Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 29

R.Giedraitis pataikė kosminį metimą, o „Baskonia“ laimėjo išlipusi iš didžiulės duobės

Dviejų lietuvių atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ (8-8) nepalūžo jau pirmajame kėlinyje atsilikdama 16 taškų skirtumu ir laimėjo ispanišką derbį Eurolygoje. Baskai namuose 71:70 (17:30, 22:17, 16:11, 16:12) palaužė „Valencia“ (10-7) krepšininkus.
Martinas Hermannssonas ir Rokas Giedraitis
Martinas Hermannssonas ir Rokas Giedraitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Rokas Giedraitis buvo vienas pagrindinių baskų pergalės kalvių.

Puolėjas per 31 minutę pelnė 14 taškų (4/4 dvit., 2/7 trit., 0/1 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, du kartus suklydo, keturis sykius prasižengė ir surinko 11 naudingumo balų.

Lietuvos krepšininkas dar pirmajame kėlinyje pataikė ir vieną įsimintiniausių šio sezono metimų, kai baigiantis atakos laikui švystelėjo kamuolį į krepšį iš gerų aštuonių metrų atstumo.

Jo komandos draugas Tadas Sedekerskis žaidė 17 minučių, per kurias įmetė 4 taškus (2/3 dvit., 0/3 trit.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, po dusyk suklydo ir prasižengė bei surinko 5 naudingumo balus.

Košmariškai rungtynes pradėję baskai sužaidus vos aštuonias minutes atsiliko net 9:25, bet sugebėjo ne tik pavyti, bet ir aplenkti varžovus.

Dar antrajame kėlinyje „Baskonia“ atsiliko rekordiniu 17 taškų skirtumu, bet į rūbinę per ilgąją pertrauką išėjo turėdama tik 8 taškų deficitą – 39:47.

Valensijos žaidėjai trečiajame kėlinyje vėl nurūko dviženkliu skirtumu (56:43), bet galingai prieš lemiamą ketvirtį finišavę šeimininkai praktiškai panaikino varžovų pranašumą – 55:58.

Ketvirtąjį kėlinį „Baskonia“ pradėjo fantastiškai – po tritaškį pataikė Achille Polonara ir R.Giedraitis, o Vitorijos komanda pirmą kartą įsiveržė į priekį – 61:58. Po dar vieno Aleco Peterso tritaškio jų pranašumas pasiekė ir 4 taškus, o baskų spurtas tuo metu buvo jau 21:4.

Rungtynių pabaiga virto tikru trileriu. Likus žaisti dvi minutes A.Polonara pataikė iš toli ir išvedė savo komandą į priekį 3 taškais (71:68), o likęs laikas buvo pažymėtas vien netaikliais metimais ir klaidomis.

Po to, kai buvęs R.Giedraičio komandos draugas Berlyno ALBA klube Martinas Hermannssonas pataikė du baudų metimus Valensijos ekipai, o baskų įžaidėjas Pierria Henry neįmetė tritaškio, „Valencia“ turėjo paskutiniam bandymui 4 sekundes, bet desperatiškas Nikolos Kaliničiaus mėginimas buvo nesėkmingas, „Baskonia“ atsilaikė dramatiškose rungtynėse.

Baskai, laimėję aštuntą kartą, palypėjo į 9-ąją vietą Eurolygoje. Iki pirmojo rato užbaigimo jiems dar reikia sužaisti vieną nukeltą mačą.

„Valencia“ pirmąjį ratą jau užbaigė laimėdama 10 iš 17 rungtynių. „Oranžiniai“ po pralaimėjimo praleido į priekį Kauno „Žalgirį“ ir nukrito į 7-ąją vietą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Baskonia“: Achille Polonara 18 (7/11 dvit., 7 atk. kam., 26 naud. bal.), Rokas Giedraitis 14, Luca Vildoza ir Alecas Petersas po 11, Pierria Henry 9 (6 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Valencia“: Nikola Kaliničius 16 (6/7 dvit.), Fernando San Emeterio 11, Klemenas Prepeličius 10, Derrickas Williamsas ir Martinas Hermannssonas po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas