Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 28

Prieš žūtbūtinį mūšį Eurolygos ekspertai pasidalino į dvi stovyklas

Prieš itin svarbias Kauno „Žalgirio“ rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“ komanda savo žodį tarė ir Eurolygos ekspertai, kurie lygiomis pajėgomis pasidalino į dvi stovyklas.
Rungtynių žiūrovai
Rungtynių žiūrovai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Situacija lentelėje tokia įtempta, kad nuo skaičiavimų galva svaigsta ne tik Šarūnui Jasikevičiui, bet ir daugumai Eurolygos sirgalių, mat skirtingus reguliariojo sezono pabaigos scenarijai skaičiuojami dešimtimis.

Faktas vienas – Šarūno Jasikevičiaus kariaunai pergalė, norint toliau kautis dėl vietos ketvirtfinalyje, penktadienį Pirėjuje yra būtina.

Komanda Pergalės Pralaimėjimai Taškų skirtumas
6. Vitorijos „Baskonia“ 15 13 85
7. Atėnų „Panathinaikos“ 15 13 18
8. Milano „Olimpia“ 14 14 21
9. Pirėjo „Olympiakos“ 14 14 4
10. Kauno „Žalgiris“ 13 15 26
11. Tel Avivo „Maccabi“ 13 15 -2
12. Miuncheno „Bayern“ 13 15 -58

Prieš vertindami žalgiriečių šansus Eurolygos specialistai įvardijo po vieną krepšininką, kuris, nors ir nedažnai atsiranda radaruose, tačiau gali atvesti savo komandą į atkrintamąsias.

Ilgametis Eurolygos žaidėjas Ermalas Kuqo mano, jog Marius Grigonis turi potencialo būti figūra, išvesiančia žaliai baltus į pajėgiausių aštuonetą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Grigonis

„Kaip jau pamenate iš praėjusio sezono, esu didelis „Žalgirio“ ir Šarūno Jasikevičiaus gerbėjas. Nepaisant to, kad šiais metais komanda nėra arti to, ką pademonstravo pernai.

Manau, kad jie vis dar turi didžiules galimybes ir tikiu, jog Mariaus Grigonio pasirodymas bus itin svarbus „Žalgiriui“, siekiančiam vietos atkrintamosiose.

Jei galimybė išliks, manau, kad Marius Grigonis bus vaikinas, kuris padės „Žalgiriui“ tai pasiekti“, – nuomonę išsakė 2016-siais karjerą baigęs dukart Turkijos čempionas.

Jei galimybė išliks, manau, kad Marius Grigonis bus vaikinas, kuris padės „Žalgiriui“ tai pasiekti

Vėliau ekspertų buvo klausiama, kuri komanda laimės 29-ojo turo rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“.

Pateikiame Eurolygos svetainėje publikuotus atsakymus:

Ermalas Kuqo: Aš esu didžiulis Vassilio Spanoulio gerbėjas, todėl atsakymas labai sudėtingas. Man labai patinka ir „Žalgiris“. „Olympiakos“ pernai pralaimėjo paskutines rungtynes dėl bilieto į finalo ketvertą ir jie į aikštę žengs labai agresyvūs, stengsis laimėti savo sirgalių akivaizdoje, tačiau tai gali būti stimulas „Žalgiriui“ sužaisti dar geriau nei jie tai darė iki šiol. Todėl manau ir labai noriu tikėti, kad „Žalgiris“ laimės rungtynes Pirėjuje. Šarūnas Jasikevičius gyvena dėl tokių momentų. Manau, kad jis bus geriausias savo variantas šį sezoną. Esu įsitikinęs, kad jis paruošė savo žaidėjus padaryti tai, ko jis nori. Manau, „Žalgiris“ nugalės.“

Jasikevičius gyvena dėl tokių momentų

Juanas Antonio Casanova (Ilgametis Eurolygos žurnalistas iš Ispanijos): „Olympiakos“. Be Spanoulio ir Strelnieko „raudonieji“ stringa kurdami atakas, tačiau mane labai nustebino matyti tokias rungtynes Las Palmase, kai jie pralaimėjo 23 taškais! Prieš varžovą, kuris nebeturi jokių šansų patekti į atkrintamąsias. Be abejonių, tai buvo labiausiai nepaaiškinamas (ir vienintelis nepaaiškinamas) pralaimėjimas iš tos devynerių rungtynių serijos, kuomet graikai suklupo septynis kartus.

Tai yra sunku didžiai komandai, bet per pastaruosius metus mačiau daug „Olympiakos“ sugrįžimų, kas leidžia jais tikėti. Nemanau, kad jie gali paleisti tokią galimybę, kai namuose žaidžia tokias svarbias rungtynes, nors „Žalgiris“ laimėjo pastaruosius keturis savo mačus ir eliminavo „raudonuosius“ praėjusių metų atkrintamosiose.

Nemanau, kad jie gali paleisti tokią galimybę, kai namuose žaidžia tokias svarbias rungtynes

Nikos Varlas (Eurohoops.net apžvalgininkas): Sunkus klausimas. „Žalgiris“ keliauja į Graikiją po keturių iš eilės skambių pergalių. Jie laimėjo šešerias iš septynerių rungtynių prieš „Olympiakos“ per paskutinius dvejus metus. „Raudonieji“ per paskutines devynerias rungtynes krito septyniskart ir žaidžia blogiausią komandos krepšinį pastaraisiais metais. Jie turi daug silpnybių, jiems trūksta Vassilio Spanoulio ir Janio Strelnieko, o tai daro juos tik dar labiau nuspėjamus ir pažeidžiamus.

Remiantis šiais faktais, krepšinio logika diktuoja, jog laimės „Žalgiris“. Tačiau kalbame apie „mirk arba gyvenk“ rungtynes abiems komandoms. Tokiuose mūšiuose kamuolys atrodo sunkesnis ir daug kas priklausys nuo to, koks tai vakaras bus komandoms ir atskiriems žaidėjams.

Krepšinio logika diktuoja, jog laimės „Žalgiris“

Frankas Lawloras (Eurolygos redaktorius): Didžiausi tokių rungtynių laimėtojai yra tikri krepšinio sirgaliai, nes du didūs klubai kovos iki pat pabaigos. Šios rungtynės priklausys nuo Vassilio Spanoulio galimybių žaisti, nes jis yra vaikščiojantis įkvėpimas, kai yra aikštėje, ir žaidimą keičiantis žmogus, jei rungtyniauja gerai. „Žalgiris“ yra sveikesnė komanda, nes „Olympiakos“ truks ir Janio Strelnieko.

„Olympiakos“ komandoje turės pasitempti priekinės linijos žaidėjai kaip Nikola Milutinovas, Georgios Printezis ir Zachas LeDay'us. Taškai iš perimetro nebūtinai bus kertiniai, tačiau labai svarbu bus išlaikyti gerą gynybą, kontroliuoti tempą ir pataikyti keletą savalaikių tolimų metimų. Turiu nuojautą, jog „Olympiakos“ suras kažką, kas leis išsigelbėti prieš „Žalgirį“.

VIDEO: „Ginčas“ ir svaiginantis „Žalgirio“ scenarijus: kokie šansai pratęsti Eurolygos sezoną?
VIDEO: „Eurolygos diena“: kodėl „Žalgirio“ šansai Pirėjuje didesni, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento