Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 17

Prieš žūtbūtinį mūšį Stambule – „Fenerbahče“ vedlio sugrįžimas ir nežinia dėl J.Lauvergne'o

Kauno „Žalgiris“ išsiruošė į žūtbūtinį mūšį Turkijoje, kuris gali nulemti jų šansus prasibrauti į Eurolygos ketvirtfinalį. Lietuvos čempionų kelyje – dar viena įspūdingą krepšinį demonstruojanti Stambulo komanda, kurios gretose turėtų žaisti traumą išsigydęs vienas ekipos lyderių Marko Guduričius, tuo metu „Žalgirio“ stovykloje – vis dar nežinia dėl Joffrey Lauvergne'o.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Euroleague.net nuotr.

Stambulo „Fenerbahče“ (17-12) yra tiesioginis Kauno „Žalgirio“ (15-14) oponentas dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose, prieš kurį iškovota pergalė duotų Martino Schillerio auklėtiniams didelį postūmį ketvirtfinalio svajonės link.

„Sutinku, kad rungtynės labai svarbios, kaip ir visos kitos. Šioje lygoje visos rungtynės yra svarbios. Dramos dabar yra daugiau, nes matome turnyrinę lentelę ir situaciją joje, bet papildomo spaudimo nėra“, – prieš skrydį į Turkiją kalbėjo M.Schilleris.

Užduotis laimėti Stambule – itin sunki. Igorio Kokoškovo kariauna laimėjo 12 iš pastarųjų 14 rungtynių, užima 7-ąją vietą ir visai neprimena tos ekipos, kuri gruodžio 17-ąją dieną Nemuno salą paliko kapituliavusi net 62:99.

Juodame ruože antausių buvo ir daugiau: 42 taškų smūgis Barselonoje, 18 taškų nesėkmė Vitorijoje bei 26 taškų pažeminimas Berlyne.

Byrėti ėmusi „Fenerbahče“ tuomet per 8 rungtynes pralaimėjo 7 kartus, o spaudos konferencijoje Kaune po skausmingos nesėkmės Edgaras Ulanovas sunkiai rinko žodžius.

Bet Turkijos gigantė netikėtai atsigavo, atsispyrė nuo dugno ir šovė į viršų.

„Jie nuo paskutinio mačo Kaune yra puikioje atkarpoje. Talentinga komanda, kurią į priekį veda De Colo, Vesely ir Guduričius. Jei reikėtų išskirti skirtumą aikštelėje darančius žaidėjus, tai būtų šie trys. Tai komanda, kurios žaidimas grindžiamas puolimu. Turėsime būti susikoncentravę į rungtynių planą. Nelengva rasti tinkamus akcentus pasiruošimui, nes „Fenerbahče“ puolimas yra labai įvairus“, – sakė M.Schilleris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas ir Janas Vesely
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas ir Janas Vesely

Po pralaimėjimo Kaune sekusi „Fenerbahče“ statistika – daugiau nei įspūdinga: nuo 16 turo ši Turkijos komanda rodo antrą puolimo bei dešimtą gynybos reitingus, pataikymas iš toli (42,4 proc.) – antras Eurolygoje, o dvitaškių (62,6 proc.) – pirmas. Šioje atkarpoje „Fenerbahče“ atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų – vidutiniškai po 21,6 per mačą.

„Trys žaidėjai maitina kitus. Susižaidimas tarp De Colo ir Vesely yra labai geras, ypač „du prieš du“ situacijose. Savoje aikštelės pusėje mums reikės komandinių pastangų. Ne du žaidėjai prieš juos ginsis, o visi penki, kurie turės teisingai rotuoti ir padėti vienas kitam“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Prancūzas N.De Colo yra „Fenerbahče“ puolimo lyderis, čekas J.Vesely tapo naudingiausiu sausio mėnesio Eurolygos krepšininku, tuo metu serbas M.Guduričius tapo taip trūkstama I.Kokoškovo žaidimo dėlionės dalimi.

Jo grįžimas į Stambulą sutapo su pergalinga „Fenerbahče“ atkarpa.

„Scanpix“ nuotr./Marko Guduričius
„Scanpix“ nuotr./Marko Guduričius

Šį sezoną Marko Guduričius vidutiniškai pelno po 11,8 taško (50 proc. dvit., 42,4 proc. trit., 87,5 proc. baud.), atkovoja po 3,5 kamuolio bei atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

Pasak M.Schillerio, traumą išsigydęs M.Guduričius žais artėjančiame susitikime.

„Marko rytoj žais. Jis labai geras žaidėjas. Puikus pavyzdys, parodantis, kokią įtaką žaidimui turi žaidėjai. Krepšinyje žaidžiama penki prieš penkis, tad vienas ar du aukšto lygio žaidėjai gali padaryti labai didžiulę įtaką rezultatui. Taip jau yra. O Marko yra labai aukšto kalibro krepšininkas. Ką jis duoda komandai? Gerą pataikymą iš įvairių situacijų, duoda ir pastangas gynyboje. Labai geras žaidėjas“, – aiškino M.Schilleris.

Euroleague via Getty nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Euroleague via Getty nuotr./Joffrey Lauvergne'as

Jei varžovų stovykloje yra gerų žinių, tai „Žalgiris“ vis dar nežinioje dėl Joffrey Lauvergne'o, kuris traumą patyrė nesėkme pažymėtoje praėjusios savaitės dvikovoje su „Anadolu Efes“, kai antrajame kėlinyje nesėkmingai ant nugaros nugriuvęs centras susimušė dubenį.

„Jojo dalyvavimas rungtynėse dar nėra aiškus, sprendimą priimsime prieš pat mačą. Tikimės, kad jo kūnas atsigaus. Jis treniravosi labai mažai“, – teigė Lietuvos čempionus treniruojantis austras.

Mačo Stambule pradžia – ketvirtadienį 19.45 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas