Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 01

Prieš jaudinantį mūšį vokiečiams – liaupsės M.Schilleriui ir „Žalgiriui“

Visą sezoną Eurolygą stebinęs Miuncheno „Bayern“ klubas jaučia konkurentų alsavimą į nugarą. Iš Eurolygos atkrintamųjų varžybų rato nenorintys iškristi vokiečiai privalo ketvirtadienį nugalėti „Žalgirį“, kad galėtų atsikvėpti ir ruoštis kitam turnyro etapui. Prieš akistatą su žalgiriečiais vienas įdomiausių Eurolygos trenerių Andrea Trinchieri negailėjo priešininkams gerų žodžių.

Bet kokias viltis patekti į Eurolygos ketvirtfinalį praradęs Kauno „Žalgiris“ dar gali pagadinti reikalus Miuncheno krepšininkams.

Dėl trijų likusių vietų į Eurolygos atkrintamąsias (vietas jau užsitikrino „Barcelona“, CSKA, „Anadolu Efes“, „Olimpia“ ir „Fenerbahče“), dar kovoja penkios komandos. Tarp jų – „Bayern“.

Vieniems turnyro išsišokėlių dar liko sužaisti dvejas rungtynes – namuose su „Žalgiriu“ ir kitą penktadienį Barselonoje. Ir šiose dramatiškose Eurolygos atkrintamųjų lenktynėse „Bayern“ gali neužtekti net turimų 19 pergalių.

„Mes neskaičiuojame, mes tiesiog telkiamės kitoms rungtynėms“, – atkerta A.Trinchieri.

„Po pralaimėjimo Stambulo klubui mes vėl būsime vieningi. Ateisime į kovą su nauju pasitikėjimo savimi užtaisu ir aistra, kuri vedė mus visą šį sezoną“, – savo komandą bando užkurti patyręs specialistas.

Antradienį „Bayern“ namuose nusileido „Fenerbahče“ ekipai 68:77. Miuncheno komandoje labiausiai išsiskyrė Wade'as Baldwinas (20 tšk., 7 kam., 5 perd.), Paulas Zipseris (12 tšk.) ir Vladimrias Lučičius (11 tšk., 7 kam., 35 min.).

Vienu sumaniausių Eurolygos trenerių tituluojamas A.Trinchieri pats nusilenkė prieš Kauno „Žalgirį“ ir jo vedlį Martiną Schillerį.

„Kauno komanda yra viena geriausiai treniruotų visoje Eurolygoje, – akcentuoja italas. – Ten yra daug talento ir tvyro puiki atmosfera. Jie yra gerų krepšinio tradicijų ambasadoriai ir pareikalaus geriausios mūsų versijos.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse Kaune nežaidęs ir pralaimėtame mače (73:74) vyrukams padėti negalėjęs Vladimiras Lučičius taip pat gerai atsiliepia apie Lietuvos čempionus.

„Mano akimis, žalgiriečiai didžiąją šio sezono dalį žaidė puikų krepšinį, – tikina naudingiausias Miuncheno klubo žaidėjas (vid. 17,6 naud., 13,8 tšk.). – Miunchene jie neturės ko prarasti, kai mums tai bus vienas svarbiausių mačų. Po pralaimėjimo Fenerbahče labai norime laimėti. Mūsų laukia didelis iššūkis.“

A.Trinchieri tikisi, kad kovoje su „Žalgiriu“ jam galės padėti dėl kojos traumos pastarąjį susitikimą praleidęs gynėjas NIckas Weileris-Babbas. Jo likimas paaiškės prieš pat ginčo kamuolį. Kaune 16 taškų pelnęs amerikietis šį sezoną per 24 minutes renka vid. 6,3 taško.

„Bayern“ ir „Žalgirio“ mūšio Miunchene pradžia – ketvirtadienį 21 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Kad pergalė prieš „Žalgirį“ užtikrintų vietą atkrintamosiose, „Bayern“ dar turi tikėtis palankių rezultatų iš kitų arenų. Vokiečiai pateks į Eurolygos ketvirtfinalį, jei nugalės „Žalgirį“ ir:

  • pralaimėjimus patirs „Baskonia“, „Zenit“ arba „Real“.
  • jei „Olimpia“ švęs pergalę, o „Fenerbahče“ patirs pralaimėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas