Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 16

Prancūzų spauda: „Kalėdų Seneliu“ Kaune virtęs M.Jamesas ir geras darbas per „viršvalandžius“

Trečiadienio vakarą „Monaco“ pagaliau nutraukė penkių pralaimėjimų seriją ir Eurolygos mače po pratęsimo sugebėjo svečiuose pranokti Kauno „Žalgirį“. Prancūzijos ir Monako žiniasklaida tokį Sašą Obradovičiaus debiutą sutiko pakiliomis nuotaikomis.

„Monaco“ klubo vadovų sprendimas keisti pagrindinį vedlį davė efektą. Bent jau trumpalaikį.

Eurolygoje debiutuojanti Monte Karlo komanda kartu su Tel Avivo „Maccabi“ turėjo juodžiausias penkių pralaimėjimų atkarpas, tačiau sugebėjo išsigelbėti.

„Pergalingas Obradovičiaus sugrįžimas“, – trimituoja didžiausio Prancūzijos sporto dienraščio „L'Equipe“ antraštė.

„Kvapą gniaužiantis finišas, po kurio dar sekė ir pratęsimas. „Monaco“ po penkių pralaimėjimų grįžo į pergalių kelią Eurolygoje. „Raudonosios“ komandos treneris Saša Obradovičius gali šypsotis – jo komanda turi charakterį. Ant komandos suolo pakeitęs Zvezdaną Mitrovičių, serbas išgyveno tikrą trilerį priešiškoje „Žalgirio“ arenos atmosferoje, bet po 45 minutes trukusių amerikietiškų kalnelių galiausiai triumfavo“, – skelbia ir „L'Equipe“.

Po mačo treneris pasidžiaugė, kad ryškiausia komandos žvaigždė Mike'as Jamesas demonstravo lyderio savybes tada, kai to labiausiai reikėjo, be to, tokiu savo žaidimu tik patvirtino, jog nesiruošia palikti kunigaikštystės komandos.

M.Jamesas konfliktavo su buvusiu strategu Z.Mitrovičiumi, bet naujam treneriui demonstravo geriausias savo savybes.

„L'Equipe“ tokias M.Jameso metamorfozes įvardijo kaip „ankstyvo Kalėdų Senelio“ pasirodymą.

„Jis ant lietuviško parketo praleido net 37 minutes ir sužaidė vieną geriausių sezonų mačų, aikštę palikęs su geriausiu karjeroje 14 rezultatyvių perdavimų rezultatu“, – konstatuoja prancūzų žurnalistai.

Tiesa, pažymima, kad būtent M.Jamesas pražiopsojo Edgarą Ulanovą, kai šis pagrindinio laiko pabaigoje sugriebė kamuolį po varžovų krepšiu ir pelnė ypač svarbius taškus, pasiųsdamas komandas į pratęsimą.

„Bet prieš tai „Roca Team“ verta pagyrimo, nes išnaudojo visus savo išteklius ir ketvirtajame kėlinyje sugebėjo panaikinti devynių taškų deficitą. Kaune Monakas atgavo gyvybę“, – pažymi žurnalistai.

„Galima džiaugtis, kad naujasis treneris prikėlė komandą, tačiau prie pilnų tribūnų „Monaco“ žaidimas buvo tikrai chaotiškas ir rungtynės klostėsi labai sunkiai. Pergalė yra svarbi, bet dabar bus labai svarbu įrodyti, kad ji nebuvo atsitiktinė. Taigi tą geriausiai padaryti penktadienį, kai namuose bus priimamas Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas“, – į didelę euforiją nepuola „BeBasket“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Monako krepšininkai buvo priversti vargti viršvalandžius, tačiau sustabdė pralaimėjimų seriją ir leidžia toliau tikėtis vietos atkrintamosiose. Tikėtina, kad tik patekimas į stipriausių aštuntuką iš Europos taurės į Eurolygą atėjusioms komandoms leis tikėtis vietos šiame turnyre ir ateinantį sezoną. Taigi kiekvienas toks taškas, kaip Kaune, yra labai svarbus“, – pažymi „RMC Sport“, ten pat teigiama, kad ši pergalė tik patvirtina, jog klubo vadovai veikiausiai buvo teisūs atleisdami Z.Mitrovičių, kuris ne tik nuvairavo komandą į aklavietę Eurolygoje, bet ir susipyko su M.Jamesu, Willu Thomasu ir Robu Gray'umi.

Monako komanda po pergalės Kaune su šešiomis pergalėmis Eurolygoje užima keturioliktą vietą. Tiesa, nuo pirmojo aštuntuko kunigaikštystės komandą skiria vos vienas laimėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas