Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 04

Prieš Eurolygos startą – kapitono įspėjimas „Žalgiriui“: „Būtų didžiausia klaida“

Žaisti Lietuvos rinktinėje atsisakęs Edgaras Ulanovas pradėjo antrąjį sezoną būdamas Kauno „Žalgirio“ kapitonu, o prieš jo startą Eurolygoje įspėjo, kad menki komandos pokyčiai nebūtinai reiškia puikius rezultatus šiemet.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kauniečiai ruošiasi pirmajai sezono Eurolygos išvykai.

Paskutinius štrichus „Žalgirio“ arenoje sudėlioję Lietuvos čempionai netrukus kils link Bolonijos, kur ketvirtadienį jų laukia akistata su „Virtus“ klubu.

Praėjusiais metais italus žalgiriečiai nukovė abusyk, o galiausiai daug kam netikėtai atsidūrė Eurolygos atkrintamosiose, tačiau per vasarą sugebėjo išlaikyti branduolį.

„Žalgiryje“ liko pasveikęs Keenanas Evansas, išlaikytas kitų klubų medžiotas Rolandas Šmitas, sparnų nepakėlė Kevarriusas Hayesas, o sutartį net iki 2027 m. pratęsė ir Edgaras Ulanovas.

Paskutinę akimirką „Žalgirį“ paliko tik Ignas Brazdeikis, kuriam kauniečiai dabar ieško pakeitimo, tačiau kol kas Kaune yra tik trys naujokai – Nazas Mitrou-Longas, Brady Manekas ir Danielius Lavrinovičius.

Bet tai automatiškai nereiškia, kad „Žalgiris“ sėkmingai startuos naujame Eurolygos sezone, – įsitikinęs E.Ulanovas.

„Pernai buvo daug naujų žaidėjų, atrodė, kad gali būti sudėtinga, bet buvo visai gerai. Ar čia yra pagrindinė gero sezono starto priežastis, tai nepasakyčiau, – svarstė Ulė. – Turim pavyzdžių iš praeities, kad nebūtinai branduolio išlaikymas atneša gerus rezultatus. Būtų didžiausia mūsų visų klaida tikėtis šiemet kažko lengvesnio negu pernai.“

Ketvirtadienį kauniečiai susidurs su priešinga kryptimi pasukusiu klubu – „Virtus“ pakeitė trenerį likus vos kelioms savaitėms iki sezono starto, vietoje Sergio Scariolo paskyrė Luca Banchi, bet startavo sėkmingai – laimėjo Italijos supertaurę ir iškovojo pirmąją pergalę Italijos čempionate.

„Šioje sezono stadijoje sunku daryti dideles išvadas, – apie būsimą varžovą kalbėjo E.Ulanovas. – Visos komandos yra tokioje sezono stadijoje, daug naujų žaidėjų, reikia įsilieti į naujus kolektyvus, reikia komandoms susižaisti. Labiau reikėtų žiūrėti į savo dalykus, savo problemas, kurios išryškėjo pastaruoju metu – tai susižaidimo stygius, klaidų per didelis skaičius. Neabejoju, kad ir varžovai turi savo bėdų, kurias bandys spręsti. Tose rungtynėse kas geriau išspręs savo uždavinius, tas ir iškovos pergalę.“

„Žalgirio“ kapitonas prieš Eurolygos pradžią įvertino vasarą be rinktinės, Kauno klubo naujokus ir I.Brazdeikio galimybes Pirėjuje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas

– Dvi vasaros iš eilės be rinktinės. Kiek tai reikšmingas faktorius rengiantis klubiniam sezonui?

– Kiek šiemet reikšmingas, parodys laikas. Manau priklausys nuo to, kaip žaisime kaip komanda, kaip atrodysiu pats. Viską parodys laikas. Vertinu savo vasarą gerai, produktyviai. Skyriau laiko tiek sau, tiek šeimynai, tiek poilsiui, tiek pasiruošimui. Pavyko kažkiek ir pailsėti nuo visko, bet ir visko pasiilgti.

– „Žalgiris“ turi tris naujokus – Nazą, Danielių ir Brady. Kokį įspūdį palieka kiekvienas iš jų?

– Reikia laiko. Nėra pilnai nė vienas įėjęs į komandą. Reikia suprasti ir sistemą kitokią, ir kitą trenerį, reikia atrasti vaidmenį naujoje komandoje, kas niekada nebūna lengva ir užtrunka laiko. Iš kitos pusės, kaip žmonės, kaip asmenybės tikrai atitinka reikalavimus, kurių norime ir treneriai, ir mes, žaidėjai. Tikrai noriai stengiasi, dirba, klauso visų pastabų, nori prisidėti kuo labiau. Bet reikia laiko – nėra lengva naujam žaidėjui atvažiuoti ir pakeisti vaidmenį bei aplinką. Svarbiausia, kad būtų kantrybės ir jiems, ir mums ir įvestume juos į komandą.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Žalgirio“ treniruotė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Žalgirio“ treniruotė

– Ignas Brazdeikis prieš pat sezono startą paliko komandą. Kokį įspūdį susidarei apie jo charakterį ir žaidimą per tuos metus, praleistus kartu?

– Pagrindinis dalykas, kad tai žmogus, kuris niekada nebijo imtis iniciatyvos, nepabijos prisiimti atsakomybę į savo rankas, kas yra pavydėtinas ir labai geras bruožas. Gal jis ne visiems patinkantis, bet krepšininko karjeroje labai svarbi savybė yra lyderystė, nekreipimas dėmesio į tai, ką kiti galvoja. Praradome tokį žmogų. Be to, jis lietuvis, kuris myli komandą ir jai yra atsidavęs. Toks praradimas. Bet iš kitos pusės, Ignas turi ilgą karjerą prieš akis – norisi jam palinkėti sėkmės.

– Kaip manai, kaip jam seksis „Olympiakos“ klube?

– Viskas priklausys nuo paties, nuo komandinių rezultatų. Jeigu komanda žaidžia sunkiai, ypač sezono pradžioje, tai treneris pasitikės žaidėjais, kurie liko iš pernai ir žino sistemą. Jam reikės perprasti naują sistemą, kuri skiriasi nuo čia. Kiek žinau, dabar jis negali žaisti, yra traumuotas, tad startas nusikelia. Labiausiai norisi palinkėti kantrybės.

– Vasarą pratęsei kontraktą su „Žalgiriu“ ik 2027 m. Ar tai signalizuoja, kad ir baigsi karjerą Kaune?

– Viskas priklausys nuo sveikatos ir to, kokiu lygiu galėsiu žaisti. Sunku pasakyti tiek toli į priekį, sunku net pagalvoti, nes daug iššūkių laukia jau vien šią ir kitą savaitę. Tiek toli dar nežiūriu.

– Vieną Paulių pakeitė kitas komandos vadovo vaidmenyje – ar iš žaidėjų pozicijų jaučiasi toks pokytis?

– Niekas per daug nepasikeitė, principai yra tie patys, kuriuos turėjome eilę metų. Turėjome pristatymą, kokį turėjo ir žiniasklaidai, pristatė „Žalgirio“ viziją. Per daug į šonus nekrypstame, viskas eina ta pačia linkme. Paulius, kadangi pats yra daugybę metų žaidęs, puikiai supranta į kokią pusę turi eiti klubas, kad įgyvendintų tikslus.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas

– Tai yra antri tavo, kaip „Žalgirio“ kapitono, metai. Kokias pamokas išmokai pernai ir ką šiemet darai kitaip?

– Per daug nepasikeisi, koks esi, toks esi. Nesinori mėtytis, blaškytis. Kažkur reikės patobulėti iš emocinės pusės, parodyti geresnį pavyzdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas