Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 03

Prieš lemiamą Eurolygos atkarpą – kapitono žinutė „Žalgiriui“: „Svarbiausia neskaičiuoti“

Antrą iš eilės skaudų pralaimėjimą Ispanijoje patyręs Kauno „Žalgiris“ apsisunkino situaciją kovoje dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose, bet panikos stipriausioje Lietuvos komandos stovykloje nesijaučia. „Viskas yra mūsų rankose“, – po nesėkmės prieš „Barcelona“ kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

Antra Kauno „Žalgirio“ savaitė Ispanijoje – antroji iš eilės itin skaudi Eurolygos grando pamoka.

Jei praėjusią savaitę Kazio Maksvyčio auklėtiniai 69:96 neturėjo šansų Madride prieš karališkąjį Ispanijos klubą „Real“, Katalonijoje juos Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ paguldė 93:74.

Lietuvos komandos negelbėjo ir itin gausus žaliai baltų sirgalių desantas „Palau Blaugrana“ arenoje, kėlęs nuostabą ir „Barcelona“ centrui Janui Vesely.

„Barca“ demonstravo absoliutų krepšinį, kuris ne tik visiškai suvaržė „Žalgirį“ savoje aikštelės pusėje, tuo metu puolime – nuostabus komandinis žaidimas, atlikus 26 rezultatyvius perdavimus ir kertant K.Maksvyčio ekipai per skaudžiausias jos vietas.

„Nesmagus pralaimėjimas, – po rungtynių nuščiuvusioje svečių komandos rūbinėje kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas. – Didžiąją rungtynių dalį „Barcelona“ kontroliavo visiškai viską, išskyrus gal kažkiek pirmą kėlinį, kai rezultatas buvo apylygis. Tikrai matėsi, kad fiziškumas yra kitoks. Su tuo fiziškumu „Barcelona“ pirmoje mačo pusėje mus atkirto nuo derinių, žaidė ant pražangos ribos, o patys lengvai dalijosi kamuoliu. Pirmoje pusėje trūko kontrolės ir žaidimo ritmo, o antroje pusėje problemos atsivėrė iš visur – ir iš viršaus, ir iš apačios, ir iš ten, ir iš ten. „Barcelona“ sužaidė tikrai labai geras rungtynes. Stabdyti ją buvo labai sunku. Jie sužaidė gerą mačą, o mes neatlaikėme fiziškumo, galbūt net kažkiek nustebome, kad jis buvo tokio lygio. Leidome jiems atkovoti daug kamuolių, o mums daug problemų pridarė ir tas pats Nikola Mirotičius. Daug dalykų, kurių neturėtų būti, ypač žaidžiant prieš „Barcelona“ komandą.“

Garsiai palaikomus svečius iš Kauno draskyti „Barcelona“ ėmė nuo pirmųjų minučių. „Žalgiris“ nerado vaistų nei prieš „du prieš du“ situacijas, nei prieš aukštus perdavimus į baudos aikštelę, kurioje šeimininkavo Šaro vyrai.

„Nespėdavome surotuoti gynyboje, – aiškino E.Ulanovas. – Jie iš to „du prieš du“ išsimetė tikrai daug metimų. Nikola Mirotičius rungtynes atidarė su laisvu tritaškiu. Trūko ir kontakto, bet turėjome ir greičiau rotuoti – ne tik tie, kurie stovėjo silpnoje pusėje, bet ir tie, kurie stovėjo prie kamuolio bei ėjo atlikti stepouto. Penkių žmonių darbas nebuvo to lygio, kokio reikėtų.“

VIDEO: Edgaro Ulanovo mintys po pralaimėjimo Barselonoje

Tai jau antras Eurolygos sezonas iš eilės, kai „Žalgiris“ namuose pranoksta Katalonijos pasididžiavimą, bet neturi variantų „Palau Blaugrana“ arenoje.

„Negalvojame, kad nuvažiuosime į išvyką ir pralaimėsime. Jie sužaidė tikrai geras rungtynes. Gavome labai daug vadovėlinių pamokų, iš kurių galime kažką pasiimti ir panaudoti. „Barcelona“ žaidė kantriai ir gerai užatakavo visas mūsų silpnas puses. O dar davė tokį fiziškumą, į kurį atsakyti nesugebėjome“, – pasakojo Ulia.

„Žalgirio“ kapitonas atidavė duoklę sirgaliams, kurie prieš rungtynes skambėjo garsiau už vietinius, o palaikymas buvo juntamas ir viso mačo metu.

„Tikrai maloniai nustebino, – sakė E.Ulanovas. – Prieš rungtynes jie momentais buvo net garsesni už vietinius. Tikrai fantastika, ką šįmet išdarinėja sirgaliai. Jau nekalbu apie namų mačus, ką jie ten išdarinėja, o tokį palaikymą turėti išvykoje... Apskritai, mes sirgalius girdime visose Eurolygos arenose. Labai smagu, kad jie taip palaiko „Žalgirį“. Didelis ačiū jiems. Kartais būna sunkios rungtynės, bet norisi labai padėkoti už tokį palaikymą.“

Dar vieną Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto MVP apdovanojimą prieš dvi savaites iškovojęs E.Ulanovas po čempioniško savaitgalio Šiauliuose sužaidė prastą mačą iš eilės.

Vienas esminių šio sezono „Žalgirio“ lyderių Madride surinko 1 naudingumo balą, Barselonoje – 3.

„Dar anksti daryti išvadas. Būna ir gerų, ir blogų momentų. Sezonas ilgas. Manau, kad nereikėtų sureikšminti, o žiūrėti į priekį“, – savo paties žaidimą pastarąsias dvi savaites komentavo E.Ulanovas.

VIDEO: Kazio Maksvyčio mintys po pralaimėjimo Barselonoje

„Žalgiris“ pasitinka lemiamą aštuonerių rungtynių atkarpą, kurioje, norint pasiekti atkrintamąsias varžybas, reikia laimėti šešis, o gal net ir septynis kartus.

„Visų pirma, tai komandai reikėtų neskaičiuoti, kiek reikės tų pergalių, – sakė E.Ulanovas. – Eilinį kartą kartojame, kad nesame ta komanda, kuri turi teisę kažką skaičiuoti. Mes turime neskaičiuoti, o tuomet galėsime kažko tikėtis. Viskas yra mūsų rankose. Reikia padaryti išvadas ir žaisti aklai pasitikint vienas kitu, žaisti labiau komandiškai ir palaikyti vienas kitą. Kartais trūksta to aklo pasitikėjimo, ypač puolime, kuriame trūksta perdavimų ir agresyvumo. Negalime sustoti ties pirmu puolimo variantu. Turime užlipti kartu ir palaikyti vienas kitą. Dabar mūsų laukia LKL, kurioje reikės parodyti kažkokią reakciją po šios nesėkmės.“

VIDEO: Roko Jokubaičio ir Šarūno Jasikevičiaus patarimas „Žalgiriui“ – įmesti vienu tašku daugiau negu varžovas

O kokį potencialą jis mato „Barcelona“ žaidime, kuri su Šarūnu Jasikevičiumi vyriausiojo trenerio poste bando laimėti Eurolygą trečiuoju bandymu?

„Dar labai ilgas kelias. Svarbiausia, kad liktų sveiki ir be traumų, o žaidimo kreivė kiltų į viršų, kas yra svarbu antroje sezono pusėje“, – sakė Edgaras Ulanovas.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus mintys po laimėtų rungtynių prieš Kauno „Žalgirį“
VIDEO: Roko Jokubaičio komentarai po rungtynių su Kauno „Žalgiriu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas