Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 04

Pratrūkęs Šaras žalgiriečiams skirs bausmę: „Tegul pasižiūri į veidrodį. Nesiruošiu jų ginti“

Šarūnas Jasikevičius griebėsi už galvos. „Žalgirio“ krepšininkai buvo sukaupę 11 taškų persvarą, demonstravo pavyzdinę gynybą, bet trečiajame kėlinyje žemė slydo iš po kojų. Šiurkščios klaidos ir iš Stambulo atslinkusi tritaškių liūtis ištirpdė visą pranašumą kaip saulė smulkias penktadienio snaiges Lietuvoje. Pralaimėjimas Stambulo „Daruššafaka“, po kurio nebeištvėrė ir Š.Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Daruššafaka“ 80:83 | „Žalgirio“ arena

36 praleisti taškai per trečiąjį ketvirtį ir 7 turkų tritaškiai per dešimties minučių atkarpą „Žalgirio“ arenoje pravėrė smegduobę, į kurią sukrito visa Šarūno Jasikevičiaus kariauna.

O dar tie švilpukai antroje rungtynių pusėje, po kurių žalgiriečiai nebežinojo, kur dėtis. Po vieno iš jų neberasdamas sau vietos Šaras bandė prisėsti ant reklaminio stendo, o Leo Westermannas iš visų jėgų tūpdė kamuolį ant parketo.

„Žalgirio“ arenoje aidėjo garsioji skanduotė teisėjams. Deja, ją šį sezoną kol kas girdime dažniau nei pergalingus žaliai-baltų šūksnius.

Bet ne dėl teisėjų „Žalgiris“ vėl patyrė nesėkmę.

Aš paprastai prisiimu atsakomybę, bet šiandien negalvoju to padaryti. Manau, kad daugumai žaidėjų trūksta užsivedimo, kiaušinių, todėl nesiruošiu jų ginti.

Ketvirtasis pralaimėjimas per penkerias Eurolygos rungtynes ir dar viena iššvaistyta proga, kuri būtų leidusi kabintis į benuvažiuojantį pirmojo aštuoneto traukinį.

Šaras po pralaimėjimo buvo pasiutęs.

„Esu apstulbęs dėl žaidėjų. Turėjau labai ilgą karjerą kaip žaidėjas. Analizuodavau daug. Esu matęs beveik visas savo rungtynes. Man patinka analizuoti, žiūrėti, kas kaip ir dėl ko. Per savo 19 metų profesionalų krepšinyje esu apstulbęs, kad komanda darytų taip viską atvirkščiai, kas jai pasakyta. Aš paprastai prisiimu atsakomybę. Treneris turi tą padaryti. Bet šiandien negalvoju to padaryti. Manau, kad daugumai žaidėjų trūksta užsivedimo, kiaušinių, todėl nesiruošiu jų ginti.

Žaidžiame su dviem žaidėjais jau ilgą laiką. Įspūdinga, kad ne tik nevykdome plano, bet ir daug ką darome atvirkščiai. Aiškinu labai daug, video rodome labai daug, akcentuojame daug dalykų. Detalės, detalės, detalės. Tai mes tų detalių nepadarome. Šiandien ypač. Darome viską atvirkščiai.

VIDEO: Įsimintiniausios „Žalgirio“ rungtynių su turkais akimirkos

Kol mes žaidėme pagal planą, gali nepataikyti, gauti stogą, jei kitos komandos žaidėjas atletiškesnis... Čia yra kiti dalykai. Bet esu apstulbęs. Galvoju, kad pats laikas 80 proc. žaidėjų susiimti. Iš savo pusės tik tiek pasakysiu, kad yra trys neišnaudotos galimybės pasiekti pergales Eurolygoje. Labai gaila, kad jos neišnaudotos. Bet yra kaip yra. Stengsimės dirbti.

Nuo šiol dirbsime be laisvų dienų. Tai vienintelė išeitis. Arba žaidėjai per gerai gyvena, arba nesusikoncentravę, tačiau dabar jiems nerūpi krepšinis. Tai padarysime, kad rūpėtų“, – neištvėrė Š.Jasikevičius.

– Galbūt „Žalgiris“ bandys išjudinti komandą permainomis?

– Nežinau. Reikės sėsti su klubo vadovais. Bet nemanau, kad esame tokioje situacijoje. Nemėgstu keisti žaidėjų ir nemanau, kad ir klubas galėtų tai padaryti.

VIDEO: Pauliaus Jankūno komentaras iš „Žalgirio“ rūbinės

– Turbūt, jei ne klaidos, „Žalgiris“ iki pertraukos galėjo atitrūkti ne 9 taškais, o dar didesniu skirtumu?

Pasiaiškinimai, pasiaiškinimai, pasiaiškinimai... Užtenka pasiaiškinimų.

– Bet mūsų skaičiai įspūdingi. Kaip mes įmetame 80 taškų su 23 klaidomis? Klaidos yra 9 klasės lygio, gynybinės – aštuntos klasės. Žaidėjai per gerai gyvena.

Dar po dviejų kėlinių sakiau, kad mus lydi didelė sėkmė. Jei taip žaisime ir toliau, tai mes pralaimėsime. Kas ir įvyko. Kas įvyko iki pertraukos, buvo „Daruššafaka“ nepataikymas. Ir daugiau nieko. Mūsų statistikoje buvo 14 klaidų. Toks neatsakomybės jausmas ir elgesys... Žinote. Dar neatsimenu per savo karjerą tokių rungtynių, kad taip viską darytų atvirkščiai.

Reikia kažką daryti.

– Ar rinktinės žaidėjams, pavyzdžiui, Renaldui Seibučiui, olimpinės žaidynės gali turėti įtakos sunkiam sezono startui?​

– Man nusibodo už žaidėjus sakyti pasiaiškinimus. Jie turi žaisti. Gal tada „Žalgiriui“ nereikia jų imti, nes jie žaidžia rinktinėje? Rinktinėse žaidžia krūva žaidėjų. Pasiaiškinimai, pasiaiškinimai, pasiaiškinimai... Daug susidarome metimų, reikia juos pataikyti. Užtenka pasiaiškinimų.

80 taškų su 5-6 laisvais tritaškiais ir 22 klaidomis. Tai yra absurdas. Tegul žaidėjai grįžta namo, atsistoja prieš veidrodį ir pasižiūri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas