Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 13

Prieš mačą su „Partizan“ – K.Maksvyčio nerimas dėl naujoko E.Sumnerio

Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis nėra tikras, ar klubą prieš Kėdainių „Nevėžį“ susimušęs Edmondas Sumneris bus pasiruošęs dvikovai su Belgrado „Partizan“. Tokia situacija gali pastūmėti strategą iš Darbėnų jau rytoj į aikštelę mesti metus laiko nežaidusį Austiną Hollinsą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Partizan“ | 20:00 | Kaunas

Du skaudžius pralaimėjimus prieš Berlyno ALBA ir „Monaco“ praėjusią savaitę patyręs Kauno „Žalgiris“ į pergalių kelią stipriausiame Senojo žemyno turnyre sieks sugrįžti dvikovoje su Belgrado „Partizan“.

Kaip ir ant karštos kėdės sėdintis Kazys Maksvytis, taip ir tituluotasis Željko Obradovičius skaičiuoja gausias netektis komandos sudėtyje.

Trijų pergalių atkarpą skaičiuojanti „Partizan“ vos kartą Eurolygos turnyre yra laimėjusi išvykoje – viena pergalė svečiuose per šešis žaistus mačus.

„Pagal puolimo reitingą „Partizan“ yra viena pirmaujančių komandų Eurolygoje. Jie gana nemažai išprovokuoja pražangų ir meta baudų metimų. Labai universali komanda. Jie turi kelis išreikštus lyderius – Keviną Punterį, PJ Dozierą ir Jamesą Nunnally. Tai turbūt vienintelė Eurolygos komanda, kurioje aukštaūgiai meta tritaškius. „Partizan“ komandoje praktiškai visi meta tritaškius. Jie gali išplėsti aikštelę, gali žaisti nestandartines situacijas ar žaisti baudos aikštelėje. „Partizan“ yra gerame ritme, praėjusią savaitę laimėjo abu mačus namuose. Manau, kad pirmiausia turėsime žiūrėti į save, – kalbėjo K.Maksvytuis. – Kaip matėte, turime nemažai traumų, o ir iš esančių žaidėjų Nedas Montvila negalėjo treniruotis dėl ligos, o Edmondas Sumneris po sumušimo prieš „Nevėžį“ nėra visiškai pasveikęs. Tikiuosi, kad diena iš dienos visi grįš į aikštelę. Dar yra naujokas Austinas Hollinsas, kurį tik šiandien pirmą kartą pačiupinėsime, pažiūrėsime, kokios formos jis atvažiavo. Turime išspręsti savo problemas ir su sumažėjusia rotacija duoti kovą „Partizan“ komandai.“

– Ar klubą sekmadienį susimušęs E.Sumneris galėjo dalyvauti treniruotėse?

– Treniravosi, bet trauma kažkiek ribojo jo veiksmus. Negaliu pasakyti, ar jis bus pasiruošęs rungtynėms.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kokį įspūdį palieka naujokas Austinas Hollinsas?

– Turbūt esu vienas tų, kuris jį pažįsta seniausiai – tiek Eurolygoje teko prieš jį žaisti, tiek VTB Jungtinės lygos atkrintamosiose. Universalus žaidėjas, kuris gali dengtis prieš keletą pozicijų. Jis jau veteranas, nemažai sezonų praleidęs Europoje. Matosi, kad gerai įeina į bendravimą tiek su personalo nariais, tiek treneriais ir žaidėjais.

– Ar realu, kad A.Hollinsas žais rytoj prieš „Partizan“?

– Realu, kad jis žais, nes esame prispausti problemų. Jam reikėtų daugiau laiko, bet esame prispausti problemų. Turbūt A.Hollinso situacija koreliuos su E.Sumnerio sveikata ir pasirodymu.

zalgiris.lt nuotr./Austinas Hollinsas
zalgiris.lt nuotr./Austinas Hollinsas

– Kokią žaidėjų reakciją treniruotėse pamatėte po sudėtingo mačo su „Nevėžiu“?

– Reakcija tokia, kad vos pavyksta surinkti žmonės treniruotėse penki prieš penkis. Vieni serga, kiti iškritę dėl traumų. Susitelkimas yra didelis, bet treniruočių procesas kažkiek nukenčia. Imame žmones iš dublerių komandos, kuri dėl to nukenčia. Bandome susitelkti, darome asmeninius pokalbius. Stengiamės daryti kuo geresnes treniruotes.

– Pernai „Partizan“ buvo vienas retų varžovų, kuriam pralaimėjote abu kartus. Ar galime teigti, kad prieš Željko Obradovičiaus sistemą „Žalgiriui“ nėra paranku žaisti?

– Pernykštes rungtynes taip pat žiūrėjome, nes treneris ir branduolys liko. Tikimės, kad šįmet šią tendenciją pabaigsime.

– Ar Željko Obradovičiaus iš gynybinio trenerio tapo strategu, orientuotu į puolimą?

– Manau, kad šįmet „Partizan“ sudėtis skiriasi. Atletiškesnė sudėtis, turinti aukštus gynėjus ir krepšininkus, kurie gali žaisti per kelias pozicijas. Jie turi gerai kamuolį valdančius gynėjus ir aukštaūgius, kurie meta tritaškius. Labai mobili ir universalu sudėtis, pridėjusi atletiškumo. Sakyčiau, kad „Partizan“ puolimas paprastesnis. Turbūt taip yra, nes pridėjo talentingesnių ir universalių žaidėjų, tad žaidžia mažiau derinių. Bet iš to jie gauna nemažą naudą.

Scanpix/IMAGO/kolbert-press nuotr./Željko Obradovičius
Scanpix/IMAGO/kolbert-press nuotr./Željko Obradovičius

– Ar turite informacijos apie Ognjeno Jaramazo, Jameso Nunnally ir Zacho LeDay galimybes žaisti rytoj?

– Manau, kad jie visi žais. Kažkiek panašios bėdos abejose komandose. O gal abu klubai žaidžia Virginijaus Šeškaus žaidimus? (šypteli). Pažiūrėsime.

– Ar dėsninga, jog „Partizan“ skina pergales namuose, o svečiuose klumpa?

– Jie žymiai geriau žaidžia namuose prie savo triukšmingų tribūnų. Namuose jie duoda didesnį kontakto lygį varžovams. Dabar mes žaisime namuose, tai tikime, jog išlaikysime šią „Partizan“ pralaimėjimų išvykose tendenciją.

FIBA.com nuotr./Bruno Caboclo
FIBA.com nuotr./Bruno Caboclo

– Kokio potencialo žaidėjas yra Bruno Caboclo, kuriam tai pirmasis sezonas Eurolygoje?

– Milžinišką. Kažkiek panašumų su Janu Vesely. Bruno irgi pradėjo karjerą lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, turi labai gerus fizinius duomenis – įspūdingas rankų ilgis. Dabar Eurolygoje daugiausiai žaidžia 5-4 pozicijose. Talentingas žaidėjas, kuris dar pratinasi prie Eurolygos krepšinio, bet jau duoda apčiuopiamą naudą.

– Ar PJ Dozieras yra tikslingas Dante Exumo pamaina, ar šių žaidėjų funkcijos skiriasi?

– Jis su kiekvienu maču žaidžia vis geriau ir geriau. Labai universalus krepšininkas, kuris „Partizan“ komandoje žaidžia nuo pirmos iki ketvirtos pozicijos. Talentingas žaidėjas, manyčiau, kad vėliau galimai taps net ir geresne D.Exumo pamaina.

– Stambule darbo neteko Dimitris Itoudis. Tai – jau penktasis šį sezoną Eurolygoje atleistas strategas. Ar tokie sprendimai dar jus stebina?

– Mes žiūrime savo reikalus – kas dreba pas mus. Mūsų skautai šįmet kaip niekada daug turi darbo, nes būtent prieš mūsų rungtynes yra atleidžiamas varžovų treneris. Taip buvo jau keturis kartus – skautai turi atlikti naują analizę ir ruoštis naujoms sistemoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas