Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2021 11 18

R.Minioto lygį įvertinęs J.Zdovcas laukia akistatos su bičiuliu: „Bus ypatinga“

Nutraukus kančias ir iškovojus pirmąją pergalę Eurolygoje, Kauno „Žalgirio“ vyrams norisi dar. Penktadienio vakarą jie bandys suleisti dantis į taip pat kraujuojantį Stambulo „Fenerbahče“ klubą.

76:69 Atėnų „Panathinaikos“ ekipą paguldęs „Žalgiris“ nutraukė devynių pralaimėjimų seriją ir, nors liko Eurolygos dugne, pagaliau pajuto pergalės skonį bei išspaudė kuklias šypsenas.

Šypsenų nėra „Fenerbahče“ žaidėjų veiduose. Jie Eurolygoje per pastaruosius šešis turus laimėjo vos sykį, o apskritai su 3 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais rikiuojasi vos dviem laipteliais aukščiau už „Žalgirį“ 16-oje vietoje.

„Fenerbahče“ šį sezoną puikiai rungtyniauja gynyboje ir pagal per 100 atakų praleidžiamą taškų skaičių demonstruoja geriausią rezultatą Eurolygoje, bet turi daug problemų puolime, kur vidutiniškai įmesdami po 70,3 taško lenkia tik Belgrado „Crvena zvezda“ (69,6) ir „Žalgirį“ (69,3).

Ypač daug problemų sezono starte turi komandos lyderis Nando De Colo. Praėjusiame sezone rinkęs po 16 taškų, šį rudenį prancūzas sukrapšto vos po 9,8 ir pataiko tik 42,9 proc. metimų.

Tiesa, nors pralaimėjo septynis kartus, „Fenerbahče“ galima vadinti ir didžiausia sezono nelaimėle, nes net keturis sykius turkai nusileido varžovams 4 ir mažesniu taškų skirtumu.

„Fenerbahče“ situacija panaši į „Panathinaikos“. Jie pralaimėjo paskutines rungtynes ir į Kauną atvyks su energija, kad iškovotų pergalę. Juos slegia didelis spaudimas, – apie būsimą varžovą kalbėjo Jure Zdovcas. – Kaune jie jau dvi dienas, o jų treneris tikrai sukurs spaudimą, kad komanda laimėtų. Bet jie turi gerą komandą. Jie pralaimėjo kelerias rungtynes, bet pralaimėjo prieš tikrai geras komandas ir tik keliais taškais. Tai komanda, turinti gerą sudėtį ir kokybės visose pozicijose. Bet visada žaisdami namuose jaučiame sirgalių palaikymą ir turime padaryti viską, kad laimėtume.“

– „Žalgiris“ pasirašė sutartį su Regimantu Miniotu. Ką jis gali suteikti komandai?

– Pažiūrėsime. Nepažįstu šio žaidėjo, man jį pasiūlė. Pagrindinė idėja yra turėti normalias treniruotes, nes dabar negalime to daryti dėl traumų. Puolime jis gali išplėsti aikštę, nes yra puikus metikas. Man pasakojo daug gerų dalykų apie jį, bet nuo jo priklauso, kiek aš jį naudosiu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

– Kada Regimantas prisijungs prie komandos?

– Jis turėtų atvykti šiandien, bet šiuo metu koncentruojuosi į artimiausias rungtynes. Pamažu įliesime jį į sistemą.

– Ar manote, kad R.Miniotas yra Eurolygos lygio žaidėjas?

– Pirmiausia, kas yra Eurolygos žaidėjas? Mums nereikia jo tam, kad jis darytų skirtumą. Jis padės mums treniruotėse ir LKL rungtynėse. Viskas priklauso nuo jo. Žinote mane, aš turiu juo pasitikėti gynyboje. Jis nėra puikus gynyboje, bet jeigu jis bus protingas, galėsime jį įlieti į sistemą, kaip jau darome su kai kuriais žaidėjais, kurie nėra tokie greiti ir pajėgūs gynyboje. Pažiūrėsime.

– Ar jaučiate mažesnį spaudimą po pirmosios pergalės Eurolygoje?

– Ne, nieko dar nepadarėme, dar turime tik vieną pergalę. Vis dar esame nusivylę ir jaučiu tą patį spaudimą, kaip prieš rungtynes su „Panathinaikos“. Turime laimėti šias rungtynes.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas

– Kokia yra Josho Nebo situacija, ar gali būti, kad rytoj jis žais daugiau minučių?

– Joshui viskas gerai, jis sveikas ir gerai atrodo. Galėjote matyti, kad jis kiek pametė ritmą. Jam labai svarbu kiekvieną dieną treniruotis. Marekas žaidė gerai, penktoje pozicijoje taip pat naudojome Tylerį Cavanaugh, tai suteikė mums papildomų pasirinkimų. Priklausys nuo to, kaip klostysis rungtynės.

– Ar viskas gerai su Artūro Milaknio situacija?

– Milaknis žais, jis netrukus dalyvaus treniruotėje.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Artūras Milaknis

– „Fenerbahče“ demonstruoja geriausią gynybą Eurolygoje. Kas bus svarbiausia juos atakuojant?

– Jie turi gerą dydį, nors kai kurie perimetro žaidėjai nesigina labai gerai, bet aukštaūgiai jiems padeda savo ilgomis rankomis. Laviruoti baudos aikštelėje bus labai sudėtinga. Turėsime išplėsti aikštelę ir surasti laisvus žmones. Jei norime laimėti, turime išlaikyti juos su mažai taškų. Netikiu, kad galime su jais žaisti „bėk ir mesk“ krepšinį. Jie žaidžia greitai, turime sustabdyti jų greitas atakas ir įvelti į pozicinį krepšinį.

– Buvote komandos draugu su Aleksandru Džordževičiumi Jugoslavijos rinktinėje, vėliau tapote oponentais. Kokie jūsų santykiai?

– Jis prisijungė prie komandos tik pačioje pabaigoje. Tiesą sakant, aš buvau jo oponentas kovoje dėl vietos komandoje. Kai kurie tikėjo, kad jis turėtų būti komandoje, bet pasirinktas buvau aš. Mes tapome gerais draugais. Kaip tik šiandien pagalvojau apie tai, kad Saša bus kitoje pusėje. Kai rungtynės prasidės, turėsime apie tai pamiršti. Bet tai bus ypatingas momentas.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius

– Ar turite kokių nors istorijų, susijusių su A.Džordževičiumi?

– Jis šiek tiek jaunesnis, keliais mėnesiais, bet jis visuomet buvo kitoje pusėje nei aš. Jis žaidė „Partizan“, „Barcelona“, vėliau trumpam išvyko į NBA. Tiesą sakant, turime panašią istoriją šiuo klausimu. Aš irgi norėjau išvykti, o Saša išvyko ir greitai sugrįžo. Bet ne dėl to, jog jis būtų prastas žaidėjas, o dėl to, jog negavo minučių. Žinoma, jo klubinė karjera buvo įspūdingesnė nei mano. Jis laimėjo Eurolygą su „Partizan“, bet tai istorija.

– Ar jis buvo geresnis žaidėjas nei treneris? Ką manote apie trenerio karjerą?

– Jis puikus treneris. Jis treniruoti pradėjo kiek vėliau nei aš, jis ne iš karto pradėjo trenerio karjerą vos baigęs žaisti. Kai aš treniravau „Spartak“, jis tada pradėjo treniruoti Trevizo „Benetton“. Jo tėvas buvo geras treneris, nežinau, ar tai žinote, tad logiška, kad Saša galiausiai tapo treneriu. Jis treniravo „Bayern“, „Virtus“, dabar „Fenerbahče“, tai viską pasako.

VIDEO: „Eurolygos diena“: abejotinas papildymas, solidus Marekas ir nepataikanti „Fenerbahče“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas