Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 08

Pokyčius Kaune įvertinęs R.Kurtinaitis: „Žalgiris“ – juodasis Eurolygos arkliukas“

Rimas Kurtinaitis laukia mūšio su kitokiu „Žalgiriu“, nei buvo įpratęs pastaraisiais sezonais. Ilgametis ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius paliko Kauną bei išvyko į Barseloną, o jo vietą užėmė austras Martinas Schilleris. „Chimki“ klubui vadovaujantis lietuvis pripažįsta, jog pasikeitusio „Žalgirio“ sezoną nuspėti labai sudėtinga – tai juodasis Eurolygos arkliukas.

Eurolygos sezono atidarymo rungtynes Maskvos srities „Chimki“ 76:78 pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams, o dabar į Rusiją atvyksta tarpsezonio metu atsinaujinęs Kauno „Žalgiris“.

Didysis Rimo Kurtinaičio galvos skausmas – stipriai išretėjusios gretos. COVID-19 virusą pasigavo Janis Timma, Jordanas Mickey ir Jevgenijus Voronovas, o dėl traumų rungtyniauti negali Stevanas Jovičius ir Aleksejus Švedas.

Errickas McCollumas nespėja į sezono startą, klaustukai išlieka ir ties iš Miuncheno „Bayern“ atvykusiu Gregu Monroe, kuris tik trečiadienį prisijungė prie „Chimki“ treniruočių.

Nepaisant didelių netekčių, treneris iš Lietuvos penktadienio mače galvoja tik apie pergalę.

„Niekas nepasikeitė, planai lieka tie patys – žaisime dėl pergalės, nuolaidžiavimų sau nedarome, – prieš laukiantį mūšį mintimis dalijosi Rimas Kurtinaitis. – Žaidėjai, kurie pernai daugiau sėdėjo ant suolo, ryt žais nemažai. Jie turės progą parodyti save Eurolygos žiūrovams. Kiekvienos rungtynės yra „50 ant 50“, bet mes žaisime namuose, tad žiūrėsime, kaip galime įveikti „Žalgirio“ komandą.“

vtb-league.com/Rimas Kurtinaitis
vtb-league.com/Rimas Kurtinaitis

„Chimki“ komandai vadovaujantis lietuvis įvertino tarpsezonio pokyčius „Žalgiryje“. Ilgametį komandos trenerį ir klubo veidą Šarūną Jasikevičių pakeitė G lygoje spindėjęs austras Martinas Schilleris.

„Seku Lietuvos krepšinio lygą ir žinau, kaip žaidžia „Žalgiris“. Jie turi naują ir daug žadantį trenerį Martiną Schillerį, kuris yra sukaupęs amerikietiško žaidimo patirties. Jis buvo vienas geriausių trenerių G lygoje, o „Žalgirio“ žaidimo braižas pasikeitė. Jei Šaro „Žalgiris“ dėmesį skirdavo gynybai bei aiškiam žaidimo planui puolime, tai dabar žalgiriečiai žaidžia greitai bei su didele laisve. Tai kažkiek primena JAV krepšinį“, – sakė R.Kurtinaitis.

Per ketverias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje „Žalgiris“ iškovojo tris pergales, skaudžiai namuose nusileidęs Panevėžio „Lietkabeliui“.

Eurolygos sezoną M.Schillerio vadovaujama Kauno komanda pradėjo gražiu sugrįžimu ir pergale Pirėjuje. Dviženklį deficitą panaikinę žalgiriečiai „Olympiakos“ palaužė po Roko Jokubaičio baudų metimo mačo pabaigoje.

Jei „Žalgiris“ nori žaisti greitai, tai palanku mums, nes mes dieviname šį stilių.

R.Kurtinaitis akcentavo greitas „Žalgirio“ atakas, kurios penktadienį būtų palankios aikštelės šeimininkams.

„Jie nori greitai užbaigti atakas, kurios dažnai užtrunka vos 5 ar 10 sekundžių. Ilgų pozicinių atakų beveik nėra. Ties greitu žaidimu jie yra labai pavojingi. Kaip parodė dvikova Pirėjuje, net pralaiminėdamas „Žalgiris“ nepalūžta, rodo charakterį bei moka persigrupuoti. Šiuo metu „Žalgiris“ yra juodasis Eurolygos arkliukas. Sezono pradžioje sunku nuspėti, ko galime iš jų tikėtis. Turime žiūrėti į save bei koncentruotis į savo žaidimo planą, nes yra dar neišspręstų problemų. Jei „Žalgiris“ nori žaisti greitai, tai palanku mums, nes mes dieviname šį stilių. Pamatysime, kas bus rytoj“, – teigė „Chimki“ treneris iš Lietuvos.

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ starto kabliukai, R.Jokubaitis NBA ir kas dedasi „Ryte“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas