Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04

R.Pitino susižavėjo „Olympiakos“ naujoku: „Geriausias papildymas Eurolygoje“

Graikijos derbis tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ baigėsi raudonųjų pergale. Nugalėtojų gretose žibėjo ir didelių Ricko Pitino komplimentų susilaukė dar prieš kelias savaites prieš Klaipėdos „Neptūną“ Čempionų lygoje rungtyniavęs Shaquielle'as McKissicas.
Shaquielle'as McKissicas
Shaquielle'as McKissicas / Euroleague.net nuotr.

29-erių amerikietis pergale pasibaigusiame susitikime Taikos ir draugystės stadione per 33 minutes pelnė 22 taškus (8/11 dvit., 2/7 trit., 0/1 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo 2 metimus, dukart suklydo ir užfiksavo 15 naudingumo balų.

„Manau, jog „Olympiakos“ žaidė įspūdingai. Galvoju, jog Sh.McKissico papildymas yra vienas geriausių Eurolygoje. Tai nuostabus pirkinys. Jis neįtikėtinai žaidė tiek Tel Avive, tiek šiandien. Sveikinimai „Olympiakos“. Jie šiandien demonstravo labai gerą krepšinį“, – po dvikovos kalbėjo R.Pitino.

Debiutiniame mače Eurolygoje Sh.McKissicas pelnė 14 taškų, tačiau Pirėjo krepšininkai prieš „Maccabi“ krito dramatiškoje kovoje 70:71.

Principinį varžovą „Olympiakos“ įveikė 81:78. Tai buvo jau šeštoji Georgios Bartzoko auklėtinių pergalė per pastarąsias dešimt rungtynių.

„Raudonieji“ šiuo metu savo sąskaitoje turi 12 pergalių ir 15 pralaimėjimų, kaip ir aštuntoje Eurolygos vietoje žygiuojantis Kauno „Žalgiris“.

„Šiuo metu „Olympiakos“ žaidžia puikiai, nes įsigijo neįtikėtiną atakuojantį gynėją, – sakė R.Pitino. – Mes laimėjome pirmajame mače namuose, nors žaidėme tragiškai. Šiandien rungtyniavome gerai, tačiau nepataikėme metimų iš toli. „Olympiakos“ žaidė nuostabiai. Tai buvo geros krepšinio rungtynės.“

Šeimininkų raktu į pergale tapo tritaškiai metimai. „Olympiakos“ realizavo 9 tritaškius iš 21, tuo metu „Panathinaikos“ – vos 1 iš 20. Atėnų klubo įžaidėjas Tyrese‘as Rice‘as pro šalį metė visus 9 tolimus metimus.

„Tai buvo puikios rungtynės, o mums, akivaizdu, jog nepatinka pralaimėti. Trenerio darbą dirbu jau daugybę metų. Mes turėjome galimybę laimėti, nors iš toli atakavome labai prastai. Tai nėra dažnas dalykas“, – teigė „Panathinaikos“ bosas.

VIDEO: Olympiacos Piraeus - Panathinaikos OPAP Athens Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 27

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas