Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 11

Prancūzijoje sėkmę sumedžiojęs K.Maksvytis: „Labai gerai pasirinkome taikinius“

Kazys Maksvytis lengviau atsipūtė. Jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą nepaliko vilčių Vilerbano ASVEL komandai, įveikęs ją 93:76. Tai buvo pirmoji Lietuvos bronzinių prizininkų pergalė svečiuose Eurolygoje šį sezoną.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nusipelnėme šios pergalės, nes žaidėme gerai. Pirmoje rungtynių pusėje galėjome atsiplėšti, puolėme gerai, bet reikėjo geresnės gynybos. Po pertraukos norėjome pridėti gynybos, bet gana anksti gavome daug baudų. Ketvirtą kėlinį sužaidėme labai gerai abiejose pusėse. ASVEL buvo antra Eurolygoje pagal gynybą komanda ir šį kartą labai gerai pasirinkome savo taikinius. Sveikinu vyrus, jie tikrai to nusipelnė. Nusipelnė ir laisvos dienos“, – po mačo kalbėjo K.Maksvytis.

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentaras

Pagrindine pergalės priežastimi strategas įvardijo tai, jog po pertraukos kaitaliojant gynybos sistemas, „Žalgiriui“ pavyko neutralizuoti ASVEL komandos lyderius Jonah Mathewsą ir Nando De Colo.

„Kai žaidėme taip solidžiai gynyboje, atsirado ir puolimas“, – pažymėjo strategas.

„Žalgirs“ ketvirtadienį dvitaškius metė pavyzdiniu 76 proc. taiklumu.

„Puolime tikrai sužaidėme gerai, puikiai pataikėme, žaidėme lengvai. Puolimas mums tikrai padėjo laimėti“, – pripažino specialistas.

K.Maksvytis taip pat pasidžiaugė, jog tai buvo pirmoji jo vyrų pergalė išvykoje.

„Po trijų pralaimėjimų nesakysiu, kad tai buvo prakeiksmas, bet... Žaidžiame gerai ir pralaimime, žaidžiame gerai ir pralaimime... Ragini save ir komandą, kad nenuleistume rankų. Smagu pagaliau laimėti, smagu laimėti Eurolygoje, dar smagiau išvykoje. ASVEL buvo ant geros bangos – laimėjo po dvi rungtynes tiek Eurolygoje, tiek šalies čempionate“, – pažymėjo K.Maksvytis.

Treneriui tai taip pat buvo pirmoji pergalė Eurolygoje, iškovota varžovų aikštėje.

„Geras pastebėjimas, visada būna pirmas kartas. Manau, kad komanda įgaus pasitikėjimo ir tų pergalių tiek išvykoje, tiek namie bus dar daugiau“, – šypsojosi treneris.

Jis taip pat pagyrė komandą į priekį vedusį ir 21 tašką pelniusį Tomą Dimšą.

„Gerai, kad turime ilgą suolą. Jau ankstesniame mače raginau Tomą, kad nebūtų per pasyvus. Jis išėjo, pasinaudojo tuo, jog jį dažnai dengė mūsų „taikinys“. Smagu, kad turime skirtingus žaidėjus, kurie skirtingu metu gali patraukti komandą“, – kalbėjo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas