2021 12 29

Puikus D.Motiejūnas ir „Monaco“ pratęsė „Maccabi“ agoniją

Vieninteliame trečiadienio Eurolygos mače ypač ryškiai spindėjo lietuviška žvaigždė. Donatas Motiejūnas buvo rezultatyviausias „Monaco“ (7-11) gretose, o kunigaikštystės komanda pirmajame antrojo rato mače namuose 82:76 (13:15, 22:18, 21:18, 26:25) patiesė Tel Avivo „Maccabi“ (7-11) klubą.

Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidęs D.Motiejūnas per 19 minučių pelnė 16 taškų (6/8 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 2 ir prarado 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimų, prasižengė tris kartus, išprovokavo keturias pražangas ir surinko 15 naudingumo balų.

Ypač sėkmingai D-Mo žaidė trečiajame ketvirtyje, kai sumetė beveik pusę komandos pelnytų taškų – 10 iš 21.

Kaunietis antrose rungtynėse iš eilės įsitaisė tarp komandos lyderių – praėjusią savaitę Berlyne jis sužaidė rezultatyviausią sezono mačą Eurolygoje, pelnydamas 23 taškus.

Tiesa, antrajame kėlinyje lietuviui teko sugerti ir nemalonų epizodą, kai „Maccabi“ skrajūnas Derrickas Williamsas galingai sugrūdo kamuolį į krepšį per D.Motiejūną.

VIDEO: Pateko į plakatą: triuškinantis dėjimas per Donatą Motiejūną

Monako klubui tai buvo vos antroji pergalė per pastarąsias devynerias rungtynes. Kitą „Monaco“ pasiekė Kaune prieš „Žalgirį“.

Tuo tarpu „Maccabi“ ir toliau nesugeba nutraukti košmariškos serijos – pralaimėjimas Monake Izraelio klubui yra jau aštuntas iš eilės.

„Maccabi“ neišgelbėjo ir nuostabus Scottie Wilbekino žaidimas. Gynėjas antrą kartą šį sezoną perlipo 30 taškų ribą, iš viso įmesdamas 31 tašką (5/10 dvit., 5/9 trit., 6/6 baud.) ir surinkdamas 31 naudingumo balą.

Įdomu tai, kad prieš tai vienintelį kartą 30 taškų ribą Turkijos pilietybę turintis amerikietis peržengė taip pat prieš „Monaco“, kai Tel Avive į šios komandos krepšį suvertė net 37 taškus.

„Monaco“ gretose spindėjo netoli asmeninio rezultatyvių perdavimų rekordo buvęs ir fantastišką tritaškį trečiajame kėlinyje pataikęs Mike'as Jamesas. Jo sąskaitoje – 12 taškų (3/6 dvit., 2/5 trit.) ir 13 „asistų“. Daugiau jis atliko tik Kaune šį sezoną – 14.

Monako ir Tel Avivo komandos po šių rungtynių dalinasi 13-14 vietas Eurolygoje.

Šios rungtynės Eurolygoje trečiadienį buvo vienintelės, nes likę trys mačai nukelti dėl COVID-19 atvejų Madrido „Real“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Milano „Olimpia“ klubuose.

„Monaco“: Donatas Motiejūnas ir Alpha Diallo po 16, Mike'as Jamesas 12 (13 rez. perd.), Dwayne'as Baconas 11, Leo Westermannas 10.

„Maccabi“: Scottie Wilbekinas 31 (5/10 dvit., 5/9 trit., 31 rez. perd.), Ante Žižičius 10 (7 atk. kam.), Derrickas Williamsas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas