Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 13

R.Jokubaičio progresą pagyręs Šaras: „Geriausio savo krepšinio dar nesame sužaidę“

Penktadienio vakarą – tikras krepšinio desertas Eurolygos sirgaliams, kadangi „Barcelona“ namuose priims Stambulo „Anadolu Efes“. Šių komandų akistatos būna paženklintos ne tik aukščiausio lygio krepšiniu, bet ir emocijų protrūkiais ir skandalais.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Stambule 96:86 laimėjo vietos „Anadolu Efes“. Mačo metu „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius į rūbinę išvarė auklėtinį Nikola Kaliničių, o po dvikovos Ergino Atamano asistentą apkaltino šnipinėjimu, neleistinu varžovų treniruočių filmavimu.

Emocijų netrūko ir praėjusiame sezone, kuomet sirgaliai išvydo dukart arbitrų diskvalifikuotą „Anadolu Efes“ strategą E.Atamaną.

„Pastaraisiais metais įvyko dalykų, kurie domina žmones, bet svarbiausia yra susikoncentruoti įvykiams aikštelėje ir būti nuoseklūs visas 40 minučių, jei norime laimėti, – prieš mačą sakė Š.Jasikevičius. – Žaidėjai mėgsta žaisti tokias rungtynes, tad motyvacijos neturėtų trūkti. Mūsų aikštelėje žais Europos čempionai, o „Palau Blaugrana“ per svarbius vakarus tampa labai karšta. Sunkiais momentais sirgaliai mums yra padėję ne kartą, bet darbą aikštelėje atliekame mes.“

Šaras sprendžia mįslę įžaidėjo pozicijoje, kadangi trejas rungtynes dėl čiurnos traumos praleido pagrindinis „Barcelona“ atakų dirigentas Tomašas Satoransky.

„Manau, kad jis rungtynes praleis. Mes nerizikuosime Tomašo sveikata. Svarbiausia, kad jis būtų 100 proc. pasiruošęs grįžti, tad turime būti kantrūs. Vieną dieną jis jaučiasi gerai ir rodo sprogstamą jėgą, kitą dieną čiurną skauda ir sprogstamos jėgos nebėra. Nusprendėme duoti poilsio ir leisti jam visiškai atsistatyti“, – sakė Š.Jasikevičius.

Pasak Šaro, prie žaidimo pirmoje pozicijoje teks persiorientuoti Nicolasui Laprovittolai, nors progresą pastaruoju metu rodo ir Rokas Jokubaitis.

„Jis gali žaisti įžaidėju, nors pastaruosius pusantrų metų rungtyniavo antroje pozicijoje. Nicolas turės prisitaikyti, diriguoti komandai ir būti bosu aikštelėje, – sakė Š.Jasikevičius. – Rokas Jokubaitis yra tikresnis atakų organizatorius, tikiuosi, kad jis ir toliau dės žingsnius į priekį, ką darė pastarąsias dvi savaites.“

Geriausias sezono rungtynes 22-ejų lietuvis sužaidė šią savaitę Vilerbane, į ASVEL krepšį įmetęs 13 taškų, atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 18 naudingumo balų.

nuotr. „Barcelona“ klubo/„Twitter“/Rokas Jokubaitis
nuotr. „Barcelona“ klubo/„Twitter“/Rokas Jokubaitis

Pergalės atveju „Barcelona“ dalintųsi pirmąja vieta Eurolygoje su principiniu varžovu Madrido „Real“. Rezultatai – solidūs, nors Šaras mato dar daug vietos tobulėjimui.

„Mes dar nesame tokie stabilūs, kokie norėtume būti, bet tam yra pateisinamų priežasčių. Šį sezoną dar nė karto nebuvome visi kartu. Mes galime tapti stabilesni, bet šį žengti šį žingsnį nėra lengva. Pozityviausias dalykas yra tas, kad mes esame čia, nors geriausio savo krepšinio mes dar nesame parodę“, – teigė Š.Jasikevičius.

Rungtynių tarp „Barcelona“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipų pradžia – penktadienį 21.30 valandą Lietuvos laiku „Palau Blaugrana“ arenoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: žalia mada Italijoje ir „Žalgirio“ naujokų krikštas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas