Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

Pusė darbo padaryta: „Zenit“ – per žingsnį nuo Eurolygos ketvirtfinalio

Dėl paskutinio kelialapio į Eurolygos ketvirtfinalį kovojantis Sankt Peterburgo „Zenit“ (19-14) klubas atliko pusę darbo. Xavi Pascualio auklėtiniai namuose 86:69 (25:15, 19:22, 22:11, 20:21) sudorojo Tel Avivo „Maccabi“ (14-20) ekipą.
Billy Baronas
Billy Baronas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Į aštuonetą įsiterpti siekiantis Rusijos klubas reguliarųjį sezoną užbaigs pirmadienį, kai žais nukeltas šeštojo turo rungtynes namuose prieš Atėnų „Panathinaikos“.

Pergalė tose rungtynėse „Zenit“ komandai garantuotų bilietą į Eurolygos ketvirtfinalį. PAO laimėjimo atveju į atkrintamąsias patektų „Valencia“, kuri reguliarųjį sezoną užbaigė dar vakar.

Žūtbūtinėse rungtynėse prieš „Maccabi“, kurias pralaimėję „Zenit“ žaidėjai būtų eliminuoti dar šįvakar, pabėgo nuo pirmųjų minučių, o pergalingą persvarą susikrovė trečiajame kėlinyje.

Sankt Peterburgo ekipa po pirmojo ketvirčio pirmavo 25:15, bet antrąjį kėlinį laimėję svečiai iš Izraelio įpusėjus rungtynėms atsiliko jau tik 37:44.

Visgi trečioje susitikimo atkarpoje „Zenit“ šovė į priekį 12:0 ir pabėgo net 64:46, sužlugdydami bet kokias „Maccabi“ viltis sezoną užbaigti pergale.

„Zenit“ atstovaujantis Artūras Gudaitis rungtynėms buvo registruotas, bet aikštėje taip ir nepasirodė. Tai vos ketvirtos lietuvio praleistos rungtynės šį sezoną.

20-ą kartą pralaimėjęs Tel Avivo klubas Eurolygoje užėmė 13-ąją vietą. Į ketvirtfinalį „Maccabi“ nepateko šeštą kartą iš eilės.

„Zenit“: Austinas Hollinsas 15, Kevinas Pangosas 13 (6 rez. perd.), Willas Thomasas ir Tarikas Blackas po 11, Mateuszas Ponitka 10 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 4 per. kam.).

„Maccabi“: Tyleris Dorsey 15, Chrisas Jonesas 11, Elijah Bryantas ir Scottie Wilbekinas po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas