Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 25

R.Giedraitis – apie istorinį žingsnį į „Crvena zvezda“ ir išaušusį T.Sedekerskio laiką rinktinėje

Titulais nenudažytas, bet ryškus trejų metų Roko Giedraičio etapas Vitorijos „Baskonia“ klube yra baigtas. Kitų pasiūlymų Eurolygos turguje neturėjęs baskų klubo kapitonas iš Lietuvos tarė „sudie“ artimam bičiuliui Tadui Sedekerskiui ir išvyko į karštąją Serbijos sostinę pas puikiai pažįstamą reiklųjį strategą Duško Ivanovičių.

Tai – istorinis žingsnis Lietuvai, kuri dar nebuvo turėjusi savo atstovo nė viename iš dviejų pagrindinių dviejų Belgrado klubų – „Partizan“ ir „Crvena zvezda“.

„Gal būčiau likęs Vitorijoje, bet jokių kalbų iš klubo pusės nebuvo, tad teko ieškotis naujos komandos, – portalui 15min sakė naudingiausią sezoną Eurolygoje vilkint „Baskonia“ marškinėlius sužaidęs Rokas Giedraitis. – Suprantu, kad yra ir politinis kontekstas, bet aš nevažiuoju į Rusiją. Aš važiuoju į Serbiją, į krepšinio šalį, kurioje krepšinis ir apskritai visas sportas yra labai mylimas. Tai yra pagrindinis dalykas. Jei Duško Ivanovičius dirbtų Rusijoje ir mane kviestų prisijungti, jokių kalbų apie tai nebūtų, bet čia yra Serbija, kuri žaidžia Eurolygoje. Tikiuosi, kad viskas man išeis į naudą.“

Belgrado „Crvena zvezda“ twitter nuotr./Rokas Giedraitis – Belgrado „Crvena zvezda“ narys
Belgrado „Crvena zvezda“ twitter nuotr./Rokas Giedraitis – Belgrado „Crvena zvezda“ narys

Duško Ivanovičius, Nevenas Spahija, Joanas Penarroya. „Baskonia“ treneriai keitėsi kasmet, bet uraganinis baskų krepšinis niekada nenustojo žavėjęs, o viena pagrindinių šio orkestro figūrų buvo iš Tauragės kilęs snaiperis.

R.Giedraitis dviženklį rezultatyvumą fiksavo kasmet, bet patekimui į pirmąjį pagrindinio Senojo žemyno turnyro aštuonetą vis pritrūkdavo. Pirmajame sezone – dešimtoji pozicija, likusiuose dviejuose sezone – sportine prasme skaudžiausia devintoji vieta.

Daug žadantis buvo paskutinis lietuvio sezonas Vitorijoje, kai J.Penarroyos auklėtiniai po pirmosios Eurolygos sezono pusės stūksojo pirmoje lentelės vietoje, o ACB turnyro reguliarųjį sezoną uždarė į priekį užleidžiant tik „Barcelona“ krepšininkus.

Iš atminties Rokui jau niekada neišdils taiklus tolimas metimas nuo vienos kojos Stambule į Ergino Atamano vadovaujamų Eurolygos čempionų krepšį. Jam tai – ryškiausias epizodas iš karjeros etapo Vitorijoje.

Nemažiau ryškūs yra ir 18 atkovotų kamuolių prieš pačią „Anadolu Efes“, tik šįkart – namų arenoje „Fernando Buesa“.

Pastarasis rodiklis puikiai atspindi su laiku kiek pasikeitusį krepšininko žaidimą. Nors ir dviženklis rezultatyvumas nežymiai krito kasmet, kaip ir menko žaidimo laikas, pastarasis R.Giedraičio sezonas Eurolygoje – naudingiausias per visus trejus metus Vitorijoje (vid. 13,5).

„Manau, kad man yra 31-eri metai, o klubas nori jauninti komandą. Galbūt vyresnio amžiaus žaidėjų jiems nereikia ir jie nori labiau ugdyti jaunimą. Bet čia tik mano spėjimas“, – apie „Baskonia“ sprendimą skirtis 15min sakė R.Giedraitis.

15min portale – išsamus ir atviras pokalbis su Roku Giedraičiu apie skyrybas su Vitorijos „Baskonia“, trejų metų etapą Ispanijoje, sprendimą keltis į Belgrado „Crvena zvezda“, šio Serbijos klubo komplektaciją bei sprendimą nežaisti Lietuvos rinktinėje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas