Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 13

Prieš lemiamą turą – K.Maksvyčio pokalbis su R.Giedraičiu: „Laukiame bet kokios pagalbos“

Kauno „Žalgiris“ dar ketvirtadienio vakarą sužinos, ar penktadienio dvikovoje su Miuncheno „Bayern“ savo atkrintamųjų likimą laikys savo rankose. Lietuvos klubo vairininkui Kaziui Maksvyčiui šios dienos slenka lėtai. Strategas nori kuo greičiau išspręsti šį klausimą, o ieškodamas pagalbos kitose komandos jis turėjo pokalbį ir su buvusiu savo auklėtiniu Roku Giedraičiu, žaidžiančiu Vitorijos „Baskonia“ ekipoje.

Kazys Maksvytis su kompanija šį vakarą Bavarijos sostinėje įdėmiai seks nukraujavusios Stambulo „Fenerbahče“ akistatą Belgrade prieš „Crvena zvezda“ bei Vitorijos „Baskonia“ mūšį Graikijos sostinėje su Pirėjo „Olympiakos“.

Kauno „Žalgiriui“ reikalinga arba Ispanijos, arba Turkijos klubo nesėkmė, o tuomet bus būtina pergalė prieš atkrintamųjų viltis praradusią Miuncheno „Bayern“.

„Laukia atletiška komanda, turinti panašumų ir su mūsų žaidimu. Miuncheno komanda atlieka daug keitimų ginamaisiais, daug keičia užtvarų žaidėjams be kamuolio. Tai griaunanti varžovų žaidimą komanda. Visų pirma, tai turėsime būti labai fiziški, stabdyti greitas „Bayern“ atakas. Turėsime irgi griauti jų žaidimą, kad laimėtume rungtynes“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo K.Maksvytis.

Strategas iš Darbėnų nenorėjo rinktis, kuris jam yra geresnis draugas – „Olympiakos“ generolas Georgios Bartzokas ar „Crvena zvezda“ vairininkas Duško Ivanovičius, tačiau atskleidė, jog turėjo pokalbį su Vitorijos komandos lietuviu Roku Giedraičiu.

„Nesinori rinktis, bet laukiame bet kokios pagalbos. Deja, bet negalime nieko pakeisti. Darysime viską, kas priklauso nuo mūsų, – sakė K.Maksvytis. – Teko kalbėtis su Roku Giedraičiu. Abu nusprendėme, kad yra tarpinis variantas, kai abiem komandoms yra gerai (šypteli).“

– Ar nežinomybė dėl paskutinių rungtynių apsunkina pasiruošimą mačui?

– Manau, kad koncentracija išlieka vienoda. Ruošiamės ir tikimės, kad galėsime nulemti savo rungtynes.

– Kalbama, kad Miunchene bus daugiau nei 2 tūkstančiai sirgalių iš Lietuvos. Ar tokie skaičiai jus dar stebina?

– Stebina. Šiais metais mus išvykose palaiko ir sirgaliai, kurių atvyksta daug. Taip pat palaiko vietiniai mūsų tautiečiai. Mane stebina, kad turime tokią didžiulę sirgalių bazę, kuri mus palaiko beveik kiekvienoje Europos arenoje. Žinoma, laukia svarbios rungtynės, tad smagu, kad atvažiuos mus palaikyti nemažai sirgalių.

– Šeši „Bayern“ pralaimėjimai iš eilės Eurolygoje ir vis iš rotacijos krentantys žaidėjai. Ar jau aišku, kurių auklėtinių ryt neturės Andrea Trinchieri?

– Tiksliai nežinome. „Bayern“ visą sezoną turėjo kažkiek problemų su traumomis. Dabar įsigijo atsarginį vidurio puolėją Zylaną Cheathamą. Tai turbūt susiję su Othello Hunterio trauma. Kiekviena komanda turi savų problemų. Mes irgi jų turėjome, tad labiau žiūrime į savo daržą.

– Z.Cheathamas galingai debiutavo Eurolygoje. Kuo šis žaidėjas yra įdomus?

– Jis yra mobilus žemaūgis vidurio puolėjas. Agresyvus žaidėjas, renkantis puolime kamuolius bei mobiliai perbėgantis iš vienos aikštelės pusės į kitą. Manau, kad jam ir Andreas Obsto sustabdyti turėsime skirti daugybę dėmesio. „Bayern“ turi daug fiziškų žaidėjų, kaip Isaacas Bonga, kuris gali žaisti per kelias pozicijas. Laukia įdomios rungtynės.

– Mėgstate akcentuoti, kad vis trūksta vienos nakties rungtynių pasiruošti. Kaip yra šįkart?

– Šįkart yra atvirkščiai, nes yra mačo laukimas. Norėtume žaisti kuo greičiau ir kuo greičiau išspręsti šį klausimą, bet turime laukti ne tik savo, bet ir kitų klubų rungtynių.

– Tokioje sezono fazėje dažniau laimi komandos, kurioms tų pergalių labiau ir reikia. Ar tai lemia motyvacija?

– Turbūt taip. Komandos žaidžia europiniame turnyre ir tikisi pasiekti kažkokį tikslą, patekti į atkrintamąsias. Jei tokios vilties nėra, motyvacija yra mažesnė. Bet tai yra teorija ir pasvarstymai, viskas pasimatys aikštelėje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: viltingas ketvirtadienis ir „Žalgirio“ kova Miunchene

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas