Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16

Pozityvo įžvelgęs K.Maksvytis: „Tik du blogi dalykai – klaidos ir pralaimėjimas“

Kauno „Žalgiris“ ir vėl skaudžiai nudegė Atėnuose. Tik jeigu pernai iššvaistė 15 taškų persvarą ir sugebėjo antrąją mačo pusę pralaimėti net 39 taškais, tai šįkart supleškėjo OAKA pirtyje paskutinėmis sekundėmis, pralaimėdamas 71:73. Vis dėlto keturių pralaimėjimų seriją skaičiuojančio „Žalgirio“ treneris įžvelgė ir pozityvo.

„Žaliųjų“ derbiai retai Atėnuose retai baigiasi Kauno „žaliųjų“ pergalėmis.

Iš ligšiolinių 15 susitikimų žalgiriečiai buvo laimėję tik tris ir visus juos per pastarąjį penkmetį – 2018, 2020 ir 2022 metais.

Bet karštoje 11 125 sirgalių kurtoje atmosferoje kauniečiai turėjo šansą pačiupti ketvirtą pergalę.

Nė viena komanda nebuvo įgijusi didesnės negu 7 taškų persvaros, pirmaujanti ekipa keitėsi net 17 kartų, 13 sykių rezultatas buvo lygus, o galiausiai nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis minutėmis.

zalgiris.lt nuotr./Kevarrius Hayesas
zalgiris.lt nuotr./Kevarrius Hayesas

Lemiamu metu „Žalgirį“ į priekį tempė Rolandas Šmitas, iki ketvirto kėlinio tylėjęs, bet tuomet prapliupęs tritaškiais ir per paskutinį ketvirtį įmetęs net 12 taškų.

Po trečio R.Šmito tritaškio šalia sėdėjęs graikų žurnalistas taip trinktelėjo per stalą, kad suvirpėjo bent keli nešiojamieji kompiuteriai, bet „Panathinaikos“ atsakė į latvio kirčius savais smūgiais ir intriga kilo iki maksimumo.

Nors tai daryti draudžiama, ne vienas iš tūkstančių OAKA arenoje nervus malšino traukdami elektronines cigaretes ir pūsdami į orą tirštus dūmus, tačiau arenoje besikaupęs smogas nepaslėpė dramos, kurią išgyveno ekipos paskutinę minutę.

Kazys Maksvytis griebėsi už galvos, kai PAO galiūnas Mathiasas Lessort'as lyg šapelis nuskrido po kontakto su Rolando Šmitu, bet kitoje aikštės pusėje jau prancūzui buvo skirta pražanga nusistūmus Keenaną Evansą.

Į priekį graikus vedė Kosto Slouko baudų metimai, bet Brady Manekas po tobulai išpildyto derinio rezultatą lygino.

Vis dėlto galiausiai „Panathinaikos“ išnešė sveiką kailį. Arnui Butkevičiui buvo užfiksuota abejotina pražanga prieš K.Slouką, kuris įmetė baudą, o lemiamoje „Žalgirio“ atakoje, galėjusioje išplėšti pergalę, K.Evansas suklydo penktąjį kartą ir palaidojo „Žalgirio“ šansus laimėti.

71:73 ir ketvirtas pralaimėjimas iš eilės, bet tai nesutrukdė K.Maksvyčiui rasti ir pozityvių dalykų. Užkliuvo jam tik du aspektai – rezultatas ir 23 padarytos klaidos.

„Šiandien buvo nemažai gerų dalykų. Tik du blogi dalykai – pralaimėjimas ir daug klaidų. Po tų klaidų sekė ir pralaimėjimas. Klaidos galbūt iš per didelio noro, perskubėjimo. Šiaip esu patenkintas tuo, kaip komanda kovojo, kaip liko rungtynėse, buvo jose iki pat pabaigos. Gaila, kad pabaigoje pralaimėjome“, – kalbėjo K.Maksvytis Atėnuose.

VIDEO: Lemiamos savo pražangos nepripažinęs R.Šmitas: „Labai skaudus pralaimėjimas“

– Buvo keli daug emocijų sukėlę epizodai pabaigoje. Ypač buvote piktas po R.Šmitui užfiksuotos pražangos prieš M.Lessort'ą. Ką matėte tame epizode – prancūzo vaidybą?

– Žinote, kad aš negaliu komentuoti tokių dalykų. Pažiūrėsime video, nusiųsime teisėjų departamentui. Man atrodė vienaip.

– Padarėte 23 klaidas. Kur didžiausios problemos šiame aspekte?

– Nebuvo kažkokia agresyvi gynyba. Buvo klaidų greitame puolime, kažkur perduodant kamuolį, kažkur perskubant iš didelio noro įvėlėme klaidų. Su tokiu dideliu klaidų skaičiumi dar buvome rungtynėse, tai yra super didelis skaičius.

– Kiek tos klaidos įneša abejonių į žaidėjų veiksmus?

– Pergalės stiprina pasitikėjimą, o pralaimėjimai atvirkščiai. Pastarosios trejos rungtynės taškas į tašką, po pratęsimo, su paskutiniu metimu. Trūksta nedaug. Svarbu išlikti kartu ir tikiuosi, kad krepšinio dievai atsisuks į mus.

– Arnas Butkevičius pirmą kartą šį sezoną žaidė starto penkete, sužaidė vienas geriausių rungtynių statistiškai. Likote patenkintas jo pasirodymu?

– Taip. Nusprendėme netaupyti Arno ant suolo, juolab, kad pradėjo geriau jaustis. Kelias savaites turėjo nedideles sveikatos problemas ir tai matėsi jo žaidime. Šiandien jis buvo nuo pat pradžios geras impulsas mums. Labai padėjo.

VIDEO: Po nesėkmės Atenuose – A.Butkevičiaus įžvelgtas pozityvas: „Dėjome žingsnį į priekį“

– Keenanas Evansas priešingai, sužaidė blogiausias sezono rungtynes. Ar tai vienkartinis atvejis, ar susikaupusio nuovargio padarinys?

– Žinote, ateina rungtynių pabaiga ir kam tada treneris atiduoda sprendimus ir lemiamus metimus? Savo lyderiams. Deja, šįkart nepasisekė. Pažiūrėsime, tikiuosi, kitose rungtynėse bus geriau.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

– Po tokių rungtynių yra ir pykčių, ir nusivylimų. Kaip svarbu suvaldyti emocijas, kai rungtynės seka rungtynes?

– Nemalonu tokias 50-50 rungtynes pralaimėti trejas iš eilės. Viskas pasikeistų, būtume didvyriai, o dabar atvirkščiai. Svarbiausia išlikti kartu, šiek tiek pagerinti savo žaidimą ir toliau kovoti dėl pergalių.

– Nazas Mitrou-Longas įmetė kelis tritaškius, bet po to sekė pražanga bonuso situacijoje, kelios klaidos. Ar tokie epizodai jums neleidžia juo pasitikėti labiau ir skirti jam daugiau nei 9 minutes?

– Dėl Nazo bijojau. Čia atvažiavęs jis gavo nemažai dėmesio dėl Graikijos pilietybės, dėl rungtynių, dėl klubo, dėl rinktinės. Galvojau, kaip susitvarkys su nervais. Galiu pasakyti, kad susitvarkė, gerai atsidarė, bet iš savo per didelio noro padarė pražangą, kai jau buvo metamos. Matyti, kad jis dar nėra šimtaprocentinis ir ieško savo žaidimo.

– Užsiminėte, kad svarbu išlikti kartu. Ar šis kolektyvas išlieka kartu pralaimėjimų fone?

– Tikiuosi, kad išliks. Viską parodys kitos rungtynės. Tik stiprios komandos išlieka kartu ir laimi kitas rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas