Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 16

R.Jokubaitis buvo tarp naudingiausių, o „Barca“ išgyveno ir Atėnų pragare

Prieš dvi dienas atlaikiusi priešišką Belgrado „Štark“ arenos atmosferą, ketvirtadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (14-2) išgyveno ir Atėnų OAKA pragare.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Katalonai Graikijos sostinėje 85:82 (26:26, 15:23, 27:15, 17:18) įveikė „Panathinaikos“ (4-12) krepšininkus.

„Barca“ puikiai pradėjo rungtynes ir pirmajame kėlinyje pirmavo 10:2, bet tada įklimpo duobę ir sužaidė, Š.Jasikevičiaus žodžiais tariant, „klaikią“ atkarpą.

PAO dar iki pirmojo kėlinio pabaigos išlygino rezultatą (26:26), o antrajame ketvirtyje nutolo dviženkliu skirtumu – 48:35.

Bet antroje rungtynių pusėje vaizdas aikštėje pasikeitė. Nikolos Mirotičiaus vedama „Barca“ perėmė kontrolę ir ketvirtajame kėlinyje jau kontroliavo situaciją, likus vos daugiau nei minutei pirmavo 81:72.

Tačiau PAO paskutinę akimirką bandė sukurti stebuklą. Šeimininkai laimėjo atkarpą 10:2 ir po kosminio Nemanjos Nedovičiaus tritaškio nuo lentos likus žaisti 4,7 sek. priartėjo iki taško – 82:83.

Kyle'as Kuričius kitoje aikštės pusėje sumetė baudas, o herojumi bandė tapti tas pats N.Nedovičius, tačiau jo dar vienas bandymas iš labai toli tikslo nepasiekė ir katalonai laimėjo jau 14-ą kartą šį sezoną bei aštuntą sykį iš eilės.

Nugalėtojų gretose tarp geriausių buvo Rokas Jokubaitis. Lietuvis per 25 minutes pelnė 9 taškus (3/5 dvit., 1/3 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, padarė 5 klaidas, sykį prasižengė ir surinko 12 naudingumo balų.

„Barca“ šiose rungtynėse vertėsi ne tik be traumuotų Nicko Calatheso, Cory Higginso ir Alexo Abrineso, bet ir be teigiamo koronaviruso testo rezultato sulaukusio Nigelo Hayeso-Daviso.

„Barcelona“ po šios pergalės išlieka vienvalde Eurolygos lydere, o „Panathinaikos“ turnyre lenkia tik „Žalgirį“ (3-12).

„Panathinaikos“: Nemanja Nedovičius 18 (3/9 trit.), Ioannis Papapetrou 16, Howardas Sant-Roosas 13, Georgios Papagiannis 11 (8 atk. kam.).

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 20 (7 atk. kam., 32 naud. bal.), Nicolas Laprovittola 18 (4/8 trit.), Brandonas Daviesas 12, Rokas Jokubaitis (6 rez. perd.) ir Kyle'as Kuričius po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas