Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 30

Pralaimėjimų skonį pamiršęs „Maccabi“ – viena koja atkrintamosiose

Svarbiausiu reguliariojo sezono metu įsibėgėjęs Tel Avivo „Maccabi“ (19-13) – viena koja Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Odedo Kattasho auklėtiniai dar vieną pergalę iškovojo namuose 85:66 (29:21, 24:15, 13:20, 19:10) įveikę Milano „Olimpia“ (14-18) krepšininkus.

„Maccabi“ pasiekė jau šeštą iš eilės pergalę – pastarąjį kartą Tel Avivo klubas suklupo dar kovo 2 dieną.

Dabar „Maccabi“ tereikia, kad pralaimėjimą penktadienį patirtų bent viena iš Izraelio ekipą persekiojančių komandų – Belgrado „Partizan“, Vitorijos „Baskonia“ arba Kauno „Žalgiris“.

Jei visi trys „Maccabi“ varžovai laimės, „geltonieji“ užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį galės ateinančią savaitę, kai viešės Kaune ir žais prieš „Žalgirį“.

Savo ruožtu „Olimpia“, šią savaitę pralaimėjusi jau antrą kartą, galutinai atsisveikino su viltimis patekti į atkrintamąsias varžybas.

Akistatoje su Milano krepšininkais „Maccabi“ uždavė toną jau pirmajame kėlinyje, kai Romano Sorkino tritaškis nutolino šeimininkus dviženkliu skirtumu (23:13).

Antrajame kėlinyje dominavimą tęsė net 16 taškų per pirmuosius du ketvirčius pelnęs R.Sorkinas, o „Maccabi“ užbaigė pirmąją mačo pusę aštuoniais taškais be atsako ir įpusėjus mačui pirmavo užtikrintai – 53:36.

Shabazzo Napiero vedama „Olimpia“ galingai startavo trečiajame kėlinyje, kurį pradėjo atkarpa 18:7 ir sušvelnino skirtumą iki vienženklio (54:60), bet „Maccabi“ užbaigė ketvirtį susigrąžindamas solidesnę persvarą (66:56), o ketvirtajame kėlinyje neleido oponentams pagalvoti apie intrigą.

Savų sirgalių akivaizdoje „Maccabi“ iškovojo jau 14-ą pergalę iš 16 galimų – tai yra geriausiai Eurolygoje namuose rungtyniaujanti komanda.

„Maccabi“: Romanas Sorkinas 18 (7/8 dvit.), Lorenzo Brownas 17 (8 rez. perd.), Wade'as Baldwinas 15 (6 rez. perd.).

„Olimpia“: Shabazzas Napieras 15 (3/8 trit.), Shavonas Shieldsas 14 (3/6 trit.), Deshaunas Thomasas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas