Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 10 /17:45

Policijos įspėjimas: perpardavinėjantys bilietus į „Žalgirio“ rungtynes sulauks bausmės

Bilietai į Kauno „Žalgirio“ ketvirtfinalio rungtynes prieš Stambulo „Fenerhbahče“ ekipą išgaravo rekordiniu tempu, tad už borto likusius sirgalius ėmė vilioti perpardavinėtojai. Policija praneša, kad už nelegalią prekybą numatytos nemenkos baudos, o pirmoji pažeidėja jau sučiupta.
Kauno „Žalgirio“ arena
Kauno „Žalgirio“ arena / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Feisbuke, Instagrame ir skelbimų portaluose apstu pranešimų apie parduodamus bilietus į Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes „Žalgirio“ arenoje balandžio 23-ąją.

Vieni perpardavinėtojai bilietus siūlo šiek tiek didesnėmis kainomis, o kiti pasirengę kaip reikiant uždirbti.

Du bilietai į „Audi“ klubą yra siūlomi už 600 eurų, o pirmoje vietoje esančias kėdes galėjote užimti suploję po 900 eurų už bilietą. Tiesa, skelbiama, kad pirkėjas jau rastas.

Policija skelbia, kad pirmoji pažeidėja jau sulaukė bausmės.

„Kauno kriminalistams tikrinant informaciją internetinėje erdvėje, viename socialiniame tinkle pastebėti tendencingi skelbimai, kuriuose siūloma įsigyti bilietus į Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes. Nustatyta, kad 23 metų mergina, įsigijusi apie 30 bilietų, juos perpardavinėjo už 60-70 eurų, kuomet jų reali vertė pagal renginio organizatorius yra mažesnė“, – rašoma policijos pranešime.

Merginai, pripažinusiai, jog ketino taip pasipelnyti, surašytas administracinio nusižengimo protokolas už neteisėtą vertimąsi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 127 str. 1 d. numatoma bauda nuo 390 iki 1 100 eurų.

Su 24sek antradienį bendravęs „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris patikslino, kad perkant arenos kasose skaičius yra limituotas, o internete jokios ribos nėra, tad galimybė pasipelnyti perpardavinėtojams egzistuoja.

„Noriu įspėti žmones, kad perkant bilietus iš kitų asmenų reikia būti budriems, nes negali būti tikras, kad to paties elektroninio bilieto jis nepardavė dar kam nors, – sakė „Žalgirio“ atstovas. – Mes skatiname bilietus įsigyti per oficialius prekybos kanalus.“

Policija taip pat įspėja, kad sirgaliai rizikuoja ne tik įsigyti negaliojantį bilietą, netekti savo pinigų, bet ir susigadinti vakaro planus, praleisdami suplanuotą laiką ne lauktame sporto renginyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento