Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 22

„Real“ gandus sklaidęs K.Maksvytis – apie I.Taylorą, pergalių matematiką ir „Unicaja“ pavyzdį

Pirmą titulą – Karaliaus Mindaugo taurę – vyrų krepšinyje iškovojęs Kazys Maksvytis ir Kauno „Žalgiris“ grįžta į Eurolygos batalijas. Ant atkrintamųjų slenksčio balansuojantys kauniečiai rytoj stoja į kovą išvykoje prieš vieną iš lygos lyderių – karališkąjį Madrido „Real“.

„Be abejo, prieš tokią komandą ir mums patiems reikės nemažai įmesti. Įvelti juos į pozicinį krepšinį, atimti jų lengvus taškus. Laukia sunkios rungtynės“, – spaudos konferencijoje trečiadienį atviravo K.Maksvytis.

Jo auklėtiniai lagaminus į Madridą kraunasi puikiomis nuotaikomis – po triumfo KMT taurėje, bet šventimui, pasak trenerio, daug laiko nebuvo.

„Visų pirma, švęsti reikia, jeigu yra ką švęsti. Reikia mokėti dirbti, bet reikia mokėti ir švęsti, – šypsojosi pirmąjį titulą vyrų krepšinyje iškovojęs K.Maksvytis. – Vieną dieną pašventėme, vieną pasiilsėjome ir nuo vakar jau kibome į darbus. Toks tas ir šventimas vidury sezono.“

„Neslėpsiu, norėjosi šiek tiek užtikrinčiau laimėti KMT, labiau kontroliuoti rungtynes. Tačiau žiūrint į tai, kas atsitiko visoje Europoje garsiems vardams... Imame šią pergalę, šį titulą ir tai mums pridės užtikrintumo“, – tęsė K.Maksvytis.

„Real“, priešingai, švęsti neturėjo ko. Madrido klubas Ispanijos Karaliaus taurės pusfinalyje netikėtai pralaimėjo Malagos „Unicaja“ ekipai, kuri prieš tai sensacingai eliminavo ir Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ klubą, galiausiai triumfuodama finale.

„Be abejo, jų motyvacija bus didesnė. Jie bus ir kažkiek šviežesni. Iš kitos pusės, mūsų emocijos geresnės. Gal turėjome mažiau poilsio, bet esame geresnių nuotaikų. Matysime rungtynėse“, – tęsė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Isaiah Tayloras
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Isaiah Tayloras

Ketvirtadienio vakarą Madride didesnės pagalbos jis jau tikisi ir iš amerikiečio Isaiah Tayloro, kuris grįžo į rikiuotę po šlaunies traumos prieš pat KMT, bet treniruotėje nikstelėjo čiurną ir galiausiai Šiauliuose sužaidė tik kelias minutes.

„Madride Isaiah bus pasitelkiamas labiau. KMT pusfinalyje jį pabandėme, bet matėme, kad jam dar trūksta. Gal net pasveikęs iki galo dar nebuvo. Dabar, manau, jo vaidmuo bus tikrai didesnis. Mums reikia jo energijos, prasiveržimų, jo greičio“, – vylėsi K.Maksvytis.

Rūpesčių netrūkta ir „Real“ stovykloje. Taurės varžybose kelio traumą patyrė ir tikrai nežais kapitonas Sergio Llullas, klausimų kyla ir dėl Walterio Tavareso, Džanano Musos, Alberto Abalde žaidimo.

„Daug informacijos neturime. Tikimės, kad W.Tavaresas ir Dž.Musa žais. Žinome, kad jų rinktinių laukia svarbios nacionalinės kovos, bet mes galvojame, kad kalbos apie jų (nežaidimą Eurolygoje) yra tik gandai ir jie abu bus rungtynėse“, – teigė K.Maksvytis.

Ant Eurolygos atkrintamųjų slenksčio balansuojantis „Žalgiris“ pasitinka lemiamą reguliariojo sezono stadiją. K.Maksvyčio teigimu, kauniečiai į ją žengia optimalios sportinės formos.

„Žinote, dabar visos komandos turi bėdų. Vienos – didelių, kitos – mažesnių. Pasijaučia ir fizinis, ir emocinis nuovargis, bet visų situacija tokia pati. Manau, kad mūsų sportinė forma dabar yra optimali. Svarbiausia, kad visi esame sveiki, iš tų žaidėjų, kuriuos turime. Bandysime kautis“, – tęsė „Žalgirio“ strategas.

„Kol kas laikomės principo, kad toli į priekį nežiūrime ir stengiamės laimėti tik tas rungtynes, kurios priešakyje. Jei kalbėsime apie matematiką, tai visi skaičiuoja, kad 18 pergalių neva užtikrintų patekimą į atkrintamąsias. Mes neskaičiuojame, tiesiog ruošiamės artimiausioms rungtynėms. Dabar mūsų laukia „Real“ ir bandysime iškovoti pergalę“, – pridūrė K.Maksvytis.

Žalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
Žalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

Artimiausias dvejas rungtynes Ispanijoje žaisiantis „Žalgiris“ susitiks su grėsmingais „Real“ ir „Barcelona“ klubais, bet pavyzdį, kaip juos įveikti, Ispanijos Karaliaus taurėje ką tik pateikė Malagos „Unicaja“.

„Malagos ekipa prieš pat turnyrą neteko savo aukštaūgių. Dėl to daug žaidė su aikštelę išplečiančiais aukštaūgiais, tapo mobilesni. Ypač rungtynėse su „Real“, kurias labiau analizavau, jie bandė ištraukti jų aukštaūgius iš baudos aikštelės. Kovėsi iki galo ir primetė savo stilių. Tikrai yra ką pasiimti iš jų sėkmės“, – teigė K.Maksvytis.

Gerą pavyzdį turi ir pats „Žalgiris“, laimėjęs šiame sezone prieš „Real“ klubą Kaune – 81:72.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolandui Šmitui pergalę prieš „Real“ Kaune primena prakistas skruostas.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolandui Šmitui pergalę prieš „Real“ Kaune primena prakistas skruostas.

„Tos rungtynės vyko dvigubą Eurolygos savaitę. Iš pradžių mums šiek tiek trūko šviežumo ir kokybės, bet antrąją pusę žaidėme su puikia energija. Kaip kovėsi A.Butkevičius, E.Ulanovas, R.Šmitas, T.Cavanaugh ir T.Evansas, kurių dabar jau nėra. Reikėtų pasiimti tą gerą energiją, kovą visas 40 minučių“, – prisiminė K.Maksvytis.

Rungtynėmis mažiau sužaidęs „Real“ (16-7) Eurolygoje šiuo metu užima 2 vietą, o „Žalgiris“ (13-11) dalinasi 6–9 pozicijas.

Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka 10 turų.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas