir ispanų dienraštis „Marca“.

„Anokia čia paslaptis, kad F.Campazzo ir W.Tavaresas yra svarbiausi „Real“ krepšininkai. Jie tai įrodinėja jau ilgą laiką, o šiandienos rungtynėse galiausiai palaužė „Žalgirio“ pasipriešinimą. Kuomet šios dvi žvaigždės spindi tokiu ryškumu, tik keletas komandų gali žengti koja kojon su mūsų ekipa.“

Getty images / Euroleague.net nuotr./Jaycee Carrollas
Getty images / Euroleague.net nuotr./Jaycee Carrollas

Pakiliomis nuotaikomis po rungtynių spindėję ispanų žurnalistai surado šmaikštų palyginimą ir tarpsezonyje apie karjeros pabaigą svarsčiusiam Jaycee Carrollui, kuris sezono pradžioje išgyvena antrą jaunystę ir pelno po 12 taškų.

Ispanai šį Azerbaidžano pilietybę turintį snaiperį palygino su vieno filmo herojumi Bendžaminu Batonu, kuris bėgant metams vis jaunėdavo.

J.Carrollas Kaune rungtyniavo 23 minutes ir per jas spėjo pasižymėjo 13 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas