Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 28

R.Jokubaitis – apie Šaro ir N.Calatheso pamokas, NBA patirtį ir savo silpnybes

„Barcelona“ šį vakarą mėgins pratęsti pergalių seriją Tel Avive žaisdama prieš „Maccabi“, o katalonų ekipos įžaidėjas Rokas Jokubaitis prieš septinto Eurolygos turo dvikovą kalbėjosi su Izraelio žurnalistu Joshua Halickmanu.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barca“ šešiomis pergalėmis Eurolygoje ir septyniomis Ispanijos ACB pirmenybėse pradėjo 2021-2022 m. sezoną ir išlieka vienintele nepralaimėjusia komanda pajėgiausiame žemyno turnyre.

Puikiai į Eurolygos vicečempionų gretas įsiliejo ir Rokas Jokubaitis. 20-metis įžaidėjas Eurolygoje gauna pasireikšti daugiau nei 14 minučių, renka po 5,2 taško ir atlieka po 2,2 rezultatyvaus perdavimo, o Ispanijoje jo rodikliai – 7 taškai ir 1,4 perdavimo per 13 minučių.

Š.Jasikevičiaus į Barseloną pakviestas Rokas prieš rungtynes Tel Avive kalbėjosi su „Sports Rabbi“ žurnalistu J.Halickmanu.

„Man didelė garbė, kad Šaras mane pakvietė į šią komandą. Esu Barselonoje 2,5 mėnesio ir jaučiuosi labai patogiai dėl to, ko Šaras ir kiti treneriai iš manęs tikisi. Esu čia labai laimingas“, – sakė lietuvis.

193 cm gynėjas gali žaisti ir įžaidėjo, ir atakuojančio gynėjo pozicijose. Visgi Izraelio žurnalistui jis pakartojo, jog geriau jaučiasi rungtyniaudamas pirmuoju numeriu.

„Visada žaidžiau įžaidėju, bet pernai daugiau rungtyniavau atakuojančiu gynėju. Vis dėlto šį sezoną vėl esu įžaidėjas ir patogiau jaučiuosi, nors galėčiau būti ir kombo gynėju. Bet žinoma, pas Šarą kur kas daugiau žaisiu įžaidėju“, – teigė Rokas.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius

Katalonijos sostinėje jis kremta vieno geriausių visų laikų Europos įžaidėjų Š.Jasikevičiaus patarimus.

„Mokausi iš jo kiekvieną dieną. Puiku turėti tokią galimybę, nes jis buvo vienas geriausių įžaidėjų Europoje. Jo patarimai ir pamokos padeda man aikštėje, o aš klausausi to, ką jis man sako. Tai lemia gerus rezultatus aikštėje, o aš toliau mokausi. Kaip sakoma, gyveni ir mokaisi“, – kalbėjo R.Jokubaitis, kuris Barselonoje dažniausiai keičia kitą puikų įžaidėją – Nicką Calathesą.

„Puiku, kad galiu žaisti su Nicku. Kalbuosi ir treniruojuosi su juo. Jis puikus vyrukas aikštėje ir už jos ribų, kur šnekamės ne tik apie krepšinį, bet ir apie jo karjerą ir patirtį, kurią jis sukaupė būdamas jaunas. Turėti šalia ne tik Šarą, bet ir Nicką yra neįtikėtina, nes jis vienas geriausių dabartinių Europos įžaidėjų. Esu laimingas, kad turiu jį šalia aikštėje ir greta jos“, – džiaugėsi iš Mažeikių kilęs gynėjas.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nickas Calathesas
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nickas Calathesas

Barselonoje žvaigždžių netrūksta ir be N.Calatheso – komandoje žaidžia Nikola Mirotičius, Cory Higginsas ir kiti. Dėl to R.Jokubaitis nesiruošia taikytis į komandos lyderio vaidmenį.

„Ši komanda turi daugybę superžvaigždžių ir puikų žaidėjų, kurie yra sukaupę didelę patirtį per daug metų Eurolygoje. Neturiu tikslo būti tarp komandos lyderių, nes turime daug gerų žaidėjų, o aš esu jauniausias. Noriu į aikštę įnešti energijos, kautis treniruotėse, o rungtynėse atiduoti viską, ką galiu. Noriu išpildyti tai, ką sutarėme su treneriais ir kiekvieną dieną tobulėti, toliau žaisti gerą krepšinį ir būti komandos dalimi išpildydamas savo vaidmenį“, – sakė R.Jokubaitis.

Euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nikola Mirotičius
Euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nikola Mirotičius

Praėjusi vasara lietuviui buvo džiaugsminga ne tik dėl sutarties su „Barcelona“, bet ir dėl NBA naujokų biržos, kurioje Roką 34-uoju šaukimu pakvietė „New York Knicks“.

„Man buvo garbė būti pašauktam, o būti tokios prestižinės komandos dalimi yra nuostabus jausmas. Dabar esu Europoje, bet palaikau ryšį su kai kuriais žaidėjais ir treneriais, kuriuos sutikau Vasaros lygoje. Tai nuostabus jausmas“, – sakė R.Jokubaitis.

Jis jau išsibandė jėgas Las Vegase, kur rugpjūtį žaidė „Knicks“ gretose Vasaros lygoje. Tarp jo komandos draugų buvo ir dabar svarbius vaidmenis Niujorke atliekantys Obi Toppinas ir Immanuelis Quickley.

„Tai buvo puiki patirtis ne tik aikštėje, bet ir pamatant naują šalį ir mokantis naujos kultūros, nes iki tol niekada anksčiau nebuvau Jungtinėse Valstijose. Sutikau malonių žmonių ir žaidžiau su puikiais žaidėjais. Galėjau pasimokyti iš Quickley, kuris buvo mūsų lyderis Vasaros lygoje bei, kaip ir aš, yra įžaidėjas. Žaidžiau prieš jį treniruotėse, jis puikus vyrukas“, – apie pirmajame sezone NBA lygoje 11,4 taško rinkusį gynėją kalbėjo R.Jokubaitis.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis

Vasaros lygoje jis pamatė ir vietas, kurias turėtų labiausiai turėtų tobulinti norėdamas praverti NBA duris.

„Būdamas kairiarankiu, turiu patobulinti perdavimus dešine ranka ir metimus iš trijų taškų zonos sustojus bei iš vietos. Taip pat turiu patobulinti gynybą, nes NBA fiziškumas yra vienas svarbiausių aspektų, norint apsiginti prieš atletiškesnius gynėjus“, – sakė „Barcelona“ krepšininkas.

Pokalbio pabaigoje Izraelio žurnalistas J.Halickmanas paklausė R.Jokubaičio ir apie artėjančias rungtynes su „Maccabi“.

„Jie yra gerai namuose žaidžianti komanda ir ką tik įveikė „Žalgirį“, tad bus motyvuoti. Paruošime žaidybinį planą, o žaisdami tokioje arenoje su tokiais puikiais sirgaliais, turėsime jo laikytis ir neleisti įsižaisti varžovų lyderiams. Žinome, kad turėsime būti fiziški, kad laimėtume, bei išsilaikyti aukštame lygyje“, – sakė lietuvis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis ir „Barcelona“ žaidėjai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis ir „Barcelona“ žaidėjai

„Maccabi“ ir „Barcelona“ rungtynės „Menora Mivtachim“ arenoje prasidės 21.05 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas