Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš „Real“ į ugnį įmestas jaunasis žalgirietis: „Viskas buvo labai netikėta“

„Žurnalistų dėmesio esu gavęs, bet tikrai ne tiek. Mane kalbino, kai debiutavau Eurolygoje prieš „Valencia“, bet tikrai ne tiek, kiek dabar“, – 15min portalui sakė Kauno „Žalgirio“ puolėjas Dovydas Butka, kuris rungtynes su Madrido „Real“ prisimins dar ilgai. Jaunąjį žalgirietį ketvirtadienio vakarą pamainomis kalbino vienas žurnalistas po kito.
Dovydas Butka
Dovydas Butka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paskutiniame 2023–2024 metų Eurolygos reguliariojo sezono ture prieš Madrido „Real“ jis žaidė 9 minutes, nors iki tol ant stipriausios Senojo žemyno lygos parketo iš viso per du mačus buvo praleidęs tik 2 minutes rungtynių pabaigose su „Valencia“ ir Milano „Olimpia“ ekipomis.

„Labai džiugu, kad gavau progų pasireikšti. Šis mačas buvo tikrai įsimintinas, – 15min po dramatiško „Žalgirio“ pralaimėjimo 62:64 sakė D.Butka. – Rungtynės buvo labai klampios, fiziškos, nes teisėjai leido naudoti fizinę jėgą. Pražangų buvo mažai, o tai gal kiek mus išmušė iš vėžių. Tikrai nerodėme geriausio savo puolimo, prametėme daug laisvų metimų, nors gale kažkiek ir pataikėme. Tikrai sunkios, klampios rungtynės, o pabaigoje Gabrielis Deckas įmetė tokį metimą... Apmaudu, bet mes darėme viską, ką galėjome, kad laimėtume.“

Rungtynėse su titulą ginančiu karališkuoju klubu 20-metis 204 cm ūgio panevėžietis į aikštelę žengė jau pirmajame kėlinyje, o iš viso per 9 minutes D.Butka į krepšį nemetė, atkovojo 2 kamuolius ir surinko 2 naudingumo balus.

Krepšininkas atviravo, jog toks ankstyvas įėjimas į aikštelę jam buvo labai netikėtas.

„Viskas įvyko labai staigiai, – sakė D.Butka. – Tiesiog Tutis (Tautvydas Sabonis – aut. past.) priėjo prie manęs ir pasakė, kad dar neturime komandinių pražangų, tad galime prasižengti 3-4 pražangas, o man teks gintis prieš Mario Hezonją. Akcentavo dešinę jo ranką ir metimą, sakė, kad neprasileisčiau. Aš iškart surimtėjau. Galbūt į žaidimą nebuvau tiek susifokusavęs iki tol, bet visas mintis padėjau į šoną ir dėmesį sutelkiau į rungtynes. Reikėjo dengti M.Hezonją... Jaudulio buvo kažkiek mažiau, nei kad eiti į aikštelę paskutinėmis sekundėmis, kai žinai, kad nereikės įmesti taškų, o tiesiog dirbti. Viskas buvo išties labai netikėta.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Butka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Butka

D.Butka į aikštelę buvo mestas labai anksti, kadangi dėl traumų šiose rungtynėse nežaidė trys „Žalgirio“ žaidėjai – Arnas Butkevičius, Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas.

Jaunasis žalgirietis stebėjosi žurnalistų klausimais, kiek jam yra įprasta rungtyniauti lengvojo krašto puolėjo pozicijoje.

„Nežinau, kodėl visi galvoja, kad aš esu ketvirtas numeris. Rinktinėse būdavau vienas mažiausių, o U14 rinktinėje žaidžiau net įžaidėju, – sakė D.Butka. – Vieną vasarą paaugau, tad pagal ūgį tikčiau žaisti ketvirtoje pozicijoje, bet aš labiau mėgstu žaisti nuo tritaškio linijos. Man labiau patinka laisvas krepšinis, kai gali kurti nuo tritaškio, o ne stumdytis su dideliais dėdėmis po krepšiu. Aš save labiau įsivaizduoju trečioje pozicijoje, bet žaidžiant „small-ballą“ galiu žaisti ir ketvirtu numeriu. Pamenu, kai kažkada NKL rungtynes pradėjau pirmoje pozicijoje, o užbaigiau – penktoje (šypteli). Aš galiu būti visur, bet didžiausią komfortą jaučiu žaisdamas trečioje pozicijoje.“

Prieš kurį žalgirietį treniruotėse D.Butkai stumdytis sunkiausia?

„Rolandas Šmitas – labai ūkiškas žaidėjas, prieš kurį atstovėti yra labai sunku. Aš dažniausiai stumdausi su Edgaru Ulanovu trečioje pozicijoje. Mane labiau stato trečiu numeriu, o mane tai tenkina ir patinka“, – sakė Dovydas.

Šį sezoną D.Butka debiutavo ir „Betsafe-LKL“ čempionate, kuriame spėjo sužaisti devynis mačus. Ar jis jaučiasi išaugęs NKL marškinėlius?

„Aš nesijaučiu kažkokiu išskirtiniu, – sakė liepos pabaigoje 21-ąjį gimtadienį minėsiantis D.Butka. – Manau, kad NKL yra stipri lyga, kurioje žaidžia geri žaidėjai, anksčiau rungtyniavę LKL. Tai – Julius Kazakauskas, Karolis Guščikas ir kiti. Jie galėtų dar žaisti LKL, bet pasirinko NKL. Ši lyga dabar tikrai yra sustiprėjusi, nėra taip, kad ateini ir lengvai pasidarai 30 taškų, kaip MKL. Tikrai ne. Aš jaučiu, kad galėčiau padėti ir aukštesnio lygio komandoms, galbūt nebūčiau ten lyderis, bet savo vaidmenį tikrai galėčiau išpildyti. Nežinau, apie ateitį negalvoju, nes nuo manęs daug kas nepriklauso, tad kaip bus, taip bus. Galiausiai aš pasirinksiu geriausią variantą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Butka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Butka

Rungtynėse su „Real“ jaunasis žalgirietis žaidė „31“ numeriu pažymėtais marškinėliais, kai NKL čempionate D.Butkos krūtinę puošia skaičius „13“. Kodėl „13“?

„Mano vaikystės idealas – Paulas George'as, kuris žaidžia su 13 numeriu. Man patiko šis numeris ir pasirinkau jį. Kažkokios gilios prasmės nėra, tiesiog patiko žaidėjas. Paulas – 13, tai ir aš – 13“, – sakė D.Butka.

Ar nebuvo minties paklausti „Žalgirio“ vadovo Pauliaus Jankūno apie galimybę naudotis „13“ numeriu, kurie yra iškelti į arenos palubes, 15min paklausė D.Butkos.

„Neeee... Aš bijočiau net kalbėti tokia tema. Pasirinkau 31 numerį ir sėdžiu tylus“, – juokėsi D.Butka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas